Beneficiile uleiului de ricin pentru organismul tău

Beneficiile uleiului de ricin pentru organismul tău

0 Shares
0
0
0

Cu siguranță ai auzit și tu de uleiul de ricin, știi măcar o utilizare a acestuia, dar nu ești conștient de toate beneficiile pe care le are asupra întregului organism.

Mai multe studii medicale au scos în evidență proprietățile acestuia, iar cei care sunt conștienți de importanța remediilor naturiste au grijă ca uleiul de ricin să nu le lipsească din casă. Așadar, citește rândurile următoare și descoperă alături de noi beneficiile acestuia.

O piele frumoasă și perfect hidratată

Orice demnă urmașă a Evei îți va spune că își dorește o piele frumoasă și perfect hidratată, de pe care să lipsească ridurile și imperfecțiunile. Prin urmare, nu este de mirare că apelează la numeroase tratamente menite să le îndeplinească această dorință.

De fapt, soluția este una mult mai simplă și chiar mai ieftină: folosește uleiul de ricin în locul cremelor pline de chimicale  și vei avea parte de o piele frumoasă și perfect hidratată.

Vindecă rănile, cicatricile și vergeturile

Uleiul de ricin nu trebuie să lipsească din trusa ta de suplimente naturale de care ai mereu nevoie în casă, deoarece este perfect pentru vindecarea mai rapidă a rănilor și a cicatricilor. De asemenea, este foarte eficient și pentru vergeturi sau bătături, sau înmoaie pielea aspră și uscată de pe călcâie.

Beneficiile uleiului de ricin pentru organismul tău

Un păr de prințesă

Înlocuiește balsamul de păr cu ulei de ricin și vei observa cum părul tău este mult mai frumos, sănătos și strălucitor. Totodată, substanțele conținute de uleiul de ricin cresc flexibilitatea firului de păr, ceea ce îl face rezistent. Mătreața este cea care îți face probleme, și nimic din ce ai încercat nu pare să funcționeze? Înseamnă că nu ai folosit ulei de ricin, care poate fi cea mai bună soluție în cazul tău.

Efecte antiinflamatorii

Acidul ricinoleic conținut de uleiul de ricin este recunoscut pentru faptul că reduce inflamația, dar calmează și durerile în cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu psoriazis sau artrită reumatoidă.

Tratament împotriva acneei

Există multe cauze care duc la apariția acneei, și din păcate nu sunt prea multe metodele de a scăpa ușor de această afecțiune cutanată. Cu toate acestea, uleiul de ricin are un puternic efect antibacterian și antiinflamator, ceea ce înseamnă că poate fi folosit drept un bun tratament natural împotriva acneei, deoarece ameliorează inflamațiile și iritațiile produse de aceasta.

Reglează tranzitul intestinal

Poate cel mai cunoscut efect al uleiului de ricin este faptul că te ajută la reglarea tranzitului intestinal, în caz de constipație. Îl poți încerca și tu, iar dacă gustul acestuia nu este unul chiar pe placul tău, bea-l amestecat cu un pahar de lapte.

Te scapă de viermii intestinali

Pentru a scăpa de viermii intestinali există multe tratamente, destul de greu de suportat de către organism. Există însă și o soluție mai simplă, care constă în administrarea unei linguri de ulei de ricin, amestecată cu o cană de lapte călduță. Consumă acest amestec dimineața sau seara, și vei observa că problema se rezolvă mult mai rapid și mai ușor.

Fără efecte adverse

De regulă, uleiul de ricin este bine suportat de către organism și nu sunt înregistrate efecte neplăcute sau reacții adverse în urma administrării acestuia. Cu toate acestea, au fost și cazuri – foarte rare, când s-au înregistrat reacții adverse, în special la aplicarea acestuia pe piele. De aceea, pentru a elimina acest risc, recomandarea specialiștilor este să aplici puțin ulei de ricin pe o porțiune mică de piele. Dacă nu observi nimic neplăcut, îl poți folosi cu încredere în continuare.

Uleiul de ricin se dovedește de mare ajutor, de aceea ar trebui să nu lipsească din dulapul tău cu medicamente sau suplimente alimentare. În plus, nici nu este foarte scump, așa că nu ai chiar niciun motiv să nu te bucuri de beneficiile pe care acesta ți le oferă.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like