Diferenta dintre un motocultor si o motosapa

Diferenta dintre un motocultor si o motosapa

0 Shares
0
0
0

Diferenta dintre un motocultor si o motosapa
In situatia in care esti o persoana pasionata de agricultura sau pur si simplu locuiesti in mediul rural si ai o gradina mai mare sau o bucatica mai mica sau mai mare de teren in spatele casei de pe urma careia vrei sa profiti cultivand anumite legume sau cereale, cu siguranta trebuie sa stii faptul ca munca manuala din agricultura este foarte grea.

Plus de asta, lucrand manual in domeniul agriculturii vei depune si un efort fizic considerabil, iar pe cand vei obtine rezultatele dorite vei fi prea obosit ca sa te mai bucuri de ele.

Ei bine, in conditiile in care vrei sa iti lucrezi terenul, poti opta pentru motosape sau pentru motocultoare, iar aceste utilaje te pot ajuta sa obtii aceleasi rezultate precum cele obtinute prin munca fizica, insa vei depune mult mai putin efort.

Trebuie insa sa stii ca pe piata exista multi producatori care comercializeaza asemenea echipamente si utilaje, insa tu va trebui sa stii ca intre un motocultor si o motosapa exista o mare diferenta, iar aceea este reprezentata de priza de putere cu care motocultorul este dotat, aceasta fiind un element care permite atasarea a mai multor accesorii atunci cand situatia o cere.

Inainte de a-ti cumpara un utilaj pentru acasa ar fi indicat sa iti stabilesti toate necesitatile, ar trebui deasemenea sa iti cunosti foarte bine bugetul, si ar trebui deasemenea sa cunosti toate scopurile in care vei folosi utilajul.

In situatia in care ai un teren mai mare pe care trebuie sa il lucrezi, atunci cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia spre un motocultor, care are o greutate si o dimensiune mult mai mare decat o motosapa.

Motocultorul marunteste pamantul la o adancime mult mai mare decat motosapa, chiar daca pamantul este mai tare sau mai dificil de lucrat. Motocultorul poate fi utilizat cu succes chiar si pe pamantul umed.

Ei bine, tinand cont de cat de important este un astfel de utilaj, cu siguranta trebuie precizat si faptul ca un motocultor are un pret mult mai mare decat o sapa, insa acesta isi merita banii.

In ceea ce priveste motosapele, ele se folosesc pentru a marunti pamantul, iar in anumite situatii o motosapa poate sa fie folosita chiar si pentru a ara terenul moale.

De exemplu, in conditiile in care ai o suprafata de lucru de aproximativ 0.5 ha, cu siguranta utilajul ideal pentru a-ti face lucrul este motosapa, insa daca detii un teren mai mare de 1 ha, atunci ar fi indicat sa iti alegi un motocultor.

Despre motosapa mai este indicat de amintit faptul ca este un utilaj agricol care are in dotare un motor de mica putere si care este capabil sa are pamantul pana la o adancime maxima de 12 centimetri pe o singura brazda.

O motosapa este foarte usor de manevrat, avand o greutate mult mai mica decat un motocultor, asa ca daca vrei si tu un utilaj pe care sa il folosesti pentru a-ti lucra gradina, cu siguranta o motosapa este ideala pentru tine.

 

0 Shares
You May Also Like