Cele mai interesante situri incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO de vizitat in Europa

Cele mai interesante situri incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO de vizitat in Europa

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe locuri care, conform clasificarii UNESCO, au o valoare inestimabila pentru umanitate. Cunoaste cateva dintre aceste locuri situate in Europa si planifica-ti vacanta cu Framey pentru o calatorie care va fi si o experienta culturala unica pentru tine.

  1. Belgia – Bruges (centrul istoric)

Orasul Bruges, situat in nord-vestul Belgiei, arata ca un loc mirific dintr-un basm. Este un oras mic, inconjurat de canale, cu o arhitectura unica si cu locuri noi de descoperit la fiecare colt. Centrul istoric al orasului Bruges este considerat un sit al patrimoniului mondial UNESCO, deoarece este reprezentativ pentru cultura, arhitectura si organizarea vietii in perioada medievala.

  1. Croatia – Dubrovnik (Orasul Vechi)

Nu intamplator este cunoscut drept ,,perla Adriaticii”, Dubrovnik din Croatia este un oras unic, plin de locuri de descoperit, cu arhitectura unica si imprejurimi naturale fascinante. Orasul vechi din Dubrovnik este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, deoarece toate cladirile, zidul, manastirea si forturile reflecta arhitectura gotica si baroca, precum si importanta orasului ca port comercial de-a lungul secolelor.

  1. Spania – Sagrada Familia (Barcelona)

Daca esti in cautarea unei destinatii relaxante, cu vederi la mare, programe culturale, arta si locuri unice de vizitat, Barcelona este orasul pe care trebuie sa-l vizitezi. Cu aproximativ 7 situri incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, Sagrada Familia este una pe care nu o poti rata.

  1. Grecia – Acropole (Atena)

Orasul Atena este o vizita obligatorie de facut daca doresti sa descoperi mai multe despre marea civilizatie greaca. Cunoscuta de multi drept capitala istorica a Europei, Atena este un muzeu in aer liber. Nu uita insa sa vizitezi Acropola din Atena, un sit al Patrimoniului Mondial de valoare universala. Impozanta si de o mare frumusete, acropola ii uimeste pe toti cei care o viziteaza.

  1. Islanda – Parcul National Thingvellir

Islanda este o destinatie uimitoare din Europa. La periferia orasului Reykjavik se afla Parcul National Thingvellir, o zona protejata pentru bogatia sa naturala (din lacuri, specii unice de fauna si flora si peisaje stancoase incredibile).

Acest parc este inca considerat Patrimoniu Mondial de catre UNESCO, datorita valorii sale istorice. In aceste complexe stancoase s-au desfasurat adunari in aer liber ale caror urme raman inca pe loc.

  1. Italia – Roma (centrul istoric)

Una dintre tarile din lume cu cele mai multe evaluari de patrimoniu UNESCO este Italia. Centrul istoric al Romei este unul dintre locurile cu cele mai multe monumente, toate incluse in clasificarea UNESCO: de la Panteon, Colosseum, Forumul Roman, la pietele care sunt niste opere de arta in aer liber!

  1. Anglia – Palatul si Abatia Westminster (Londra)

In Anglia exista mai multe monumente clasificate ca Patrimoniu Mondial. Londra este un oras plin de atractii turistice. De neratat sunt Palatul si Westminster Abbey, icoane prin excelenta ale orasului. Palatul este locul unde se afla Casa Parlamentului si este o cladire de arhitectura gotica si structura complicata (se spune ca are peste o mie de camere, aproximativ 100 de etaje de scari si mai mult de 5 km de alergatori).

  1. Scotia – Edinburgh (oras vechi si nou)

Edinburgh este un oras al contrastelor: jonctiunea dintre orasul medieval istoric, cu strazile sale inguste, arhitectura si monumentele medievale si orasul neoclasic, toate planificate conform idealurilor urbane predominante in Europa in timpul secolului al XVIII-lea.

  1. Elvetia – Berna (orasul vechi)

Situat la marginea Alpilor Elvetieni, pe varful unui munte, orasul Berna este un loc magic de descoperit. Este considerat unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura medievala din diverse perioade, dar pastreaza un design urban coerent si foarte propriu. Acest oras si centrul istoric par direct dintr-un basm.

  1. Franta – Pont du Gard (apeduct roman)

In sudul Frantei, pe langa frumoasele peisaje naturale, poti vizita si apeductul roman Pont du Gard. Aceasta destinatie este recunoscuta cu mare uimire, deoarece structura apeductului este impunatoare si este intr-adevar o opera de arta pentru marea maiestrie si tehnica care a presupus realizarea lui.

Daca iti plac calatoriile culturale si iti place sa cunosti locuri ale mostenirii istorice, culturale si artistice, asigura-te ca te vei lasa inspirat de sugestiile noastre de calatorie si porneste sa descoperi o noua destinatie. Pentru a organiza o excursie cu obiective specifice, descopera aplicatia pentru calatorii, iar noi te vom ajuta cu un program personalizat.

0 Shares
You May Also Like