Bucataria algeriana a fost direct influentata, bineinteles, de schimbarile prin care a trecut Algeria ca si tara. De aceea, bucataria algeriana este in acelasi timp berbera (africana), orientala (araba, turceasca) dar si occidentala.
Veti gasi in aceasta rubrica retete algeriene dintre cele mai variate. De la cus-cus pana la patiserie orientala, deserturi si paini traditionale. Descoperiti sau redescoperiti arta culinara din Maghreb.
Couscous este felul national algerian, facut din grau sub forma de gris, combinat cu alte alimente. Couscous se poate servi inconjurat de carne sau amestecat cu legume. Algerienii prefera sa combine couscous, carne si fructe.
Condimentele sunt folosite cu generozitate in bucataria algeriana, in special chimionul, coriandrul si scortisoara. Se folosesc si fructe uscate, atat in felurile principale, cat si la deserturi. Carnea de porc si bauturile alcoolice sunt interzise de islamism, insa Algeria produce vin pentru exportul in Europa.