9 lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre casti audio  wireless

9 lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre casti audio wireless

0 Shares
0
0
0

9 lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre casti audio  wirelessCastile audio  wireless sunt extrem de utile si cu o multime de avantaje.  Tip bentita, in ureche ,  prin Bluetooth,  prin Wi-Fi, casti care  anuleaza zgomotul, exista casti wireless pentru toate gusturile si buzunarele.

Sunt componente audio simple, dar cu unele caracteristici care trebuie luate in considerare pentru a obtine alegerea corecta si care se potrivesc bugetului nostru. Daca te intrebi de ce sa iti cumperi casti audio wireless noi iti oferim mai multe informatii care sa iti vina in ajutor.

 1 Tipul de semnal wireless

Marea majoritate le folosesc pentru muzica prin Bluetooth. Dar unii, in special cei destinati“jocurilor”o pot face prin Wi-Fi. Cei care se bazeaza pe Bluetooth trebuie sa accepte un protocol avansat, cum ar fi 5.0 pentru a accepta rate de date ridicate si o raza lunga de actiune.

De asemenea, important este profilul, care trebuie sa fie potrivit pentru utilizarea castilor. Profilurile A2DP, AVRCP, HFP, HSP sunt tipice. In functie de acest tip de semnal, va trebui sa alegi castile care sa fie potrivite pentru ce vrei sa le folosesti.

Daca nu stii cum sa alegi semnalul potrivit pentru castile tale, cel mai bine ar fi sa intrebi un specialist si sa suni la magazinul din care vrei sa le cumperi. In momentul in care vorbim de astfel de detalii, trebuie sa stii ca vei gasi mult mai usor astfel de casti in magazinele online decat in cele fizice.

2.- Diadema intrauriculara

Castile wireless,cum  ar fi cele cu fir, pot fi bentite, care sunt tinute deasupra capului si acopera intreaga ureche . Primele sunt mai mari, pot produce o calitate mai mare a sunetului si se pot izola mai bine de zgomot.

Castile in ureche sunt mai potrivite pentru foloirea lor afara, pentru mobilitate si sport si sunt mai discrete. Castile wireless au tendinta sa stea mai bine in urechi. Cele cu bentita stau foarte bine spre deosebire de cele care au doar urechiuse clasice si care risca sa cada din urechi si sa se loveasca de diverse obiecte din jur.

In plus, poti cumpara casti care au un sistem de prindere de ureche astfel incat sa nu te mai confrunti cu probleme cand castile pica efectiv din urechi. Nu toti folosesc castile care se pun pe ureche acesta fiind si motivul pentru care castile wireless sunt interesante.

3.- Codati formatul audio

Atunci cand este transmis prin Bluetooth, sunetul digital este codificat si comprimat pentru transmisia wireless,astfel incat sa se realizeze o receptie rapida si eficienta. Exista mai multe codecuri care pot fi utilizate, cu caracteristici diferite si rezultate de calitate.

Cele mai frecvente, gasite in majoritatea castilor wireless sunt SBC, AAC si aptX (cu mai multe versiuni), comandate de la cea mai scazuta la cea mai inalta calitate.

4.- Anularea zgomotului

Functia de anulare activa a zgomotului prezentata de unele modele va permite sa eliminati zgomotele de fundal care provin din mediul inconjurator,pentru a obtine un auz mai clar de muzica sau de ceea ce ascultam.

5.-Autonomie

Castile wireless sunt alimentate de baterii reincarcabile. Autonomia lor este esentiala pentru a le putea folosi pentru o lunga perioada de timp atunci cand ne miscam. Modelele cu anulare a zgomotului sunt susceptibile la o autonomie mai mica, deoarece trebuie sa alimenteze si microfoanele care alcatuiesc sistemul.

6.-Receptia semnalului

Unele casti wireless functioneaza prin primirea semnalului intr-una dintre casti, care, la randul sau, o transmite celeilalte. Modelele mai avansate primesc sunet simultan de ambele casti.

7.-Rezistenta la factori externi

Ratingul IPX al castilor este important –   rezistenta lor la intrarea solidelor si lichidelor,care le-ar putea deteriora componentele electronice. Deosebit de interesant pentru utilizarea castilor in aer liber si in circumstante adverse.

Pentru ca un set de casti wireless nu are atat de multe componente cum se intampla cu cele normale, este foarte important de mentionat faptul ca aceste casti sunt interesante tocmai pentru ca rezista mai bine neavand suprafata mare pe care sa actioneze factorii externi.

8.-Control dupa aplicatie

Multe modele permit controlul de catre aplicatiile mobile, pentru a controla, de exemplu, sunetul ambiental, pentru a regla volumul sunetului de fundal sau pentru a oferi optiunea de a asculta numai vocile. Egalizatorul este o alta functie care poate fi obtinuta prin intermediul unora dintre aceste aplicatii.

Faptul ca poti controla aplicatiile mobile cu aceste casti face ca ele sa fie extrem de speciale si de interesante. Iti recomandam sa te orientezi de fiecare data spre casti care sa te ajute sa folosesti telefonul mai usor si mai simplu, daca acest lucru este posibil astfel incat sa iti poti usura munca.

9.-Ergonomie si confort

Ergonomia buna permite castilor sa se mentina bine (deosebit de importante in ureche), sa nu provoace dureri si sa se uzeze confortabil in timp. Castile  de diferite dimensiuni interschimbabile sunt esentiale pentru a se potrivi in urechi de morfologii diferite.

0 Shares
You May Also Like