Pictar aduce controale de tip DSLR pe camerele iPhone-urilor

0 Shares
0
0
0

Ed Sheeran - PhotographExista o multime de producatori care ne promit noi accesorii ce ne vor putea transforma iPhone-urile in adevarate camere foto la purtator. Cele mai bune piese iPhone pentru device-ul tau, pot fi gasite pe Magaziniphone.ro.

Dar care ar fi acelea cu adevarat folositoare? Pot fi destul de greu de gasit. Chiar si asa, Miggo, un producator cunoscut foarte bine pentru accesoriile sale SLR, ne dezvaluie ca va produce un accesoriu sub forma de grip pentru camera, la un pret de 90 de dolari.

Acesta se numeste Pictar si da posibilitatea device-urilor de tip iPhone 4 pana la cele mai recente (cu exceptia 6 Plus si 6s Plus) sa detina controale pe care pana acum, le puteam observa numai pe camerele foto profesionale sau semi-profesionale, de tip DSLR.

In mod curios, nu vom gasi si un bluetooth transmitter sau un Lightning connector in acest grip. In loc de aceste porturi, se pare ca gripul va comunica cu device-ul iPhone folosind ultrasunetele, o abordare foarte inteligenta am putea spune noi. Fiecare actiune declansata de catre utilizator (zoom-ul, efectuarea unei fotografii, setarea ISO, etc.) va fi conectata la un anumit ton, de inalta frecventa.

Avand aplicatia Pictar instalata, telefonul va fi capabil sa “asculte” aceste tonuri si sa execute comenzile specifice fiecarui ton in parte. Ce este si mai important, echipa de la Miggo ne sugereaza ca aceste combinatii de sunete care vor fi pentru noi inaudibile (in spectrul inaudibil) si algoritmii ce vor spune telefonului cand sa asculte anumite tonuri, ne va asigura o experienta de fotografiere unica, care in acelasi timp, va imbunatati si durata de viata a bateriei.

Spre deosebire de LG G5 Cam Plus, un alt addon celebru, Pictar constituie o replica cu un succes incredibil, al controalelor pe care le putem gasi la un DSLR.

Exista in plus si un buton in 2 stagii de tip shutter (cel care efectueaza fotografierea), precum si taste fizice: un ring de zoom in fata (chiar sub butonul de shutter), o rotita de compensatie a expunerii (exposure compensation) si un buton pentru selectarea scenelor ( a tipului de fotografiere) ce poate fi impartit in 2: Sports sau Landscape. Mai mult decat atat, softul te lasa sa re-programezi aceste butoane, pentru a indeplini alte functii.

In ceea ce priveste dimensiunile fizice, grip-ul Pictar este unul foarte usor, iar fanii camerelor foto se vor adapta foarte usor la acest tip de control, fiind deja familiarizati cu dslr-urile. Arata si destul de dragut, cu o finisare de argintiu si negru, ce poate fi observata si la unele camere mai old-school, de la Nikon sau Olympus.

Dimensiunile sale ii dau suficient spatiu pentru bateria de tip AAA, care se poate inlocui. Totusi, noul accesoriu de la Miggo va avea nevoie de cateva finisari in plus pana va iesi pe piata, dar acestea se vor face intr-un timp destul de scurt. Noi speram sa-l vedem cat mai curand in posesia posesorilor de iPhone, pasionati de fotografia de calitate, de tip DSLR.

0 Shares
You May Also Like