Importanta unui curs de manager ssm

0 Shares
0
0
0

Managerul SSM (Securitatea si Sanatatea in Munca) este responsabil cu organizarea, coordonarea si monitorizarea activitatilor de prevenire si protectie la locul de munca.

Sarcinile managerului SSM sunt:

– asigurarea obtinerii autorizatiei de functionare in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca inainte de a incepe orice activitate;

– asigurarea formarii si functionarii Comitetului de SSM;

– propune pentru lucratori atributiile si raspunderile pe care le au in SSM, realizarea activitatilor pentru prevenirea accidentelor de munca;

– asigurarea monitorizarii activitatilor de evacuare in situatii de urgenta;

– intocmirea planurilor de prevenire si protectie in unitatea in care se desfasoara activitatea.

Pe langa toate acestea, managerul SSM este responsabil si cu aplicarea normelor de SSM si masurilor prevazute in planurile de prevenire, intocmeste un program annual de protectie, amenajeaza si organizeaza puncte de prim-ajutor, identifica pericolele si evacueaza riscurile pentru sanatatea si siguranta angajatilor, aplicarea masurilor stabilite pentru protectia angajatilor sensibili la riscuri, intocmeste planul de aciune in cazul unui pericol grav, precum si instruirea angajatilor pentru aplicarea acestuia, intocmeste o lista cu zonele de risc ridicat.

La ce se refera sfera de SSM (Securitate si Sanatate in Munca):

 • Mareste productivitatea angajatilor prin asigurarea unor conditii optime de munca
 • Construieste forte de munca sanatoase si competente
 • Demonstreaza ca o organizatie e responsabila d.p.d.v social
 • Mareste devotamentul angajatilor fata de organizatie
 • Prin asigurarea conditiilor optime de munca, angajatii raman activi mai mult timp
 • Reduce perioadele de intrerupere a activitatii

Dupa cum vedeti, responsabilitatile unui manager SSM sunt destul de multe si foarte benefice pentru orice intreprindere. Cu siguranta pasionatii in domeniul acesta stiu deja ce au de facut, dar inca nu au dobandit competentele necesare pentru a-si desfasura activitatea intr-o intreprindere.

Prin urmare, este necesara urmarea unui curs manager ssm. Cursul respectiv este acreditat de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, precum si de Ministerul Educatiei Nationale.

Prin participarea la un astfel de curs veti beneficia de pregatire profesionala de catre profesori a caror experienta este atat teoretica, cat si practica.

Veti invata noi tehnici si metode de a pune in practica aplicatiile pe care le-ati analizat la curs. Acesta se bazeaza pe dobandirea unor noi cunostinte teoretice si punerea lor in practica.

Competentele dobandite in urma absolvirii cursului de manager SSM:

 • Stabilirea tehnicilor necesare pentru securitate si sanatate in munca
 • Implementarea activitatilor de protectie si prevenire
 • Instruirea angajatilor in domeniul SSM
 • Prevenirea accidentelor de munca
 • Verificarea prevederilor legale in domeniul SSM
 • Participarea la evenimente ce produc incapacitatea temporara a fortei de munca
 • Informarea angajatilor despre securitate si sanatate in munca
 • Monitorizarea modalitatilor de interventie in situatii de urgenta

Activitatea unui manager SSM intr-o intreprindere este vitala, acest lucru se datoreaza faptului ca se pot intampla accidente care opresc activitatea organizatiei pe o perioada lunga de timp si din aceasta cauza se produce falimentul.

In jur de 60% dintre companiile care au avut activitatea intrerupta mai mult de 10 zile, au dat faliment. Un manager SSM este esential atat pentru securitatea angajatilor si sanatatea lor, cat si pentru buna functionare a organizatiei.

0 Shares
You May Also Like