De ce sa iti pui un termostat inteligent?

De ce sa iti pui un termostat inteligent?

0 Shares
0
0
0

De ce sa iti pui un termostat inteligent?Gasirea temperaturii perfecte nu este uneori atat de usoara. Uneori este prea cald, alteori prea frig. Daca mai apare si ghinionul, vor trebui platite si costuri mari de incalzire pentru el. Termostatele inteligente pot economisi energie, pot reduce costurile si pot atinge exact temperatura potrivita. Nici macar nu trebuie cumparat un nou sistem de incalzire pentru asta.

Termostatele inteligente fac viata mai usoara si mai ieftina

Indiferent daca se va alege un termostat de camera inteligent sau un termostat pentru radiator, ambele pot fi conectate cu usurinta la sistemele de incalzire comune si controlate intuitiv. Pentru a face acest lucru, se adapteaza la preferintele individuale si se incalzesc numai atunci cand este necesar. Termostatele inteligente sunt o combinatie ideala de confort si economii de costuri. Nu in ultimul rand, multe modele convin cu dotari functionale bine gandite, precum siguranta copiilor sau modul vacanta.

Modelele de termostate inteligente care sunt integrate intr-un sistem de casa inteligenta pot face si mai multe. De exemplu, recunosc prin intermediul senzorilor de usi si ferestre conectati in retea cand este deschis pentru ventilatie si isi ajusteaza puterea de incalzire in consecinta. De asemenea, pot fi conectati in retea cu un senzor de clima a camerei, cu care pot face apoi schimb de informatii.

Dar senzorii suplimentari nu sunt intotdeauna necesari pentru functiile premium, printr-o functie de deschidere a ferestrei fara a fi nevoie de senzori de fereastra. Automatizari centrala Salus comercializeaza pe piata propriile brand-uri de termostate si sisteme pentru energie regenerabila pentru a face oamenilor viata mai sigura, eficienta si confortabila.

Incalzirea unei case cu termostate inteligente

Daca nu exista o familiarizare cu sistemele de incalzire sau nu exista acces la sistemul de incalzire, se vor putea instala in continuare termostate inteligente si se va automzatiza controlul temperaturii. In multe cazuri, este suficient sa se scoata vechiul termostat din calorifer si sa se insurubeze un model digital pentru a-l face conectabil la retea.

Apoi, intregul sistem de incalzire este echipat cu functii inteligente si poate fi actionat, de exemplu, prin aplicatie sau, pe unele modele, chiar si prin voce. Controlul vocal este o solutie ideala pentru seniorii cu dificultati de mers, dar si pentru toti ceilalti care nu vor sa se ridice de fiecare data pentru a ridica sau scade temperatura cu cateva grade.

In cele mai multe cazuri, se va afla care sistem de termostat inteligent este potrivit pentru sistemul de incalzire pe baza clasificarii. Factorul decisiv este modul in care arzatorul sau baia termala este conectata la radiatoare. Baile termale individuale se gasesc de obicei in cladiri mai vechi si apartamente inchiriate. Arzatorul sau baia termala este de obicei instalata in bucatarie sau baie si conectata la o conducta de gaz.

De cele mai multe ori, in cea mai mare incapere exista un termostat de perete care regleaza temperatura. Pentru astfel de incaperi este necesar un termostat de camera inteligent, care inlocuieste apoi termostatul de perete. Daca exista calorifere in alte incaperi unde temperatura este setata pe robinetul caloriferului, pentru acestea sunt necesare termostate inteligente pentru calorifer.

0 Shares
You May Also Like