Ce este Bitcoin si cum poate fi utilizat?

Ce este Bitcoin si cum poate fi utilizat?

0 Shares
0
0
0

Ce este Bitcoin si cum poate fi utilizat?Bitcoin este o moneda digitala. Puteti plati cu acesta la fata locului, in magazinele online si puteti face transferuri. Desi, Bitcoin este diferit de monedele obisnuite pe care le stiti. Matematica avansata (criptografie) asigura fiecare tranzactie in Bitcoin. Se garanteaza ca tranzactiile nu pot fi falsificate si moneda nu poate fi furata – desigur daca proprietarul Bitcoin foloseste proceduri de siguranta standard (de exemplu, nu transmite cheia sa privata tertilor).

Registrul de tranzactii Bitcoin se numeste Blockchain. Acesta consta in toate transferurile acestei criptomonede. Il puteti utiliza pentru a verifica starea tranzactiei. Primitorul nu poate refuza ca a primit fondurile.

Bitcoin este partial anonim. Nimeni nu poate verifica cine detine un anumit portofel, dar toata lumea poate vedea cati bani au fost trimisi si catre ce adresa de portofel. De asemenea, pot verifica cati bani sunt depozitati pe un anumit portofel. Portofelele respective nu sunt detinute de nicio persoana specifica. Deschiderea portofelului Bitcoin nu necesita documente sau semnaturi – spre deosebire de conturile bancare. Aveti nevoie doar de acces la internet.

Daca pierdeti cheia privata a portofelului – pierdeti toti banii pe care i-ati depus-o. Nimeni nu-l va putea restaura. De aceea, ar trebui sa va amintiti despre pastrarea cheii private intr-un loc sigur.

De ce ar trebui sa va interesati de Bitcoin?

Cu siguranta ar fi indicat sa cautati cele mai recente noutati tranzactii bitcoin, dat fiind faptul ca bitcoin permite transferuri internationale rapide si ieftine. Se datoreaza faptului ca criptomoneda este descentralizata – nu are emitent, nu exista intermediari in tranzactii. Cand platiti cu Bitcoin, nu trebuie sa va faceti griji pentru comisioane sau intarzieri bancare. De aceea, Bitcoin poate inlocui monedele fiat in plati si transferuri.

Bitcoin poate fi numit „numerarul timpurilor noastre”, deoarece functioneaza intr-un mod similar – permite plati fara terti. Diferenta este ca toate tranzactiile se petrec online, ceea ce permite transferuri de bani in orice loc din lume care are acces la internet. Aceste transferuri sunt foarte rapide – de obicei, acestea iau maxim 15 minute.

Verificati contul BitBay pentru a avea acces la toate functionalitatile

Conform conditiilor de utilizare, contul trebuie verificat pentru a obtine functionalitatea completa a site-ului. Cum sa va verificati contul? Trebuie doar sa trimiteti scanarea a doua documente:

Ambele parti ale unui document de identitate – pasaport sau carte de identitate.

Document de confirmare a adresei, nu mai vechi de 6 luni. Poate fi:

  • factura (pentru energie electrica, apa, telefon, gaze etc.). Nu sunt acceptate toate facturile de la magazinele stationare si internet.
  • acord (de exemplu, cu o banca sau un asigurator) cu stampila si semnatura vizibile. Nu este acceptat contractul de inchiriere pentru apartamentul, achizitionarea / vanzarea masinii.
  • scrisoare oficiala (de la ZUS, Oficiul Fiscal etc.);
  • confirmarea transferului din cont (trebuie sa fiti expeditorul);
  • rezumat din contul bancar.

De asemenea, puteti deschide un cont corporativ. Verificarea necesita atat documentele mentionate mai sus, cat si un fel de document corporativ care are numele, adresa companiei si confirma faptul ca proprietarul contului BitBay este reprezentantul companiei.

Cum sa platesti cu Bitcoin?

Tot mai multe magazine, restaurante si alte puncte de serviciu accepta plati Bitcoin. Este foarte usor la magazinele online – alege doar Bitcoin atunci cand alegi metoda de plata. La fata locului, veti avea nevoie de codul QR al portofelului.

Cardul BitBay va permite sa platiti si cu Bitcoin. Veti plati usor, rapid si in siguranta cu Bitcoin. Chiar si in locuri care nu accepta inca cryptocurrency!

Este Bitcoin sigur de utilizat?

Comparativ cu banii clasici – cu siguranta da! Bitcoin este securizat cu o criptografie avansata care blocheaza fraudele tranzactiilor. Furarea fondurilor este, de asemenea, foarte dificila – daca utilizatorul isi aminteste despre procedurile de siguranta de baza.

Mai mult, Bitcoin este descentralizat ceea ce inseamna ca pretul sau nu poate fi manipulat de terti. Bitcoin a fost creat de oameni pentru oameni – utilizatorii au un impact real asupra valorii sale.

De unde provine valoarea Bitcoin?

Valoarea Bitcoin vine din puterea de calcul care este utilizata pentru rezolvarea problemelor de matematica. Oamenii care isi impartasesc calculatoarele pentru a rezolva aceste probleme sunt numiti mineri. Pentru impartasirea puterii lor de calcul primesc compensatii in criptocurrency.

Cum a fost creat Bitcoin

Conceptul de Bitcoin a aparut deja in 2008. Proiectul unui creator anonim alias Satoshi Nakamoto a fost lansat in 2009. La inceput, valoarea Bitcoin a fost foarte scazuta – doar cativa centi. Nimeni nu stia ca revolutia criptomonedelor era pe drum. Astazi stim ca a fost o descoperire financiara.

Poate fi rupta reteaua?

Puterea 5935GH este necesara pentru a rupe reteaua Bitcoin. Cel mai puternic computer din lume are 0.3GH. Inseamna ca ar fi nevoie de 3952590235 de supercomputere. Un computer ca acesta costa 2 miliarde USD. Ruptura retelei Bitcoin este imposibila.

Daca ati auzit vreodata despre furtul Bitcoin – s-a intamplat pentru ca proprietarul criptocurrentei nu a oferit suficienta securitate. Sau, daca aceasta persoana si-ar pastra fondurile in portofoliu de schimb, cantor sau online – furnizorul de servicii ar fi de vina. Nu a asigurat corect fondurile clientilor sai.

Standardele noastre de securitate sunt sub control constant. Departamentul nostru de securitate profesionala le actualizeaza periodic. O parte din aceste solutii sunt bine cunoscute, dar unele dintre ele sunt secrete.

Unde sunt banii (infrastructura)

Reteaua Bitcoin este complet deschisa. Fiecare tranzactie poate fi gasita, trebuie doar sa stiti adresa portofelului. Utilizatorii care participa la tranzactii sunt anonimi.

  • Portofel Bitcoin – doar tu ai acces la el. Aveti nevoie doar de portofel de adresa si cheie privata.
  • Adresa Bitcoin – combinatie unica de litere si cifre atasate la portofel.
  • Cheie privata – parola unica care este necesara pentru accesarea portofelului.

Exemplu de adresa Bitcoin si cheie privata:

EXEMPLU DE ADRESA LUI BITCOIN

1CC3X2gu58d6wXUWMffpuzN9JAfTUWu4Kj

EXEMPLU DE CHEIE PRIVATA

5Kb8kLf9zgWQnogidDA76MzPL6TsZZY36hWXMssSzNydYXYB9KF

Poate Bitcoin sa fie un inlocuitor al monedelor clasice?

Categoric. Bitcoin este mai rapid, mai ieftin si disponibil la nivel mondial fara intermediari si taxe mari. De aceea este prefect pentru plati. Valoarea sa creste constant si modificarile cursului de schimb sunt bune pentru speculatii. Bitcoin este excelent pentru investitii pe termen lung si pe termen scurt.

0 Shares
You May Also Like