Senzori de presiune – ce sunt si care ste rolul lor?

Senzori de presiune – ce sunt si care este rolul lor?

0 Shares
0
0
0

Senzori de presiune – ce sunt si care ste rolul lor?Un senzor de presiune este acel aparat care preia presiunea si modifica cantitatea intr-un semnal electric in functie de presiunea la care este aplicat.

Senzorii de presiune (rotativi) si senzorii de vid sunt unii dintre principalii senzori de presiune utilizati in automatizarea industriala.

Senzori de presiune (rotativi)

Acesta este un senzor de automatizare industriala de inalta presiune care este utilizat foarte frecvent in sistemele industriale si hidraulice si, de asemenea, in sistemele de control al climei.

Senzori de vid

Senzorii de vid sunt utilizati atunci cand presiunea de vid este sub presiunea atmosferica si pot fi dificil de detectat prin metode mecanice.

Acest senzor este de obicei compus dintr-un fir cu rezistenta electrica care este legat de temperatura. Pe masura ce presiunea de vid creste, condensul scade si temperatura cablului creste.

Rezistenta electrica creste proportional si este calibrata adiacent presiunii pentru a masura in mod eficient vidul.

Aplicatii ale senzorilor de presiune

 • Se utilizeaza pentru a masura presiunea sub presiunea atmosferica intr-o anumita pozitie.
 • Utilizat pentru instrumente meteorologice, aeronave, vehicule si toate celelalte masini cu functie de presiune.
 • In sistem, senzorii de presiune pot fi utilizati pentru a masura alte variabile, cum ar fi debitul fluidului / gazului, viteza, nivelul apei si altitudinea.
 1. Senzori MEMS

Acest senzor MEMS (Micro-Electro-Sisteme Electromecanice) de automatizare industriala transforma semnalele mecanice masurate in semnale electrice.

Acceleratia si miscarea MEMS sunt unii dintre senzorii importanti utilizati in automatizarea industriala.

Senzori de accelerare

Senzorii de accelerare MEMS sunt unul dintre principalii senzori de inertie. Senzori dinamici cu o gama mai larga de capacitati de detectie.

Senzori de miscare

SensoData senzori presiune ofera mai multe modeleSenzorii de miscare integreaza datele senzorului de miscare MEMS cu tehnologia wireless, folosind algoritmi de procesare a datelor conceputi pe platforme de interactiune in miscare care lucreaza cu masini pentru a efectua schimburi personalizate.

Sistemele de procesare a semnalului senzorilor rezolva in principal respingerea zgomotului. De asemenea, netezirea semnalului, impartirea influentei intensitatii, schimbarea sistemului de coordonate si regasirea informatiilor de pozitie.

Utilizat pe scara larga in industria auto cu tehnologia ABS.

Aplicatii ale senzorilor MEMS

 • Exista multe aplicatii aici, de la industrie, divertisment si sport la educatie. De exemplu, declansarea instalarii airbagurilor sau monitorizarea reactoarelor.
 • Este folosit pentru a masura acceleratia statica (gravitatia), inclinarea obiectului, acceleratia dinamica a aeronavei, impactul asupra obiectului masinii, vibratia obiectului.
 • De asemenea, este folosit pentru a detecta miscarea.
 1. Senzori de cuplu

Senzorul de cuplu are functia de oprire mecanica necesara, creste capacitatea de suprasarcina si ofera protectie suplimentara in timpul instalarii si functionarii.

Senzorii de cuplu rotativi si traductoarele de cuplu sunt unii dintre senzorii importanti utilizati in automatizarea industriala.

Senzori de cuplu rotativi

Acest senzor industrial de automatizare a cuplului rotativ este utilizat pentru a masura raspunsul cuplului rotativ. Echipat cu opririle mecanice necesare, acest torometru creste capacitatea excesiva si ofera o siguranta suplimentara in timpul asamblarii si functionarii.

Traductoare de cuplu

Traductorul de cuplu utilizeaza o tehnologie superioara de masurare a tensiunii pentru a satisface cele mai exigente nevoi in aplicatiile senzorilor statici si dinamici.

Aplicatii ale senzorilor de cuplu

 • Este folosit pentru a masura viteza de rotatie si nevoile de intretinere.
 • Este folosit pentru a masura masa si momentele de inertie a masei.
 • Cantitatea de cuplu care trebuie calculata in termeni de proces semistatic.
 • Viteza maxima de rotatie, utilizata pentru masurarea cuplului de vibratii.

Iformatii suplimentare

Avem propria noastra gama de traductoare de presiune – gama EPT. Majoritatea acestei game nu are inele O interne, ceea ce inseamna ca pot oferi o precizie si mai mare si o durata de viata mai lunga. O gama de modele si optiuni de specificatii sunt disponibile, inclusiv diferite configuratii de porturi, domenii de presiune, semnale de iesire si interfete electrice.

Gama noastra proprie de senzori de presiune si temperatura combinate a fost dezvoltata pentru a fi utilizata in principal in industria sporturilor cu motor. Sunt ideale pentru aplicatii in care spatiul este redus, deoarece masoara doua variabile cu un singur senzor. Diferite modele ofera senzori de temperatura interni sau externi.

Informatii despre senzori

Senzorii de presiune sunt utilizati pentru multe dispozitive auto, medicale, industriale, pentru consumatori si cladiri, care depind de masuratori de presiune precise si stabile pentru a functiona in mod fiabil. Pe masura ce mai multe industrii se bazeaza pe senzori de presiune pentru a-si monitoriza si controla aplicatiile, cererea pentru aceste tehnologii a crescut considerabil, estimand piata mondiala a senzorilor de presiune la 11,4 miliarde de dolari pana in 2024.

Iata cum inovatiile recente in tehnologia senzorilor permit electronice mai inteligente, mai sigure si mai ecologice atat pentru intreprinderi, cat si pentru consumatori.

In automobile, franele hidraulice sunt o componenta cruciala in siguranta pasagerilor. Capacitatea de a controla un vehicul folosind frane se reduce la un amestec complex de componente, inclusiv senzori de presiune. Acestea pot fi utilizate pentru a monitoriza presiunea din camerele sistemului de franare, avertizand soferii si sistemele de gestionare a motorului deopotriva daca presiunile sunt prea mici pentru a fi eficiente. Daca presiunea din interiorul camerelor nu este masurata, sistemele pot defecta fara ca soferul sa stie si sa duca la o pierdere brusca a eficacitatii franarii.

0 Shares
You May Also Like