Sucul de aronia si beneficiile sale pentru sanatatea umana

0 Shares
0
0
0

In ultima perioada, tot mai multe persoane se intereseaza despre fructele de aronia. Acestea nu sunt niste fructe neaparat exotice, ci unele mai putin populare in Romania. Acest lucru este oarecum explicabil, cata vreme fructele au inceput sa fie naturalizate si cunoscute in Romania abia in urma cu cativa ani. In fapt, ele sunt originare din America de Nord, unde beneficiile sale au fost deja recunoscute de lumea medicala si nu numai.

Astazi insa, poti consuma aronia inclusiv la noi in tara, facand comanda de pe internet sau cautandu-le in magazinele specializate. Daca nu, poti incerca sa cultivi aronia chiar tu, iar tehnologia in acest sens nu este foarte costisitoare.

Cum este mai potrivit sa consumi insa aceste fructe misterioase? Exista vreo reteta anume dupa care se prepara sau le poti consuma oricum? Vom vedea, in cele ce urmeaza, cateva dintre intrebuintarile acestor fructe, care incep sa devina din ce in ce mai cautate pe piata autohtona.

Cum este mai bine sa consumi fructele de aronia

Prima utilizare a fructelor de aronia este prepararea sucului. Desi la prima vedere aceasta indeletnicire este una costisitoare si cu slabe sperante de pastrare, deja pe piata autohtona au aparut producatori precum https://aronia-charlottenburg.ro care ambaleaza aceasta pretioasa licoare, cu un grad ridicat de siguranta pentru publicul larg.

Astfel, desi este de preferat ca sucul fructelor de culoare violet inchis sa fie consumat proaspat, in conditii de ambalare aseptica, el poate fi pastrat si o perioada mai indelungata, chiar de cateva luni de zile.

Mai mult, culturile omologate la noi in tara au deva certificare bio, astfel incat ai garantia ca vei consma un suc cat se poate de natural, fara adaosuri de chimicale sau alte ingrasaminte nocive pentru sanatatea umana.

Continut bogat in antioxidanti

Unul dintre lucrurile pentru care aceste fructe sunt atat de cautate este continutul bogat in antioxidanti. Acestia, se stie, au un rol esential pentru digestie, dar si pentru reglarea metabolismului.

Continutul bogat in antioxidanti, in vitamina C, dar si in alte complexuri de minerale si fibre fac din aceste fructe unele dintre cele mai cautate produse de pe piata, atunci cand vine vorba de apararea sistemului digestiv si imunitar. Acesta este motivul pentru care consumul de fructe de aronia este indicat in perioada de toamna sau de primavara, atunci cand organismul are nevoie de un aport suplimentar de vitamine si de antioxidanti.

Sucul de fructe si consumul lor in stare proaspata nu sunt insa unicele intrebuintari. Fructele de aronia pot fi folosite cu succes la prepararea unor delicioase dulceturi, gemuri sau serbeturi. Prin urmare, o noua modalitate de a va impresiona prietenii si musafirii.

0 Shares
You May Also Like