Cinci întrebări şi răspunsuri despre zborul cu parapanta

0 Shares
0
0
0

Iată cinci dintre întrebările pe care cei care urmează să zboare pentru prima dată cu parapanta şi le pun cel mai des şi răspunsurile.

Zborul cu parapanta este sigur?

Parapanta este un sport de aventură, deci are riscuri inerente. Cu toate acestea, ca și în cazul altor activități în aer liber, este un sport foarte sigur atunci când este practicat corect. Alege instructori care folosesc folosesc echipamente de zbor de înaltă calitate, care zboară doar în locuri recunoscute și care respectă întotdeauna condițiile meteo.

Am făcut înainte parasailing, este la fel?

Nu. La parasailing, ești remorcat în spatele unei bărci, atașat de o aripă în stil parașută. Direcția este controlată de barcă, de care rămâi atașat, și ai foarte puțin (dacă există) control asupra direcţiei în care mergi.

Parapanta înseamnă  să zbori liber sub o aripă aerodinamică de înaltă tehnologie, pe care pilotul o folosește pentru a controla direcția zborului și (într-o oarecare măsură) viteza. E mult mai tare, crede-ne!

Cum se sare cu parpanta?

Începătorii își descriu deseori zborul ca fiind „uluitor” și „spiritual”, spunând că și-au îndeplinit visul de a zbura ca o pasăre. Parapanta zboară în cea mai simplă formă, așa că este cel mai aproape de experiența zborului liber. Oamenii sunt adesea surprinși de cât de confortabil se simt în aer și iubesc felul în care se simt ca fiind „una cu cerul”.

Zborul pe vreme bună poate fi surprinzător de calm și relaxant. Desigur, dacă vrei un zbor mai interesant, există modalități de a face acest lucru…

Mi-e frică de înăţime, pot totuşi să zbor?

Este posibil să zbori chiar dacă ți-e frică de înălțimi. Picioarele tale vor fi pe pământ la începutul și la sfârșitul zborului, iar odată ce vei ajunge în aer nu mai trebuie să faci altceva decât să stai și să încerci să te relaxezi! Pilotul tău va avea control total asupra aripii în orice moment.

De asemenea, merită remarcat faptul că nu există „săritură” de pe deal. În schimb, vei fi ridicat ușor de pe sol, astfel încât să nu ai senzația aceea de gol în stomac. De asemenea, se poate limita înălțimea la care zbori. În cel mai rău caz, dacă îți dai seama că ești prea speriat o dată ce eşti în aer, este posibil să închei zborul mai devreme.

Ce trebuie să am cu mine?

Verifică prognoza meteo și îmbracă-te corespunzător, amintindu-ţi că va fi mai frig sus decât pe pământ! Va trebui să poți haine confortabile, în care poți alerga câțiva metri și ar trebui să ai pantofi sport. Instructorul îţi va pune la dispoziție o cască.

Dacă este soare, ia cu tine cremă de soare și ochelari de soare. Dacă este frig, îţi recomandăm să porţi mai multe straturi de îmbrăcăminte şi o jachetă rezistentă la vânt.

Nu vei avea voie să ai niciun obiect asupra ta în timpul zborului, inclusiv telefoane, tablete și camere. Dacă vremea este schimbătoare, poate fi necesar să aștepți un timp pentru zbor, așa că poţi lua cu tine apă și câteva gustări.

Dacă ţi-ai propus să experimentezi primul tău zbor cu parapanta, un loc numai bun să începi este la Braşov. Aici găseşti instructori experimentaţi, care îţi pot oferi un zbor sigur de iniţiere în tandem, dar şi peisaje superbe pe care să le admiri de la înălţime. În plus, Braşovul îţi oferă o mulţime de posibilităţi de distracţie, aşa că îţi poţi planifica un weekend întreg de activități în Brașov.

0 Shares
You May Also Like