Beneficiile apei alcaline pentru piele, păr și sănătate

0 Shares
0
0
0

Există o listă lungă şi impresionantă de beneficii ale apei alcaline pentru sănătate, piele și păr. Iată doar câteva dintre acestea.

1. Reduce semnele de îmbatranire

Oxidarea este procesul prin care oxigenul se leagă chimic cu alte substanțe. Acest lucru poate deteriora și distruge celulele, ducând la diferite semne de îmbătrânire și boli. Apa alcalină ajută la încetinirea acestui proces de îmbătrânire. Cu nivelul său ridicat de potențial negativ de reducere a oxidării (ORP) și conținutul de minerale alcaline, apa alcalină poate ajuta la eliminarea radicalilor liberi și a speciilor reactive de oxigen (ROS).

2. Hidrateaza pielea

Hidratarea adecvată este o condiție prealabilă importantă pentru o piele sănătoasă. Deshidratarea poate duce la uscăciune, descuamare și exces de sebuum. Pentru a obține o piele strălucitoare, organismul trebuie să elimine toxinele. Hidratarea adecvată are ca rezultat o eliminare mai eficientă a toxinelor. În plus, atunci când pielea nu este suficient de hidratată, ea produce mai mult ulei ca mecanism de apărare, ceea ce crește șansele de apariție a acneei. În plus, apa alcalină permite o golire gastrică mai rapidă.

3. Ajuta la caderea parului

Daunele produse de oxidare pot duce și la căderea părului. Proprietățile antioxidante ale apei alcaline ajută la eliminarea radicalilor liberi care provoacă acest proces, așa cum am menționat mai devreme. A bea apă alcalină și a urma o dietă alcalină este o modalitate excelentă de a lupta împotriva îmbătrânirii.

4. Ajuta la protejarea parului de grăsimi sau uscaciune

Pielea noastră este cel mai mare organ al corpului, iar scalpul nostru face parte din el. Beneficiile legate de hidratare ale apei alcaline pot menţine scalpul sănătos, ceea ce are ca efect un păr mai puternic și mai sănătos.

5. Ajuta la o stare generala buna de sanatate

Știați că sănătatea bună este legată de funcționarea eficientă a diferitelor procese fiziologice din organism? A avea un intestin sănătos afectează modul în care funcționează sistemul imunitar. Microbiomul intestinal poate controla răspunsul nostru la infecție prin comunicarea cu celulele sistemului imunitar. Există, de asemenea, noi studii care sugerează efectul microbiomului intestinal asupra sistemului nervos central care ne controlează funcția creierului.

Având în vedere toate acestea, apa alcalină poate susţine un mediu intestinal echilibrat. Acest lucru se datorează capacității sale de a furniza ioni de hidroxil suplimentari care scapă de oxigenul din intestin. Un mediu cu oxigen scăzut este necesar pentru creșterea bacteriilor bune în stomac.

6. Ofera mai multa energie

pH-ul ideal al sângelui este în jur de 7,35. Când acest nivel crește sau scade, capacitatea noastră de a funcționa poate fi compromisă. Pentru a transporta oxigenul către fiecare celulă a corpului, celulele roșii din sânge fac acest lucru având o sarcină negativă care le permite să rămână separate și să se respingă unele pe altele. Atunci când organismul este acid, prea mult acid poate perturba sarcina negativă și poate duce la un flux sanguin compromis în vasele capilare, scăzând cantitatea de oxigen distribuită și rata la care este livrat. Ca rezultat, nivelurile de energie sunt scăzute și acest lucru poate slăbi și celulele roșii din sânge, care pot produce mai mult acid.

Consumul de apă alcalină pentru a stabiliza nivelul pH-ului corpului poate inversa sau împiedica acest lucru.

Aşadar, apa alcalină are numeroase efecte benefice asupra sănătăţii. Magazinul Wellnessist vă ajută să includeţi în casa şi rutina dvs tot ce aveţi nevoie pentru o viaţă sănătoasă: apă pură, dar şi aer curat şi o alimentație echilibrată.

0 Shares
You May Also Like