Cum sa-ti alegi masina de frezat?

Cum sa-ti alegi masina de frezat?

0 Shares
0
0
0

Cum sa-ti alegi masina de frezat?O masina de frezat de banc este utilizata pentru a prelucra materialele solide. O asemenea masina de frezat functioneaza in asa fel incat piesele de lucru sunt alimentate catre freza.

Alegerea unui astfel de echipament, cu siguranta nu este o sarcina atat de simpla precum pare la prima vedere, insa acest articol va aduce la cunostinta unele dintre cele mai utile informatii, care va pot ajuta sa faceti in cele din urma cea mai buna alegere. Din acest motiv, recomandarea noastra este sa cititi pana la final, pentru a afla care sunt cei mai importanti factori de care trebuie sa tineti cont, si mai mult ca sigur veti reusi sa faceti alegerea perfecta.

  1. Lucrarile efectuate

Aceasta este un prim aspect foarte important de luat in considerare. Cunoscand lucrarile efectuate, veti stii exact ce tip de masina vi se potriveste, si veti face alegerea corecta. De exemplu, pentru un mic atelier amenajat intr-una din anexele locuintei, o masina de frezat de banc, de tip hobby este mai mult decat potrivita. Aceste masini din gama hobby au preturi atractive.

Daca aveti nevoie de o masina de frezat de banc, pe care sa o folositi mai des, un model semiprofesional poate reprezenta alegerea ideala, pe cand o masina profesionala este ideala intr-un atelier cu productie extinsa.

  1. Tipul uneltei

Aici este foarte important de mentionat faptul ca se face clasificarea in functie de pozitia axului rotativ (acesta practic este bratul care misca freza). Se poate alege o masina de frezat verticala sau orizontala.

Important de mentionat este faptul ca in aplicatiile industriale sunt acceptate doar masinile cu ax orizontal.

  1. Dimensiuni si accesorii

Fara doar si poate, dimensiunile unui echipament de lucru sunt extrem de importante si trebuie sa fie luate in calcul, indiferent ca discutam despre un atelier organizat intr-un garaj sau o anexa a locuintei, sau ca discutam despre un atelier profesional.

Conteaza foarte mult si spatiul de care dispuneti. Cand aveti un spatiu generos, cu siguranta va permiteti si o masina care are un gabarit mai mare.

Cat despre accesorii, de mentionat este faptul ca in functie de ce accesorii are in dotare masina de frezat, aceasta va putea sa taie diferite tipuri de materiale. Intr-o masina de frezat lemnul de exemplu, pot fi integrate cutitele metalice.

Cand este necesar sa taiati insa faianta, este nevoie sa aveti la dispozitie si sa folositi discuri diamantate. Acestea sunt accesorii compatibile cu aceste echipamente de lucru. De obicei, se poate spune ca, cu cat exista mai multe piese intr-un kit de accesorii, cu atat este mai versatil echipamentul de lucru.

  1. Puterea

Puterea este o caracteristica foarte importanta, si difera de la o masina la alta, in functie de nivelul de profesionalism. De exemplu, masinile hobby au puterea cuprinsa intre 300 si 700 de W.

Produsele care fac parte din gama semiprofesionala au puterea cuprinsa intre 1000 si 3000 de wati (cele verticale si cele cu ghidaj ti masa), si poate depasi 5 kW in cazul masinii de frezat de banc.

De mentionat este faptul ca puterea superioara este extrem de importanta, pentru ca asigura perforarea mult mai eficienta a materialelor prelucrate. De exemplu, pentru a prelucra lemnul, este posibil sa nu aveti nevoie de o masina care sa aiba mai mult de 1000 W, dar pentru strunjit metale in schimb, este nevoie de aproximativ 2000 W.

Tot aici este important de mentionat faptul ca exista masini care au tensiunea normala de la prize (220 – 230 W) si masini de mare tonaj care au tensiunea de alimentare de 400 V.

Acestea sunt asadar, cateva caracteristici foarte importante de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui astfel de echipament de lucru.

0 Shares
You May Also Like