Ecografia venelor extremitatilor inferioare- un examen necesar pentru detectarea problemelor de la picioare

Ecografia venelor extremitatilor inferioare- un examen necesar pentru detectarea problemelor de la picioare

0 Shares
0
0
0

Bolile si patologiile picioarelor sunt din ce in ce mai diagnosticate la pacientii de toate varstele. De aceea, intrebarea unde sa faceti ecografia extremitatilor inferioare, cum merge procedura si principalele indicatii pentru comportamentul dumneavoastra devine urgenta, si vom da raspunsul la aceste intrebari.

Examinarea cu ultrasunete a extremitatilor inferioare va permite sa vedeti tot ceea ce este ascuns de inspectia vizuala. Cu ajutorul acestei metode de diagnostic, se determina starea sistemului venos si a vaselor de sange, permeabilitatea vasculara si viteza fluxului sanguin, prezenta trombilor si a altor patologii pe care medicii nu le pot diagnostica corect dpar cu un examen fizic.

Pana in prezent, se utilizeaza mai multe tipuri de examinari cu ultrasunete ale extremitatilor inferioare: scanare Doppler color, ultrasunete, luati in considerare-le in detaliu:

Pentru ecografie Doppler venos pentru membrele inferioare  da click aici. Atunci cand se efectueaza o ecografie venoasa, ultrasunetele sunt reflectate din tesuturi si afisate pe monitorul cu ultrasunete ca imagine. Acest tip de diagnostic al extremitatilor inferioare ajuta la identificarea modificarilor patologice ale structurii tesuturilor, si trombilor.

  • Cu ajutorul scanarii Doppler, este posibil sa se vizualizeze fluxul sanguin in vasele extremitatilor. Ultrasunetele ofera informatii despre viteza si directia fluxului sanguin, starea valvelor venoase si permeabilitatea vaselor. Ajuta la detectarea trombozei venoase profunde.
  • Ecografia duplex include cele doua tipuri de ultrasunete ale extremitatii inferioare descrise mai sus. Cu ajutorul unei astfel de metode de diagnosticare, puteti identifica orice probleme ale sistemului venos.

Ecografia extremitatilor inferioare este prescrisa pentru suspiciunea de boli venoase, pentru confirmarea venelor varicoase profunde, pentru prevenirea si controlul procesului de recuperare. Ecografia este recomandata pacientilor cu diabet zaharat, insuficienta venoasa cronica, cu convulsii frecvente, umflaturi si dureri de intindere la nivelul extremitatilor. Diagnosticul cu ultrasunete este, de asemenea, efectuat pentru pacientii care sunt la risc. Adica persoanele cu exces de greutate, care conduc un stil de viata sedentar si inactiv, femeile insarcinate si cele care prefera sa poarte pantofi cu toc inalt.

Diagnosticul nu necesita pregatire speciala, pacientul nu trebuie sa se limiteze la alimente sau sa efectueze proceduri suplimentare. Durata studiului dureaza intre 40 si 60 de minute. In timpul diagnosticului, pacientul sta intins pe stomac, lasand picioarele la vedere, fara imbracaminte pe ele. Zonele de testare sunt acoperite cu un gel special si examinate cu un senzor. Aceasta procedura este nedureroasa si sigura.

Semne de leziuni ale venelor piciorului

Examinarea cu ultrasunete a vaselor extremitatilor inferioare este una dintre principalele in practica clinica alaturi de teste fizice sau instrumentale tipice in aceasta regiune vasculara (proba manuala, masurarea volumului membrelor si t.D.).Cu toate acestea, pana in prezent, problema diagnosticului cu ultrasunete al bolilor sistemului venos ramane prost inteleasa.

Sistemul vena cava inferior este principala sursa de tromboembolism de artera pulmonara fatala.

Cu toate acestea, problema utilizarii tehnologiei cu ultrasunete, semiotica cu ultrasunete a trombozei venoase acute a sistemului vena cava inferior, insuficienta cronica a extremitatilor inferioare nu a fost suficient studiata si necesita o comparatie cu datele metodelor de referinta.

0 Shares
You May Also Like