Ce sunt implanturile dentare?

Ce sunt implanturile dentare?

0 Shares
0
0
0

Daca aveti unul sau mai multi dinti lipsa, cu siguranta aveti nevoie de implanturi dentare Cluj pentru a avea din nou o dantura impecabila, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta despre implanturile dentare.

Un implant dentar este folosit pentru a sustine unul sau mai multi dinti falsi. Este un surub de titan care poate inlocui radacina unui dinte atunci cand acesta nu reuseste. La fel ca o radacina dentara, el este plasat in maxilar.

Sunt implanturile sigure si cat timp vor dura?

Implanturile sunt un tratament sigur, bine stabilit. Probabil este foarte important si sa spunem ca implanturile, la fel ca dintii naturali, vor dura cat timp le pasa de ele. Cat de bine aveti grija de implanturile dvs. si daca treceti pragul cabinetului de stomatologie pentru operatiunile obisnuite de intretinere, atunci cu siguranta durata de viata a implanturilor va fi una indelungata.

Daca nu aveti grija de implanturile dvs., acestea vor dezvolta un strat similar cu cel pe care il obtineti pe dintii naturali neglijati. Lasand implanturile netratate, acest lucru poate duce la infectii ale gingiilor, sangerari, durere si disconfort general. Ati putea obtine toate aceste probleme si cu dintii naturali.

Daca implanturile sunt bine ingrijite si daca osul pe care sunt montate este puternic si sanatos, va puteti astepta sa dureze multi ani. Cu toate acestea, la fel ca si in cazul altor implanturi chirurgicale (cum ar fi inlocuirea soldului), nu exista garantie pe toata durata vietii.

Implanturile pot fi folosite intotdeauna pentru a inlocui dintii lipsa?

Depinde de starea osului din maxilar. Medicul dentist va aranja un numar de teste speciale pentru a afla cantitatea de os care se afla inca acolo. Daca nu este suficient de mult os sau daca nu este suficient de sanatos, este posibil ca implanturile sa nu poata fi plasate mai intai fara altoirea osului in zona.

Implanturile fac rau?

Plasarea unui implant este adesea mai usoara decat luarea unui dinte si se face, de obicei, folosind un anestezic local simplu. In acel moment nu veti simti nici o durere, dar, dupa o extragere, puteti simti un disconfort in timpul saptamanii dupa operatie.

Uneori medicul dentist va poate da un sedativ daca sunteti foarte nervos sau daca cazul este unul complicat. Anestezicele generale sunt rareori utilizate pentru implanturi si sunt, in general, utilizate numai pentru cazuri foarte complicate.

Cat dureaza tratamentul?

Unii dinti falsi pot fi chiar montati in acelasi timp cu implanturile (acestea se numesc implanturi imediate). De obicei, dintii falsi sunt montati la 3 pana la 4 luni de la punerea implanturilor. Uneori, tratamentul dureaza mai mult si echipa dentara va va putea vorbi despre timpul dvs. de tratament.

Cum ramane cu tratamentul ulterior?

Echipa dvs. dentara va va oferi instructiuni despre cum sa aveti grija de implantul dumneavoastra. Dentistul va poate oferi unele analgezice dupa interventia chirurgicala, sau asigurati-va ca aveti acasa analgezice.

Ce se intampla in continuare?

Dupa ce implanturile au fost plasate, osul din maxilarul dvs. trebuie sa creasca pe ele si sa le fuzioneze. Aceasta dureaza de obicei cateva luni. Uneori, implanturile pot fi destul de stabile atunci cand sunt plasate pentru ca dintii falsi sa fie montati mai devreme decat acesta.

Daca aveti unul, doi sau trei dinti inlocuiti, este posibil sa aveti o proteza temporara intre timp. Daca aveti deja proteze intregi, puteti sa le purtati in timp ce implanturile se vindeca. Protezele dvs. vor avea nevoie de alterari, pentru a se potrivi in mod corespunzator dupa interventia chirurgicala.

0 Shares
You May Also Like