Optimizare seo articole implica foarte multe aspecte legate de website-uri, un loc important ocupandu-l aspectele tehnice. Contextual in probleme tehnice SEO in care au fost implementate programele Panda si Penguin, elementele de tehnica au devenit foarte importante in acest proces de optimizare.

Se pot identifica numeroase aspecte tehnice de care toti webmasterii trebuie sa tina seama, pentru a putea facilita obtinerea succesului unui proiect SEO.

Redirectionarea trebuie facuta corect, respectand ghidul Google. Optiunea redirect este modalitatea de a directiona motoarele de cautare, cat si userii catre un URL diferit fata de cel initial.

Cele mai intalnite tipuri de redirect sunt: 301 Redirect, 302 Redirect sau 307 Redirect. Sunt niste optiuni care indica redirectionari prin care se transfera ranking power. Dar sunt diferite.

De exemplu, 301 Redirect este o redirectionare permanenta, 302 Redirect este temporara, si la fel 307 Redirect. 301 transfera 95% ranking power catre pagina de redirectionare. 302 nu transfera ranking power, folosit, in cazul unor continuturi mutate temporar intr-o perioada de mentenanta sau modificari.

Exista erori de client, dintre care cele mai des intalnite sunt: 400 Bad request, 401 Unauthorised, 403 Forbidden, 404 Not Found, 408 Request Time Out. Daca cererea nu a putut fi inteleasa de server din cauza erorilor de sintaxa a user-ului aveti eroarea 400 Bad request. Daca cererea solicita autorizare este 401 Unauthorised.

Daca cererea este inteleasa de server, nu o indeplineste este 403 Forbidden. Comanda 404 Not Found trebuie efectuata daca nu serverul nu gaseste ceva care sa se potriveasca unei solicitari. 408 Request Time Out este eroarea in care user-ul nu produce nicio solicitare in timpul de asteptare al server-ului, acesta putand introduce cererea, ulterior oricand doreste.

Pot exista si erori de server: 500 Internal Server Error, prin care serverul are o problema care l-a impiedicat sa duca la indeplinire o solicitare primita, sau 502 Bad Gateway, proxy server-ul primeste un raspuns invalid de la server-ul apelat.

Link-urile defecte reprezinta un aspect care pune probleme atat spider-ilor motoarelor de cautare, cat si user-ilor. Daca ajungeti in aceasta situatie, trebuie sa va ganditi doar la un singur lucru: cine isi doreste sa acceseze o pagina care nu exista? Site-ul cu 404 arata ca unul care nu este intretinut corect din punct de vedere SEO, deci, neinteresat sa fie vizibil.

Din punct de vedere SEO, motoarele de cautare au o problema foarte mare cu folosirea „frames”. Din acest considerent, daca este vorba despre o astfel de structura de design, trebuie sa realizeze un redesign fara „frames-uri”.

Problema principala consta in faptul ca link-urile externe in website-ul de acest tip, vor fi considerate ca pagini ale website-ului si vor fi parcurse de spideri si indexate, in timp ce restul textului din frames-uri ar putea fi ignorat.

Prin eliminarea acestor aspecte tehnice nedorite, prin analizarea acestora se poate crea o optimizare seo articole care se poate aplica cu succes pe site-uri pentru un ranking cat mai bun. Redirectionarea trebuie executata cu maxima responsabilitate, iar erorile de server sau de client trebuie prevenite.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.