Tehnologia „fast and fixed”, pentru dinti ficsi intr-o singura zi

0 Shares
0
0
0

Ce poate fi mai neplacut pentru o persoana de varsta a treia decat sa mearga la un dineu sau la o cina in familie si sa se trezeasca fara un dinte sau, dimpotriva, fara mai multi dintre acestia, in urma unei muscaturi dintr-o coaja de paine sau dintr-un fruct? Acest lucru nu trebuie sa constituie un subiect de haz pentru invitati, ci dimpotriva, un motiv de ingrijorare, intrucat anumite deficiente de ordin medical specifice varstei si nu numai, pot conduce, in timp, la caderea dintilor.

Vorbim aici de parodontoza si alte afectiuni gingivale, dar si deficiente ale sistemului imunitar si cel osos, care pot conduce la disfunctii majore ale aparatului bucal. Din fericire, exista astazi tehnologii capabile sa rezolve aceasta problema, astfel incat persoanele afectate sa isi recapete zambetul, uneori chiar intr-o singura zi. Este vorba despre tehnologia „fast and fixed”, disponibila acum si in iasi, prin intermediul clinicii „Artem”.

Ce este Fast and Fixed?

Fast and Fixed este o metoda de reconstructie a danturii intr-un mod rapid, brevetata in Germania, sub denumirea completa „Bredent Sky Fast & Fixed”. Aceasta permite fixarea dintilor fara a mai avea nevoie de implant si reconstructie a suportului osos, astfel incat pacientii sa se bucure de mestecarea mancarii si redobandirea completa a zambetului la doar cateva ore dupa operatie.

Acest lucru presupune nu doar o interventie rapida si sigura, dar si evitarea unor costuri suplimentare si timp pierdut, extrem de importante pentru oricine. In fond, Fast and Fixed presupune un implant angulat, care evita structurile anatomice importante, obligatorii de luat in calcul in cazul interventiilor chirurgicale traditionale.

Vorbim, in acest caz, despre o protezare mai speciala, cu ajutorul careia, intr-o singura zi, pacientul este operat si, mai apoi externe. Totul dureaza doar 24 de ore, astfel incat, la scurt timp dupa interventia medicilor, pacientul poate folosi cavitatea bucala la fel ca un om normal.

Cui se adreseaza tehnologia Fast and Fixed?

Nu orice pacient se preteaza insa pentru o lucrare de tip Fast and Fixed. Astfel, ar fi pacat pentru cineva care are un tesut alveolar bun sa nu incerce reconstructia bucala cu ajutorul tehnicilor aflate deja la indemana medicilor stomatologi. In schimb, exista o categorie de pacienti pentru care Fast and Fixed reprezinta o optiune demna de luat in calcul. Astfel, vorbim aici despre pacienti care si-au pierdut toti dintii, iar acum isi doresc o lucrare fixa, care sa nu le mai dea batai de cap.

De asemenea, avem de-a face cu pacienti care au dinti ce nu se mai pot recupera sau ai ceror tesuturi alveolare nu mai suporta o lucrare fixa, indiferent ca vorbim aici de protezare sau de implanturi. Nu in ultimul rand, vorbim de pacienti are beneficiaza deja de proteza dentara, iar acum isi doresc dinti ficsi.

0 Shares
You May Also Like