Aplicatii mobile: Care sunt acestea, utilizarile, functionarea si tipurile de aplicatii

Aplicatii mobile: Care sunt acestea, utilizarile, functionarea si tipurile de aplicatii

0 Shares
0
0
0

Aplicatii mobile: Care sunt acestea, utilizarile, functionarea si tipurile de aplicatiiCe sunt aplicatiile mobile si pentru ce sunt acestea? Aplicatiile mobile sunt programe create pentru a fi rulate pe sistemele de operare ale smartphone-urilor, tabletelor sau ceasurilor inteligente.

Aplicatiile sunt un instrument indispensabil care a fost creat pentru a facilita sarcinile zilnice ale utilizatorilor si pentru a obtine mai mult de pe dispozitivele mobile. Daca ai probleme cu telefonul, poti merge la un service telefoane de incredere, in care sa il repari.

Primele aplicatii mobile au inceput sa apara la sfarsitul anilor ’90, cand telefoanele analogice au inceput sa utilizeze aplicatii precum agenda, jocuri, jurnal de apeluri, instrumente de personalizare, calendar, cronometru, printre altele. Desi au fost functii de baza, au demonstrat un progres tehnologic enorm.

Cu toate acestea, aplicatiile care sunt utilizate astazi au schimbat modul in care comunicati, va distrati si indepliniti multe sarcini de zi cu zi.

Exista, de asemenea, aplicatii neobisnuite, cum ar fi aplicatii pentru a gasi caini pierduti si chiar aplicatii pentru a economisi la factura de energie electrica. Aceste aplicatii au facut dispozitivele mobile din ce in ce mai indispensabile, motiv pentru care milioane de aplicatii sunt descarcate zilnic in magazinele de aplicatii.

Exista aplicatii de tot felul care servesc pentru domeniile creativ, de munca, educational, de divertisment sau de comunicare. Aplicatiile permit utilizatorului sa acceseze continut specific ori de cate ori este necesar, fara a fi nevoie sa intre pe internet; astfel incat sa economisiti timp si sa faceti sarcinile mai rapid.

Cate tipuri de aplicatii mobile si care sunt functiile lor?

  1. Dupa ce a dezvoltat o aplicatie, aceasta este publicata in magazinele de aplicatii: Google Play (Android), App Store (iOS), Amazon Appstore si Windows Phone Store de la Microsoft.
  2. Gasiti aplicatia de care aveti nevoie in magazinul ales de dvs.
  3. Instalati aceasta aplicatie pe dispozitiv. Pentru a descarca o aplicatie este necesar sa fiti conectat la internet si sa aveti un smartphone sau o tableta.
  4. Odata instalata, aplicatia va indeplini functia pentru care a fost creata; fie ca este vorba de divertisment, furnizarea unui serviciu etc.

Trebuie sa retineti ca nu toate aplicatiile sunt compatibile cu sistemele de operare ale unor dispozitive mobile si ca intotdeauna trebuie sa accesati descarcarea lor din magazinul specific fiecarui tip de smarthphone.

Tipuri de aplicatii mobile

In prezent, exista trei tipuri de aplicatii si prima ar fi:

Aplicatie nativa

Sunt acele aplicatii care au fost dezvoltate pentru un anumit sistem de operare (iOs, Android, Windows); Pentru ca o aplicatie sa fie disponibila pe toate sistemele de operare, trebuie creata o aplicatie pentru fiecare sistem de operare. Aceste tipuri de aplicatii pot fi gasite numai in magazinele de aplicatii, cum ar fi App Store sau Google Play.

Cel mai mare avantaj al acestui tip de aplicatii este ca utilizatorul poate accesa hardware-ul mobilului, cum ar fi agenda, GPS-ul, camera, printre altele. In plus, unele dintre aceste aplicatii nu au nevoie de o conexiune la internet atunci cand le utilizati asta le face foarte utile in orice moment, chiar si atunci cand nu avem datele mobile active sau suntem intr-o zona fara acoperire la internet.

0 Shares
You May Also Like