Policlinica privata sau policlinica de stat?

0 Shares
0
0
0

Toate persoanele care au nevoie de diferite tratamente, se intreaba daca este mai indicat sa opteze pentru o policlinica privata sau daca ar fi mai bine sa aleaga o policlinica de stat pentru a se trata, insa intr-un final opteaza pentru CaritSanMed Mures.

In acest articol vom discuta putin despre ambele tipuri de policlinici, pentr ca toti cei care au nevoie de tratamente, sa stie unde pot beneficia de cele mai bune servicii medicale din punct de vedere al calitatii acestora.

In ceea ce priveste policlinicile private, cei care aleg sa se trateze intr-un astfel de loc, benefciaza in primul rand de conditii deosebite din toate punctele de vedere. Mai intai de toate, trebuie precizat faptul ca inca de la intrarea pe holurile acestor policlinici se poate observa o curatenie incredibila pentru un loc in care vin si pleaca oameni fara oprire.

Lasand la o parte conditiile de curatenie, trebuie mentionat ca in cadrul policlinicilor private, lucreaza de regula medici care sunt foarte cunoscuti la nivel national, unii sunt cunoscuti chiar si la nivel international, asa ca pacientii se pot bucura de cele mai bune servicii medicale, ceea ce conteaza cel mai mult la urma urmei.

Aparatura medicala care se gaseste intr-o policlinica privata este de ultima generatie, ceea ce este ideal pentru pacienti, pentru ca fiind consultati de catre cei mai buni medici si care dispun de cea mai buna aparatura medicala, cu siguranta ei se vor vindeca mult mai rapid.

Deasemenea, cei care aleg sa se trateze in cadrul policlinicilor private au un alt mare avantaj, si anume ca se pot programa pentru consultatii, asa ca evita sa piarda timpul pe holurile policlinicii.

Partea mai putin placuta insa este aceea ca astfel de servicii medicale costa mai mult decat la stat, iar cu cat policlinica este mai dotata si are mai multi medici renumiti, cu atat serviciile medicale sunt mai scumpe.

In schimb, atunci cand discutam despre policlinicile de stat, putem spune ca nici curatenia nu este la fel ca si in cazul policlinicilor private.

Apoi, serviciile medicale se poate sa nu fie de aceiasi calitate, pentru ca majoritatea medicilor buni isi doresc sa lucreze in mediul privat, asa ca medicii cei mai buni pleaca spre mediul privat, iar cei care nu au aceasta posibilitate ajung sa lucreze in policlinicile de stat.

Deasemenea, aparatura medicala din policlinicile de stat nu este atat de performanta precum cea din policlinicile de private, motiv pentru care serviciile medicale pe care le ofera policlinicile de stat nu sunt de o calitate la fel de buna.

Avantajul insa este ca serviciile medicale oferite de aceste policlinici au avantaj din punct de vedere financiar, pentru ca o policlinica privata este mult mai scumpa.

Una peste alta insa, adunand atat plusurile cat si minusurile ale fiecarui tip de policlinica, putem spune ca este mult mai rentabil ca oamenii sa isi indrepte atentia spre cele mai bune servicii medicale, care sunt oferite fireste de catre policlinicile private, chiar daca aceste servicii medicale sunt mai costisitoare. Sanatatea trebuie pusa pe primul loc.

0 Shares
You May Also Like