Stiai ca ochii pot sa fie serios afectati de statul la calculator?

Stiai ca ochii pot sa fie serios afectati de statul la calculator?

0 Shares
0
0
0

Exista o multime de persoane care in viata de zi cu zi, petrec foarte mult timp stand cu ochii in fata calculatorului, din fel si fel de motive.

In primul rand exista persoane care au un loc de munca de asa natura incat, sa trebuiasca sa stea 8 ore in fiecare zi in fata calculatorului, pentru ca doar in acest fel isi poate face treaba la locul de munca.

Exista insa si situatii in care anumite persoane, au un loc de munca in care nu au nevoie de calculator, sau nu folosesc calculatorul, insa fac acest lucru in timpul liber, folosind echipamentul respectiv in interes personal.

Dintre utilizatorii care folosesc in timpul liber calculatorul, in interes personal, foarte multi fac acest lucru pentru a se juca, in timp ce alti utilizator fie navigheaza pe internet, fie se conecteaza la retelele de socializare, fie aleg sa vizioneze filme online.

Un amanunt interesant, si totodata ingrijorator ar fi acela ca, din ce in ce mai multi utilizator de PC, indiferent ca discutam despre cei care folosesc echipamentul in interes personal, sau ca discutam despre cei care folosesc echipamentul in interes profesional, incep ca de la un anumit moment sa aiba probleme cu vederea.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, datorita faptului ca ochii sunt atintiti spre monitor atat de mult timp, deja incep sa apara tot felul de simptome ale problemelor de vedere.

In primul rand, persoanele care stau foarte mult timp in fata calculatorului, nu mai clipesc, motiv pentru care apare o tensiune in plus asupra musculaturii ochilor, si apare deasemenea si un stres muscular.

Plus de asta, in cazul in care cei care petrec mult timp la calculator, nu clipesc, atunci ochii lor nu se mai umezesc, fapt care duce la o hranire insuficienta cu substante nutritive.

Tocmai pentru a evita o asemenea situatie deranjanta pentru ochi, toti cei care petrec foarte mult timp in fata calculatorului, ar trebui ca odata la o jumatate de ora, sau odata la o ora, sa faca o pauza de 5 – 10 minute, pentru ca ochii lor sa se mai relaxeze, si pentru a indeparta pentru o anumita perioada de timp presiunea de pe ochi.

Tot pentru a proteja ochii, acei utilizatori de calculator care petrec mai mult timp in fata echipamentului, ar trebui sa opteze pentru o pereche de ochelari de protectie pentru calculator, iar in acest fel, vor reusi sa le asigure ochilor o oarecare protectie.

Plus de asta, ochelarii protectori pentru statul in fata calculatorului, sunt realizati din cele mai bune materiale din punct de vedere calitativ, sunt foarte confortabili, si contribuie decisiv la imbunatatirea sanatatii ochilor, si nici nu trebuie purtat in alte situatii, decat atunci cand se sta in fata calculatorului.

Asadar, toti utilizatorii care stau prea mult timp in fata calculatorului, pe langa faptul ca trebuie sa faca o pauza de la aceasta activitate de cateva minute, ar mai trebui sa poarte si o asemenea pereche de ochelari, iar astfel vor putea sa isi protejeze foarte bine ochii.

0 Shares
You May Also Like