Bentley Motors LimitedBentley Motors Limited este o foarte cunoscuta companie constructoare de masini si cauciucuri cu sediul in orasul englez Crewe . A fost fondata in anul 1919 de catre Walter Owen Bentley avand sediul undeva in partea de nord a Londrei .

Momentan este parte a grupului german Volkswagen fiind specializata in constructia manuala a unor masini de lux reusind sa imbine cu succes tehnicile moderne cu noile tendinte in design auto si performante sportive greu de egalat .

Fondatorul companiei , Walter Owen Bentley ( nascut la Londra in anul 1888 ) ,un pasionat al mecanicii , incepe sa lucreze ca ucenic inca de la frageda varsta de 16 ani la o companie producatoare de locomotive din Yorkshire .
In 1912 W.O.Bentley infiinteaza alaturi de fratele sau societatea ” Bentley & Bentley Ltd ” ce avea ca obiect de activitate comercializarea automobilelor marca DFP.

Inca din adolescenta acesta participa alaturi de fratele sau Horace Millner la numeroase curse cu masini ale marcilor Rex , Indian si Quadrant . Fiind un pasionat al curselor de mare viteza reuseste sa doboare cateva recorduri la bordul unor automobile marca DFP in 1912 si 1913 ( 107,44 km/h respectiv 131,90 km/h in anul 1913 , ambele pe pista de la Brooklands ).

In timpul Primului Razboi Mondial W.O.Bentley este numit capitan in Marina Regala ramanand in istorie datorita aportului pe care l-a avut in procesul de fabricare a unor motoare rotative (Clerget) cu care erau echipate avioanele de lupta .

Respecta-ti masina ca pe un Bentley si cumpara anvelope de la cei mai buni www.AnveloMag.ro.

Desi avea avea asigurat succesul profesional , dupa terminarea razboiului hotaraste sa creeze primul automobil care avea sa ii poarte numele . In acest context se infiinteaza ” Bentley Motors Limited ” . Impreuna cu asociatii sai din acea vreme , Harry Varley si F.T.Burges ” reuseste sa fabrice un prototipul primului automobil marca Bentley , prezentat la Salonul Auto de la Londra din anul 1919.

Dupa acesta importanta realizare se incepe productia in serie a automobilului numit ” Bentley 3Litre ” in trei variante : Standard , Sped Model si Super Sport . Acest automobil avea sa fie echipat cu un motor inventat de W.O.Bentley la fabricarea caruia s-au utilizat tehnici foarte avansate pentru vremea respectiva .

In perioada urmatoare Bentley se implica foarte mult in competitiile automobilistice alaturi de ” Bentley Boys ” , un grup de aristocrati si piloti care au avut un rol semnificativ in atingerea unor peformante remarcabile ale automobilelor acestei marci .

“Bentley Motors Limited” este cumparata de catre Rolls-Royce in anul 1931 in contextul crizei economice din acea perioada contra sumei de 125.265 $.

In 1933 este lansat pe piata primul model Bentley sub patronajul celor de la Rolls Royce , modelul ” Bentley 3A 1/2 Litre ” , care se vindea la un pret de 1500 lire .

Urmeaza o perioada de activitate intensa in care sunt produse si comercializate noi modele marca Bentley .
Incepand cu luna august a anului 1980 Rolls Royce Motors Ltd este parte a companiei britanice Vickers iar Bentley redevine ceea ce a fost inainte de Cel De-al Doilea Razboi Mondial , recuperandu-si imaginea de natura sportiva .

Atat productia cat si vanzarile de masini marca Bentley cresc foarte mult in perioada anilor ’80 ajungand sa acopere 50 % din productia Rolls Royce Ltd .

In anul 2012 in cadrul unei binecunoscute licitatii s-a vandut un exemplar Bentley , cel mai scump din lume , contra sumei de 4.500.000 de lire . Modelul a fost detinut de un renumit pilot al anilor ’30.

Anul acesta , pe data de 14 ianuarie , va fi prezentat cel mai nou model Bentley , ” Continental GT Sped Convertible “- un cabriolet cu patru locuri , dealtfel cel mai rapid produs vreodata , in cadrul Salonului Auto de la Detroit . Desi pretul nu a fost facut public pana acum se estimeaza ca un astfel de model va costa in jurul sumei de 300.000 de euro .

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.