Ce sunt protezele dentare flexibile?

0 Shares
0
0
0

Protezele dentare flexibile sunt un tip de proteză parțială, de obicei construite din silicon sau din alte materiale termoplastice subțiri, care diferă semnificativ de acrilicul mai gros și mai dur care este adesea folosit pentru protezele dentare obişnuite.

Deoarece protezele dentare flexibile sunt confecţionate din materiale mai moi și mai confortabile, oamenii de toate vârstele le preferă adesea protezelor obișnuite. Cu toate acestea, este cel mai bine ca întotdeauna să vă consultați cu medicul dentist sau cu tehnicianul de proteză în ceea ce privește tipul de proteză care se potrivește cel mai bine nevoilor și cerințelor dumneavoastră.

Protezele dentare flexibile sunt bune?

După cum sugerează și numele lor, protezele dentare flexibile sunt făcute pentru a se adapta la forma gingiilor și a dinților, literalmente „flexându-se” în poziție atunci când sunt introduse. Aceste proteze dentare din silicon nu vor necesita, de obicei, nicio agrafă pentru a le ține pe loc, spre deosebire de alte alternative. Sunt, prin urmare, o opțiune excelentă pentru persoanele care se luptă cu agrafele de la protezele dentare normale și cu dificultățile pe care acestea le pot prezenta.

Unii oameni pot avea o anumită formă a gurii care face purtarea protezelor normale dificilă sau imposibilă. Protezele dentare din silicon pot fi o soluție excelentă pentru aceştia, întrucât se adaptează formelor și contururilor unice ale gurii mult mai bine decât protezele obișnuite. Protezele dentare flexibile pot fi bune și pentru cei care sunt începători în purtarea oricărei forme de proteze dentare, deoarece protezele dentare obișnuite, mai dure, se pot dovedi uneori a fi destul de incomode la început.

Beneficiile protezelor dentare flexibile

Există nenumărate beneficii care pot veni odată cu purtarea protezelor dentare flexibile; în principal, protezele dentare flexibile pot fi o opțiune mai confortabilă în comparaţie cu protezele obișnuite, adaptându-se mai bine la forma gingiilor și a dinților. De asemenea, aceste tipuri de proteze dentare nu vor necesita, de obicei, agrafe pentru a le ține pe loc, făcându-le și mai confortabile de purtat și grozave pentru cei cu forme ale gurii mai neregulate.

Beneficiile cheie care vin odată cu purtarea protezelor dentare flexibile includ:

Pot avea un aspect mai natural – Materialul folosit în protezele flexibile este transparent, permițând să se vadă culoarea naturală a gingiei. Acest lucru le poate face să aibă un aspect mai natural decât alternativele colorate.

Necesită mai puţin timp pentru realizat și montat – Protezele dentare din silicon sunt mai ușor de realizat, ceea ce înseamnă că nu va trebui să așteptați atât de mult ca proteza dvs. să fie gata, așa cum poate fi în cazul altor tipuri de proteze. Astfel, acestea vor fi gata să fie montate mai devreme decât orice echivalent obișnuit al protezelor dentare.

Este mai puțin probabil să se rupă – Protezele flexibile cu baze moi au mai puţine şanse să se deterioreze dacă sunt scăpate pe jos în comparație cu alte tipuri de proteze mai rigide și mai fragile. Asta înseamnă că, odată ce ați achiziționat proteza dentară flexibilă de care aveți nevoie, este mai puțin probabil să aveți nevoie să comandați altele noi o perioadă mai mare de timp.

0 Shares
You May Also Like