De ce este atât de greu să găseşti cadoul perfect?

0 Shares
0
0
0

Pentru cei mai mulți dintre noi, oferirea de cadouri nu este o treabă simplă. În sezonul aglomerat al sărbătorilor, dorinţa de a găsi cadoul perfect provoacă mult stres. Dar oare ce ni se pare atât de frustrant la această activitate simplă? Se pare că mulți factori pot afecta procesul de găsire a cadoului perfect.

Iată câteva probleme care fac dificilă găsirea cadoului perfect pentru familie și prieteni.

Obsesia cadoului ideal

Ne place să dăm cadourilor un sens simbolic, dar, uneori, avem tendința să ne gândim prea mult la asta. Cadourile au încetat să mai fie doar cadouri, mai ales în relațiile complicate, conflictuale. În funcție de persoana căreia le oferim, cadourile pot fi atât un gest de pace, cât și un simbol al indiferenței, antipatiei sau furiei. Cu alte cuvinte, cineva care are un stereotip negativ asupra celui care dă cadouri poate interpreta un cadou scump ca încercarea de a arăta sau de a cumpăra dragoste. E greu să faci bine!

Empatia este o trăsătură importantă pentru bunăstarea noastră psihologică. Chiar și așa, oamenii empatici nu pot citi gândurile și astfel, darurile noastre pot arăta ca un semn că nu ne pasă suficient. Trebuie să întrerupem ciclul, să încetăm să fim obsedaţi cu privire la semnificația simbolică din spatele cadourilor noastre și să ne concentrăm pe gesturile frumoase.

Lipsa de timp

Unul dintre cele mai mari obstacole cu care ne confruntăm în zilele noastre este încadrarea cumpărăturilor de cadouri în programul nostru încărcat. Dar de cât timp este nevoie pentru a găsi cadoul perfect?

De obicei, oamenii petrec câteva ore pentru a găsi un cadou de Crăciun sau de ziua de naștere. Din păcate, nu avem întotdeauna o oră liberă și ajungem să o lăsăm pentru ultimul minut. Acesta este motivul principal pentru care toate magazinele sunt pline chiar și în Ajunul Crăciunului. Încercați să alocați suficient timp pentru cumpărăturile de cadouri pentru a preveni o mulțime de probleme inutile.

Buget

Întotdeauna suntem obsedați de câți bani cheltuim, de câți ne putem permite de fapt și de cât vor cheltui ceilalţi pentru noi. Având în vedere cât de nehotărâți putem fi, să găsim cadouri care să se alinieze bugetului poate genera mult stres. A cheltui prea puțin sau prea mult este la fel de rău. Ceasul de 250 de lei al surorii va părea ieftin în comparație cu geanta de designer de 700 de lei a mamei?

Relațiile construite în jurul banilor pot transforma găsirea de cadouri și cumpărăturile într-o situație neplăcută. Totuşi, se pare că majoritatea oamenilor nu sunt atât de concentrați pe valoarea financiară a unui cadou, ci pe cea emoțională.

Teama de a nu găsi cadoul perfect

Frica de a nu găsi cadoul perfect ne poate obliga să cheltuim peste posibilitățile noastre. Cei mai afectați sunt cei dintre noi care, în general, suntem îngrijorați de ceea ce cred alții. Drept urmare, s-ar putea să investim mult prea mult timp și energie în încercarea de a obține aprobarea altora și de a face impresia corectă. Pentru a evita acest lucru, trebuie să ne amintim că valoarea emoțională a unui cadou va conta întotdeauna mai mult!

Concluzie

Dorința de a oferi cadouri grozave oamenilor la care ținem este firească. Sfatul nostru? Oferţi activitati cadou pe care le puteţi alege atât în funcţie de preocupările sau hobbyurile persoanei căreia îi oferiţi cadoul, cât şi în funcţie de bugetul de care dispuneţi. 

0 Shares
You May Also Like