Durerile de articulatii – boli ale oaselor si tratamentul acestora

Durerile de articulatii – boli ale oaselor si tratamentul acestora

0 Shares
0
0
0

Bolile sistemului osos sunt acele afectiuni care afecteaza scheletul si determinand o fragilitate accentuata a oaselor, pot duce la probleme foarte grave cum ar fi fracturile multiple. Cauti Supramax articulatii? Intra pe Pharma4You.ro.

Ca sa fim foarte clari, oasele fragile nu trebuie considerate parte naturala a procesului de imbatranire, asta deoarece oamenii indiferent de varsta, isi pot oricand imbunatati starea / sanatatea oaselor lor.

Una dintre cele mai comune afectiuni ale oaselor este osteoporoza, aceasta boala fiind caracterizata printr-o densitate osoasa din ce in ce mai scazuta, ducand in timp la deteriorarea structurii osoase. Aceasta boala poate fi de cele mai multe ori prevenita, poate fi diagnosticata din timp si tratata corespunzator.

In general, densitatea osoasa scazuta poate aparea atunci cand in organism exista un deficit de minerale (de exemplu de calciu), care au darul de a intari oasele, de a le face puternice. Prin urmare, daca densitatea scade foarte mult si oasele devin slabe, oasele se pot rupe – pot aparea fracturile.

Tratamentul oaselor in ziua de astazi – osteoporoza.

In ziua de astazi, tendinta la nivel global este de “imbatranire” a populatiei. In momentul de fata exista peste 200 de milioane de osteoporotici in intreaga lume si se crede ca pana in 2050, atunci cand peste 25% din populatia totala a globului va depasi varsta de 65 de ani, numarul acestora o sa creasca semnificativ.

De asemenea, este stiut faptul ca femeile care sunt la menopauza (din cauza unor deficiente de estrogen), se confrunta cu scaderea densitatii osoase. La persoanele de peste 60 de ani, osteoporoza poate aparea “peste noapte”, fara sa anunte cu nimic inainte (prin dureri sau alte simptome). Aceasta se poate instala inca din perioada de premenopauza.

Optiunile terapeutice.

In general, medicii incep sa trateze o anumita afectiune a oaselor printr-o anumita combinatie medicamentoasa + un regim alimentar foarte echilibrat, toate completate de exercitii fizice (daca este cazul). Daca aceste lucruri dau gres, in cele din urma poate fi recomandata si interventia chirurgicala.

Unele interventii chirurgicale ar putea sa includa:
–    Grefele osoase – acestea reprezinta un proces prin care se transplanteaza un os sanatos (din alta parte a corpului) in zona afectata, unde osul nu mai poate fi reconstituit.
–    Ostotomia – prin acest proces, se incearca remodelarea unui anumit os, pentru a se reduce presiunea asupra acestuia.
–    Protezarea genunchilor – aceasta este o interventie chirurgicala foarte complexa, prin care un genunchi (sau ambii) care este deteriorat iremediabil, este inlocuit cu unul nou. Datorita progreselor incredibile din domeniul stiintelor medicale, aceasta procedura poate fi realizata in zilele noastre si prin metode mai putin invazive, cu ajutorul calculatoarelor.

–    Decompresia maduvei (maduva osoasa) – aceasta tehnica este de fapt procedura prin care se elimina maduva din os (stratul de la interiorul osului) pentru a se putea reduce presiunea si pentru a se incerca cresterea fluxului de sange, astfel incat sa se stopeze distrugerea totala a osului respectiv.

–    Prevenirea – cea mai buna cale de a combate o afectiune osoasa.
Daca nu sunteti obisnuiti sa faceti exercitii fizice, sa mergeti cat mai mult si sa mancati cu masura (dieta adecvata), avem vesti proaste pentru voi – oasele vor imbatrani mai repede. Cel mai indicat este sa preveniti aparitia acestor boli printr-un stil de viata corect, fara excese si prin exercitii fizice regulate, cel putin o data pe zi.

0 Shares
You May Also Like