Ce trebuie sa stii despre rulourile de gazon?

Ce trebuie sa stii despre rulourile de gazon?

0 Shares
0
0
0

 

Ce trebuie sa stii despre rulourile de gazon?

In cazul in care iti doresti sa ai o curte de vis, cu siguranta trebuie sa optezi pentru rulouri de gazon, care alaturi de cateva tuburi led instalate in curte, si alaturi de cateva flori foarte frumoase iti pot crea curtea de vis.

Ei bine, in ceea ce priveste iarba din curte am zis ca ar fi indicat sa optezi pentru gazon, pentru ca acesta arata impecabil, ii ofera curti un aspect elegant si placut, asa ca in continuare vom discuta despre tot ce trebuie sa stii despre gazonul rulou.

Mai intai de toate trebuie sa stii ca un gazon rulou este alcatuit din mai multe tipuri de ierbii, asa ca in functie de diferite aspecte iti poti alege gazonul. Poti alege gazonul in functie de zona in care locuiesti de exemplu, gazon de seceta, de umbra.

Poti alege gazonul de tip sport, daca vrei sa desfasori activitati sportive in curte, poti opta pentru gazon cu firul fin, iar exemplele pot continua.

Ei bine, atunci cand alegi sa ai gazon in curte cu siguranta trebuie sa cunosti cateva detalii foarte importante. In primul rand, trebuie sa stii ca trebuie ca in primele zile sa ii oferi gazonului apa, iar acesta are nevoie cam de 20 de litri de apa pe metru patrat in decursul unei zile.

Apoi, dupa zece zile ar trebui sa scazi nivelul apei, si sa ii oferi gazonului cate 10 litri de apa pe metru patrat pe parcursul unei zile.

Este important de mentionat faptul ca marginile gazonului se usuca mai repede decat restul gazonului, dat fiind faptul ca ele sunt expuse la curentii de aer. Tocmai de aceea, trebuie insistat cu udatul marginilor gazonului.

Un alt amanunt pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti doresti sa ai gazon in curte este acela ca trebuie sa tunzi gazonul, iar pentru aceasta operatiune este cat se poate de evident faptul ca ai nevoie de o masina de tuns iarba.

Nu este indicat sa folosesti motocoasa la tunderea gazonului, mai ales daca discutam despre rulourile de gazon nou.

In ceea ce priveste tunderea gazonului, trebuie mentionat faptul ca prima tundere a gazonului, dar si ultima tundere a acestuia se face mai mare. Mai exact, firul de iarba trebuie sa aiba o lungime cuprinsa intre 5 si 8 centimetri.

Apoi, in sezonul de plina vegetatie tunderea se face si mai scurta, astfel ca firul de iarba proaspat tuns poate avea intre 3 si 5 centimetri.

Ei bine, in mare parte cam acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti atunci cand ai de gand sa iti amenajezi curtea cu gazon. Dupa cum se poate observa, daca alegi aceasta varianta, trebuie sa uzi iarba zilnic, trebuie deasemenea sa tai iarba cu masina de tuns iarba, insa cu siguranta se merita.

In cazul in care consideri ca ai prea mult de lucru ocupandu-te de gazon, atunci cu siguranta ar fi mai indicat sa te gandesti la o curte pavata.

0 Shares
You May Also Like