Ce inseamna tiparire carte si de ce este importanta?

0 Shares
0
0
0

Cititul…Este o activitate din ce in ce mai rar intalnita. Aproape ca nu vedem adolescent in tramvai care sa nu stea cu ochii pe telefon. Marele avantaj al Internetului este ca totul apare on-line, asa ca nu trebuie sa mai dam bani pe carti, ci putem citi direct recenziile avand in fata telefonul. Sunt insa si persoane pentru care placerea cititului unei carti in formatul clasic ramane de necontestat.

Nu degeaba la targurile de carte organizate sunt prezenti zeci de mii de cititori dornici sa-si cumpere cartea mult dorita. Pana ce o carte ajunge sa vada lumina tiparului, drumul autorului este pe cat de anevoios pe atat de costisitor. Insa, din lipsa banilor, sunt si autori care prefera sa isi faca bloguri pe care sa scrie pana vor ajunge sa tipareasca o carte.

De retinut ca, cu cat este mai interesant subiectul cu atat editurile vor accepta mai usor sa va publice cartea. In cazul in care veti avea oferte de la mai multe edituri, veti alege oferta cea mai convenabila ca pret. Sunt de notorietate cateva cazuri in care autori necunoscuti au ajuns celebri dupa publicarea cartii datorita subiectului incitatant si al numarului de vanzari.

Practic, zeci de oameni stateau la randuri de ore intregi pentru a pune mana pe cartea dorita. Pentru tiparire carte, esential este ca subiectul sa fie extrem de interesant.

Cele mai mari vanzari le inregistreaza cartile despre dezvoltarea personala care au un succes urias. Daca v-ati hotarat sa scrieti o carte, trebuie sa tineti cont de urmatoarele calitati pe care trebuie sa le si aplice: incredere, rigurozitate si pricepere.

Astazi, sunt putine edituri care aleg sa tehnoredacteze o carte la calculator, deoarece autorii sunt cei care prefera sa isi redacteze cartea. In felul acesta fac economie la bani.

Prin termenii de “asistarea unei edituri” trebuie sa intelegem recunoasterea editoriala a cartii dupa care urmeaza pasul de tiparire carte prin dynamicprint.ro/tiparire-carti. Sunt si autori care prefera sa scrie pe hartie si nu pe calculator. In situatia in care editurile si-ar asuma aceasta operatiune, autorul va trebui sa-i plateasca acesteia intre 1 si 2 lei pe pagina. Iar o pagina contine in jur de 350 de cuvinte.

Ce face editorul?

In momentul in care se incepe editarea, va incepe sa intervina si editorul. Rolul acestuia este sa fie atent la exprimarea corecta a ideilor, precum si la coerenta acestora.

Informatiile ce urmeaza a aparea in carte trebuie sa fie clare si certe pentru a nu exista dubii. Intotdeauna, editura va cere ajutorul a doi corectori care au rolul de a verifica textul in acelasi timp pentru a evita eventualele scapari. Aceasta etapa va fi tinuta sub control si de catre editor pentru ca lucrurile sa iasa “ca la carte”.

0 Shares
You May Also Like