Cana filtranta. O solutie simpla pentru o apa mai buna

0 Shares
0
0
0

Canile filtrante au devenit o optiune populara pentru cei care doresc sa imbunatateasca in mod real calitatea apei pe care o consuma. Simplu de utilizat si accesibile ca pret in oferta Wellnessist, ele ofera o alternativa convenabila la sticlele de apa imbuteliate, reducand totodata impactul asupra mediului.

Cum functioneaza o cana filtranta?

Principiul de baza pentru functionarea unei astfel de cani este filtrarea apei printr-un cartus special conceput. Cartusul contine o serie de materiale filtrante, ce retin diverse impuritati din apa. Iata care sunt acestea.

Clor. Un dezinfectant utilizat frecvent in sistemele publice de alimentare cu apa, dar care poate avea un gust neplacut si poate afecta calitatea apei.
Sedimente. Particule minuscule de nisip, praf sau rugina care pot face apa tulbure.
Metale grele. Substante chimice toxice, cum ar fi plumbul sau cuprul, ce pot contamina apa din diverse surse.
Calcar. Depuneri minerale care pot afecta gustul apei si pot duce la formarea de depuneri pe aparatele electrocasnice.

Beneficiile utilizarii unei cani filtrante

Apa cu un gust mai bun. Filtrarea elimina clorul si alte impuritati ce pot afecta gustul apei, oferindu-i un gust mai proaspat si mai placut.
Apa mai curata. Sedimentele, metalele grele si alte substante nocive sunt retinute de cartusul filtrant, rezultand o apa mai pura si mai sigura pentru consum.
O alternativa ecologica. Canile filtrante reduc semnificativ consumul de sticle de apa imbuteliate, contribuind la diminuarea cantitatii de plastic care ajunge in mediu.
Economie de bani. Costul cartuselor filtrante este semnificativ mai mic decat costul sticlelor de apa imbuteliate, oferind o solutie mai economica pentru a obtine apa de calitate.

Tipuri de cani filtrante

Pe piata exista o varietate de cani filtrante, de la modele simple si accesibile la modele mai avansate cu functii suplimentare.

Cani filtrante clasice. Utilizeaza un cartus filtrant cu carbon activ care retine clorul, sedimentele si alte impuritati.
Cani filtrante cu indicator de schimbare a cartusului. Indica momentul cand este necesara inlocuirea cartusului filtrant, asigurand o filtrare eficienta.
Cani filtrante cu alcalinizare. Modifica pH-ul apei, facand-o mai alcalina, cu beneficii potentiale pentru sanatate.

Alegerea canii filtrante potrivite

Atunci cand alegi o cana filtranta, este important sa tii cont de urmatoarele aspecte.

Capacitatea. Cata apa consumi zilnic? Alege o cana cu o capacitate suficienta pentru a raspunde nevoilor tale.
Tipul de cartus filtrant. Alege un cartus care se potriveste nevoilor tale specifice, tinand cont de impuritatile din apa de la robinet.
Functiile suplimentare. Unele cani ofera functii suplimentare, cum ar fi un indicator de schimbare a cartusului sau un compartiment pentru fructe.
Pretul. Canile filtrante au preturi variate, stabilite in functie de caracteristicile si functiile oferite.

Utilizarea si intretinerea canii filtrante

Urmeaza instructiunile producatorului. Citeste cu atentie instructiunile de utilizare si intretinere a canii filtrante.
Schimba cartusul filtrant la timp. Respecta intervalul recomandat de producator pentru schimbarea cartusului filtrant.
Curata cana filtranta regulat. Spala cana si recipientul de apa cu apa calda si detergent de vase dupa fiecare utilizare.

Concluzie

Canile filtrante reprezinta o solutie simpla si eficienta pentru a obtine o apa mai curata si mai gustoasa. Cu o gama larga de modele disponibile si o utilizare la indemana oricui, aceste cani filtrante vor deveni rapid indispensabile in locuinta ta.

Sursa foto: Freepik.com

0 Shares
You May Also Like