Un DA categoric pentru tocatorul de frunze si crengi

Un DA categoric pentru tocatorul de frunze si crengi

0 Shares
0
0
0

Un DA categoric pentru tocatorul de frunze si crengiPoate putini dintre gradinari sau dintre cei care au gradina personala s-au gandit ca au nevoie de o masina care sa le toace frunzele si crengile.  Desigur, majoritatea au maturat frunzele care cad toamna sau crengile care trebuie taiate si de multe ori a fost nevoie sa le puna in saci pentru a le arunca, nu au stiut exact ce pot face cu acestea.

Unele dintre cele mai bune tocatoare de frunze si crengi sunt cele marca Viking. Fie modelul Viking GE 103, sau Viking GE 150 sau Viking GE 260 sunt utilaje gradinarit necesare oricarui gradinar.

Acestea sunt tocatoare de gradina electrice, performante, au discuri functinale cu cioc de rupere, au un cutit de maruntit comutant, in forma de morisca si un contracutit din aluminiu.  Deschizaturile au forma diferita, daca sunt folosite pentru a toca crengi deschizatura este in forma de trifoi, daca sunt folosite pentru frunze, atunci deschizatura este in forma dreptunghiulara.

Rotile si manerele sunt mari din material lemnos cu un diametru de la 30 mm la 40 mm. Dar care este mecanismul de cutite? Este un mecanism Multi-Cut 250 sau 150, care implica un disc dintat de rupere, un cutit mobil pentru cioplit, un cutit cu palete si o lama din aluminiu.

Palnia oblica sau deschidere in forma de trifoi, oblica, care simplifica prelucrarea crengilor.  Zgomotul este amortizat. Dar desigur, utilizatorii se intreaba cata siguranta si protectie asigura acest aparat care toaca?

Are un sistem de blocare de siguranta electromagnetica, la deschiderea suruburilor se declanseaza intrerupatorul de siguranta, care impiedica pornirea automata a tocatorului dupa lucrari, schimbarea cutitelor sau intreruperea de curent.

Prin urmare, chiar daca nu v-ati gandit la un asemenea aparat, probabil ca acum sunteti mai informat cu privire la functiile acestuia, si va ganditi sa achizitionati o astfel de piesa utila la gradinarit.

Preturile acestor utilaje Viking variaza in functie de specificatiile tehnice ale modelelor, sunt preturi nu foarte mici, dar merita costurile pentru ca modelele sunt silentioase, insa cu motoare puternice, pentru a oferi servicii rapide. Transportul acestor aparate este simplu, dispunand de manere pe ambele parti.

De asemenea, printr-o fereastra, se poate vedea nivelul de umplere al containerului.  Cutia colectoare este practica, cu o capacitate destul de mare pentru colectarea materialului tocat, iar prin palnie umplerea devine mai usoara si maruntirea mai confortabila.

Prin capacul frontal se poate schimba si curata cutitul, piesa de baza a tocatorului, care daca s-a tocit, trebuie neaparat schimbat, si de cele mai multe ori, se incarca cu reziduuri, si pentru functionare foarte buna trebuie curatat.

Orice gradinar va raspunde la intrebarea „Aveti nevoie de un tocator de crengi si frunze?” cu un DA, chiar daca poate, la inceput a sovait, s-a gandit ca nu este o piesa de baza, ca pana la a toca niste frunze si crengi are nevoie de cu totul alte aparate mult mai utile, dar in momentul in care se va lovi de problema adunarii crengilor si frunzelor, operatiune nu foarte placuta, va spune clar ca un tocator ii va fi de mare ajutor.

0 Shares
You May Also Like