Magazin online sau offline, tu ce alegi?

Magazin online sau offline, tu ce alegi?

0 Shares
0
0
0

Daca intentionezi sa incepi o afacere, si vrei sa iti deschizi un magazin, cu siguranta ai doua mari posibilitati. Poti alege de exemplu sa iti deschizi un magazin offline, sau poti opta pentru un magazin online.

Un magazin offline, mai ales daca discutam despre un magazin mare, implica mai multe costuri, ai nevoie de un spatiu in care sa iti desfasori activitatea, trebuie deasemenea sa ai mai multi angajati, ai nevoie de un spatiu de depozitare pentru produse.

In schimb, daca iti doresti un magazin online, lucrurile sunt mult mai simple, pentru ca nu ai nevoie de atat de multi angajati, nu ai nevoie de un spatiu fizic unde sa vinzi produsele magazinului, si nici de un spatiu mare de depozitare.

In plus, mai este putin si trecem in anul 2019, asa ca este mai indicat sa iti deschizi un magazin virtual dat fiind faptul ca foarte multe persoane aleg in prezent sa isi faca din magazinele online cumparaturile.

Important este sa stii de la inceput cui vrei sa i se adreseze magazinul tau online. De exemplu, trebuie sa stii daca vrei sa vinzi produse doar in Romania sau si in strainatate, iar acest lucru este foarte important, pentru a stii sa alegi extensia domeniului. Pentru vanzarile in Romania, poti alege .ro, in timp ce pentru vanzari in strainatate poti alege .com.

Este important deasemenea ca in cazul in care iti deschizi un magazin virtual precum https://magazin-virtual.net/, sa stii sa gestionezi foarte bine magazinul. Chiar daca aparent pare simplu sa gestionezi un asemenea magazin virtual, lucrurile in realitate nu sunt atat de simple.

Ideal ar fi sa ai experienta in administrarea unui magazin, fie el online sau offline, pentru ca in acest fel vei stii sa iti administrezi magazinul online. Acest aspect este foarte important pentru ca astfel vei stii sa iti faci calcule exacte. Este important sa stii care iti sunt cheltuielile si costurile, este important sa faci estimari corecte, etc, insa aceste capacitati le vei dobandi doar prin munca.

Un amanunt foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere este acela ca daca iti deschizi un asemenea magazin, trebuie sa le oferi clientilor mai multe posibilitati de plata. Poate unii pot plati doar prin transfer bancar, poate altii platesc cu cardul, altii poate isi doresc plata paypal, altii isi doresc plata ramburs.

Deasemenea, trebuie sa le oferi clientilor posibilitatea de a alege cum isi doresc sa primeasca produsele. Poti sa le livrezi prin curier de exemplu sau prin posta, in functie de solicitarile clientului.

Mai trebuie sa stii sa te ocupi si de promovarea magazinului online. Trebuie sa stii sa atragi un numar foarte mare de clienti, pentru ca doar asa vei reusi sa supravietuiesti pe piata.

Asadar, dupa cum se poate observa, nu este atat de simplu si de usor sa iti deschizi un magazin online si sa ai succes. Conteaza foarte mult o multime de factori, in ceea ce priveste succesul unui magazin online. Daca vei tine cont insa de aceste detalii, vei avea sanse de reusita

0 Shares
You May Also Like