Cum se procedeaza daca un membru al familiei moare in strainatate?

Cum se procedeaza daca un membru al familiei moare in strainatate?

0 Shares
0
0
0

Cum se procedeaza daca un membru al familiei moare in strainatate?
Vrei sa cunosti mai multe despre repatriere decedati? Citeste in cele ce urmeaza si vei afla mai multe! In plus, la final iti explicam despre ce se intampla cu decedatii in Turcia pentru a vedea cat de diferiti sunt si a intelege de ce oamenii repatriaza.

1- Raportati ce s-a intamplat:

Daca stiti ca un membru al familiei a decedat in strainatate, trebuie sa contactati Ambasada sau Consulatul corespunzator tarii in care se afla persoana respectiva sau Subdirectorul General de Protectie si Asistenta Consulara al Ministerului Afacerilor Externe si Cooperarii. Veti fi apoi informati cu privire la costul inmormantarii, incinerarii sau transferului ramasitelor, in tara voastra.

2- Prezinta documentele necesare:

Atat pentru transferul de ramasite ale decedatului, cat si pentru cenusa, trebuie sa prezentati urmatoarele informatii:

– Raportul medical al decesului, certificatul de imbalsamare sau incinerare cu data si conform reglementarilor internationale.

– De asemenea, va trebui sa facilitati itinerariul zborurilor in care trebuie sa calatoreasca ramasitele sau cenusa decedatului, pana cand ajunge in tara de destinatie..

– In cele din urma, indicati unde vor fi depuse.

3- Beneficiaza de asistenta din partea Ambasadei sau Consulatului daca ai nevoie de ea:

In cazul in care un membru al familiei decedeaza in strainatate intr-un mod care a fost traumatizant pentru familie, contactul va fi mentinut cu membrul familiei, daca acesta doreste acest lucru, pana cand defunctul a fost dus inapoi in tara sa de origine sau ingropat sau incinerat. Retine ca acest proces poate fi lung si exista unele obstacole, cum ar fi obiceiurile locale sau chiar limba care impiedica viteza procesului.

Repatrierea

Aceeasi agentie care te-a canalizat catre entitatea corespunzatoare pentru a-ti rezolva situatia, are legaturi cu case funerare specializate, care vor fi responsabile pentru a avea contact direct cu tine si astfel, pentru a coordona modul in care persoana iubita va fi returnata in tara lor, toate acestea in conformitate cu legile in vigoare ale tarii in care s-a produs evenimentul.

Autoritatile, in cazul unei morti violente sau suspecte, vor comunica familiei situatia rudei tale si modul in care evolueaza investigatiile. Nu va exista nici o modalitate, chiar daca te duci acolo- pentru a prelua defunctul in cazul in care acesta este intr-un proces legal si medical.

Acum, este foarte important sa contemplam in orice calatorie o asigurare care sa acopere “cheltuielile de repatriere”.

TRANSFER DE CENUSA

Cenusa unei incineratii se deplaseaza cu un caz special care anterior trebuie identificat, in plus, trebuie sa existe certificatul de deces si de incinerare. Ambasada este cea care va da directiva modului in care va fi livrata aceasta urna.

TRANSFER DE CORP

In tara dumneavoastra si prin instructiunile pe care ambasada in strainatate le dicteaza, va vor solicita documente precum datele dumneavoastra cu caracter personal si justificarea destinatiei nationale dorite. De asemenea, aceasta trebuie sa fie insotita de un certificat de imbalsamare si deces eliberat in tara in care a survenit decesul. Daca a fost vorba de o moarte violenta si cadavrul nu mai este anchetat, va fi necesara si o inregistrare din partea entitatii judiciare.

Subiecte complicate, dar necesare si fara de care nu se poate face transferul corpului catre tara natala. O asigurare de calatorie care sa includa si acest lucru (de nedorit) ar fi benefica de fiecare data cand se calatoreste peste granita.

Cat de diferite sunt inmormantarile la turci?

Membrii familiei extinse pregatesc mancaruri traditionale turcesti. Uneori, restaurantele fac alimente funerare pentru confortul familiei. Cel mai probabil, s-ar putea sa te trezesti gatind in bucatarie cu familia.

De obicei, familia serveste halva dupa si inainte de inmormantare si lokma, bile de aluat dulce prajit. Alte alimente includ bomboane delicioase si bauturi precum limonada – dulceata alimentelor atenueaza amaraciunea de a pierde un membru al familiei.

Florile funerare sunt un semn atent al respectului dumneavoastra pentru familie. Ele sunt mai putin raspandite in cultura turca. Puteti comanda flori din timp la o florarie locala sau dupa inmormantare. Exista o perioada de doliu de 40 de zile pentru decedat. Cel mai bine este sa trimiti flori atunci.

Mevlit este o ceremonie de amintire a decedatului. De obicei, are loc in a 52-a zi dupa moarte. Va puteti astepta la citirea Coranului care povesteste viata si moartea profetului musulman Mohammad. Familia, prietenii si vecinii se aduna intr-un cerc pentru a impartasi mancare si bautura si a-si aminti persoana iubita.

O receptie funerara turceasca este un moment pentru a reflecta asupra mortii si a va conecta cu familia si prietenii. Va puteti astepta ca imamul sa conduca rugaciunile in timp ce familia serveste mancare si bauturi dulci.

In timpul receptiei, imamul citeste pasaje din Coran. Femeile isi acopera capul pentru aceasta lectura. Uneori, femeilor le sunt distribuite batice, dar cel mai bine este sa fii pregatit si sa-l aduci pe al tau. Dupa receptie, vecinii si prietenii aduc mancare la domiciliu timp de 10 pana la 15 zile pentru a-si arata respectul.

In funeraliile turcesti si cultura islamica, in general, se respecta o anumita eticheta funerara. Exista loc pentru greseli, mai ales daca vizitati din alta tara. Totusi, cel mai bine este sa va familiarizati cu eticheta inainte de a participa.

In mod traditional, femeile nu aveau voie sa participe la funeraliile musulmane. Lucrarile fizice precum saparea mormantului, coborarea corpului si acoperirea acestuia erau rezervate barbatilor. In schimb, femeile trebuiau sa gateasca si sa aiba grija de copii.  Vremurile s-au schimbat, iar acum femeile sunt vazute frecvent la inmormantari.

0 Shares
You May Also Like