Care este importanta calatoriilor?

Care este importanta calatoriilor?

0 Shares
0
0
0

Calatoria este mult mai mult decat vizitarea obiectivelor turistice, este un exercitiu constant de invatare care ne indeparteaza de rutina noastra, ne pune la incercare, este sa scapam si sa traim o viata diferita decat de obicei timp de cateva saptamani si ne permite sa ne cunoastem mai bine.

De ce , calatorie?

  • Motivele pentru care calatoresc sunt incalculabile si diferite, deoarece depind de fiecare persoana.
  • Calatorim pentru a ne rupe de rutina, pentru a ne distanta fata de cotidian.
  • Sa se cunoasca si sa experimenteze noi culturi, moduri de viata.
  • De asemenea, sa intalnim oameni, sa ne cunoastem in diferitele situatii care ne vin in cale, sa ne cunoastem propriile limite.
  • Calatoresti pentru adrenalina, pentru dragostea de calatorie, pentru placerea necunoscutului si pentru teama de necunoscut.
  • Pentru ca calatoriile sunt un exercitiu de toleranta, rabdare, indrazneala si clarviziune.
  • Pentru ca a calatori inseamna a invata si a face greseli – si invers.
  • Este impartasirea experientelor cu strainii cu aceeasi intimitate cu care secretele sunt spuse unui cel mai bun prieten.

A calatori inseamna a transforma strainii in prietenii, fratii, confidentele tale. Este pentru multi o necesitate, pentru altii o optiune si pentru altii o mare dorinta.

Importanta calatoriei:

Calatoria inseamna intotdeauna sa inveti, sa stii, sa te schimbi, sa te maturizezi, inseamna sa contribui la sine cel mai valoros lucru care exista in aceasta lume: experiente, momente si amintiri, vei avea amintiri care nu trebuie sa se reflecte intr-o fotografie a masurilor stabilite, ci sa ramana intr-un loc mult mai profund, mai frumos si mai putin material decat pe hartie.

Multe momente care, in ciuda trecerii lunilor, nu sunt sterse, de altfel, uneori incarca o intensitate care ne face sa ne gandim ca daca timpul trece cu adevarat sau nu, veti acumula experiente care ne completeaza, care ne fac mai buni intr-un fel sau altul si care ne invata sa actionam.

“Calatoriile servesc pentru a adapta imaginatia la realitate si pentru a vedea lucrurile asa cum sunt in loc sa se gandeasca la modul in care vor fi.” – Samuel Johnson

Calatoriile ne pot speria intotdeauna putin, dar majoritatea descriu experienta ca fiind ceva incredibil, minunat, aproape mistic; Sentimentul de victorie si satisfactie de sine dupa terminarea unei calatorii solo este incomparabil. Pentru a va bucura de calatorie cu siguranta si confort total, in special in orase mari, contactati o companie care va va oferi toate informatiile despre diferitele circuite turistice din interiorul si din afara orasului, intotdeauna cu responsabilitatea care ne caracterizeaza.

Inainte ca cuvantul turism sa fie inventat – la inceputul secolului al XIX-lea in Marea Britanie si Franta, desi nu a ajuns in Dictionarul Academiei Regale Spaniole pana in 1925 pentru a defini “hobby-ul de a calatori pentru placerea de a face turul unei tari” – calatoriile de agrement erau deja foarte intense. José María Faraldo si Carolina Rodríguez-López explica in introducerea lor in istoria turismului ca “cuvantul folosit in castiliana clasica pentru calator a fost cel al pelerinului, care a avut o semnificatie mult mai larga decat cea pe care o dam astazi.

Acest cuvant provenea din termenul latin peregrare, care insemna pur si simplu “a calatori in lume”. Sfantul Augustin de Hipopotam scria in secolul al IV-lea dupa Hristos ca suntem cu totii pelerini, oameni care trec prin lume, iar metafora sa despre lume ca calatorie a supravietuit pana in zilele noastre.”   Calatoria cu  rulota necesitq de cele mai multe ori si piese rulota de buna calitate.

In cea mai recenta carte a sa, El hilo de oro (Ariel), profesorul de clasici ai complutenilor si scriitorul David Hernández de la Fuente descrie lunga epoca, inainte de Primul Razboi Mondial, in care Europa a trait fara frontiere printr-un cuvant, Wanderschaft, “de origine medievala, fervoare romantica si inca in vigoare: sunt ani ratacitori pe care ucenicii unei meserii trebuie sa-i petreaca fara resedinta fixa, cu o rochie speciala a breslei lor si un pasaport care deschide casele, orasele si cunoasterea specialitatii lor”. Fara aceasta institutie care sa permita artizanilor sa calatoreasca, nu ar fi existat catedrale, universitati sau cunostinte comune care sa faca din Europa ceea ce este.

Cu mult inainte, Herodot a reusit sa-si faca calatoriile, deoarece grecii antici, spune Kapuscinski, au creat figura proxenosului, “prietenul oaspetelui, o institutie folosita in acele vremuri, un fel de consul care, prin propria sa vointa sau prin comision platit, a avut grija de calatorii care soseau la polisul de la care era initial “.

El este o figura mai profunda decat ghizii nostri turistici, deoarece, dupa cum explica Hernández de la Fuente, “trebuie sa ne amintim de acel vechi proverb printre greci care spunea ca «de la Zeus vin straini» (Homer, Odiseea). Sub epitetul lui Xenios, “protectorul strainilor”, prosperul zeu al Olimpului a guvernat relatiile umane avand grija de fidelitatea dintre oaspete si gazda ca lege sacra.

 

 

0 Shares
You May Also Like