Algeria.ro
  • Geografie
  • Retete culinare
  • Turism
  • Istorie
  • Traditii
  • Foto si video
  • Contact
Algeria.ro
  • Geografie
  • Retete culinare
  • Turism
  • Istorie
  • Traditii
  • Foto si video
  • Contact

Browsing Category

Mancare si desert

7 posts

Mancare si desertUnui tort gustos îi trebuie un ambalaj pe măsură! Vezi cutiile ieftine de la Snick Ambalaje!

  • November 9, 2024
  • 103 views
  • 2 minute read
Să faci dulciuri care să încânte pe toată lumea a fost pasiune ta pe care ai reușit să…
0 Shares
0
0
Care sunt cele mai sanatoase placinte?

Mancare si desertCare sunt cele mai sanatoase placinte?

  • May 26, 2022
  • 165 views
  • 2 minute read
Deci ai reusit sa treci peste o masa copioasa fara a cadea in coma alimentara, ceea ce inseamna…
0 Shares
0
0
Mananca vegan fara a te priva de un mousse de ciocolata Fenomenul vegan, care consta in renuntarea la produsele de origine animala, se dezvolta in Romania si, odata cu acesta, piata de lapte, ou si inlocuitori de carne. „Ei mananca doar seminte!”, „mananca frunze de varza”, „este imposibil sa iesi la restaurant” … Cliseele despre vegani sunt inca foarte prezente in mintea oamenilor, mai ales in bucatarie. Veganismul, derivat din engleza vegan, este un mod de viata si o miscare sociala si politica in care este exclus orice produs derivat din animale sau exploatarea acestora. A fi vegan inseamna a-ti lua ramas bun de la alimentele de baza ale bucatariei romanesti. Gata cu oua, lapte, carne, peste... „Totul este posibil in bucataria pe baza de plante”, scandeaza totusi convertitii, care fac schimb de retete alternative pe blogurile de specialitate. Cu toate acestea, a gati vegan nu inseamna a te priva. Constrangerea este mai degraba practica. Este nevoie de timp, dar asta este si atunci cand vrei sa mananci sanatos”. Seitan burgundian In cativa ani, „friptura de legume” a cucerit rafturile supermarketurilor . Pe internet, site-urile si forumurile specializate sunt pline de retete de incercat: friptura de sfecla rosie, clatite de linte cu amidon de porumb, prajitura cu urzici, migdale si sunca seitan... Vanzarea de inlocuitori de carne si de imitatii de carne a crescut in valoare fata de anii precedenti. Mai mult decat atat, la Paris, in 2015 s-a deschis o „macelarie vegetariana”, care ofera o gama de inlocuitori de carne, pentru cei care doresc sa pastreze textura, forma si gustul alimentelor din carne. Un clasic, tofu este cunoscut pentru proprietatile sale bogate in proteine si textura densa. Mai original, seitanul, un aliment folosit mai ales in bucataria chineza si japoneza, pe baza de grau sau proteine de spelta, este si el ales in mod regulat pentru a revedea preparatele din carne. Pe partea de peste, se adauga fulgi de alge si condimente. Mousse de ciocolata cu suc de naut Ai nevoie de un mousse? Foloseste mousse vegan de ciocolata fara gluten, bio si eco, 33 gr, Agava! Este cazul, de exemplu, in reteta de mousse de ciocolata vegana, cunoscuta sub denumirea de mousse de ciocolata pe baza de „aquafaba”, apa in care se gatesc leguminoase, folosita pentru a inlocui albusurile pentru mousse. Gatitul cu aquafaba se dezvolta in special de cand francezul Joël Roessel, blogger al site-ului Révolution Végétale, a descoperit proprietatile sucurilor de cereale de leguminoase in 2014. Gustul nu s-ar schimba, conform comentariilor retetelor de pe site-urile de specialitate. Alte solutii, mai scumpe: semintele de in sau chia, o planta erbacee de origine mexicana apropiata de salvie. Cand sunt macinate si amestecate cu apa, produc o substanta lipicioasa apropiata de textura albusurilor. Vrei o prajitura sau o briosa? In produse de patiserie, oul poate fi inlocuit cu amidon (porumb, cartofi, tapioca etc.) amestecat cu apa. Amidonul devine apoi gelatinos si ar fi potrivit pentru produse de patiserie. Unii folosesc si piureuri de fructe, cum ar fi piureul de banane, iar altii otet de cidru combinat cu un inlocuitor de lapte vegetal.

Mancare si desertMananca vegan fara a te priva de un mousse de ciocolata

  • April 14, 2022
  • 146 views
  • 2 minute read
Fenomenul vegan, care consta in renuntarea la produsele de origine animala, se dezvolta in Romania si, odata cu…
0 Shares
0
0
Omega-3 din peste: De ce consumul de peste ajuta inima?

Mancare si desertOmega-3 din peste: De ce consumul de peste ajuta inima?

  • April 1, 2022
  • 153 views
  • 3 minute read
Acizii grasi omega-3 din peste sunt buni pentru inima. Aflati de ce beneficiile pentru sanatatea inimii de a…
0 Shares
0
0
Cateva sfaturi pentru cumpararea tacamurilor pentru restaurante

Organizare evenimenteCateva sfaturi pentru cumpararea tacamurilor pentru restaurante

  • November 27, 2021
  • 160 views
  • 3 minute read
Un restaurant care este gata sa faca o intrare excelenta in lumea iubitorilor de mancare trebuie sa fie…
0 Shares
0
0
Top suplimente alimentare care te vor ajuta să-ți menții sănătatea

Sanatate si medicinaTop suplimente alimentare care te vor ajuta să-ți menții sănătatea

  • August 26, 2021
  • 150 views
  • 2 minute read
O alimentație echilibrata, fara excese, este ideala pentru un stil de viata sanatos si o viata indelungata. Insa,…
0 Shares
0
0
Tot ce trebuie sa stiti despre otetul balsamic: utilizare, beneficii, compozitie
    • Mancare si desert
    • Retete culinare

Tot ce trebuie sa stiti despre otetul balsamic: utilizare, beneficii, compozitie

  • August 11, 2021
  • 191 views
  • 3 minute read
Acest atribut neschimbat al lumii, si mai ales al bucatariei italiene, este renumit pentru gustul sau delicios, aroma…
0 Shares
0
0
Algeria.ro
Designed & Developed by SSP Team
Back to top