Avantaje si dezavantaje pentru ferestrele termopane

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa iti modernizezi locuinta, cu siguranta primul pas ar fi acela de a-ti inlocui vechile ferestre cu tamplarie din lemn, care deja arata foarte demodat.

In locul acestora vei putea sa optezi pentru termopane ieftine, si cu siguranta vei putea sa gasesti mai multe firme care sa iti personalizeze o oferta privind ferestrele termopane pentru locuinta ta.

In ceea ce priveste aceste ferestre termopane, trebuie sa precizam faptul ca ele vin cu o multime de avantaje, dar si cu foarte putine dezavantaje, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom dezbate putin acest aspect.

In primul rand, in cazul in care vei renunta la vechile ferestre care au tamplaria din lemn si iti vei alege ferestre termopane, locuinta ta va avea un aspect mult mai modern.

Apoi, tinand cont de faptul ca ferestrele cu tamlaria din lemn permit ca frigul sa intre in casa pe timpul iernii, acesta este un alt motiv pentru care ai face bine sa iti schimbi cat mai rapid ferestrele cu tamplaria din lemn, cu ferestre termopane.

De ce? Ei bine, pentru ca ferestrele termopane nu permit ca frigul sa intre in casa pe timp de iarna. Acesta este fara doar si poate un mare avantaj, pentru ca pe timp de iarna cum nu se pierde caldura, si pretul facturilor pentru incalzire va fi unul acceptabil.

Spre deosebire de ferestrele care au tamplaria din lemn si care favorizeaza aparitia condensului, trebuie precizat fpatul ca ferestrele termopane nu permit sa se creeze condens nici in incapere, si nici pe geamuri. Deci, acesta este un alt motiv pentru care ar fi indicat sa treci cat mai repede de la ferestre cu tamplaria din lemn la ferestre termopane.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care il au ferestrele termopane este acela ca sunt dotate cu sticla tratata, care filtreaza caldura si care permite ca lumina de afara sa patrunda si in interiorul locuintei. Acest lucru nu inseamna insa ca se va produce efectul de sera.

Nu trebuie uitat nici faptul ca ferestrele termopane sunt foarte rezistente la efractie, asa ca accesul hotilor intr-o incapere dotata cu astfel de ferestre este aproape imposibil.

Un alt mare avantaj pe care il au ferestrele termopane este acela ca pot sa fie echipate cu plasa de insecte. In acest fel, mustele, tantarii sau alte insecte nu vor mai putea sa intre in locuinta.

Asadar, dupa cum se poate observa, ferestrele termopane au o multime de avantaje, insa ele au si cateva dezavantaje. In primul rand trebuie precizat ca ferestrele termopane sunt mai scumpe decat ferestrele care au tamplaria din lemn.

Apoi, de precizat este si faptul ca in cazul in care ferestrele termopane nu sunt montate corect, ele pot sa favorizeze aparitia condensului pe peretii exteriori.

Ei bine, acestea sunt doua dezavantaje ale ferestrelor termopane, insa tinand cont de cat de multe avantaje au acestea, cu siguranta putem spune ca se merita inlocuirea ferestrelor din lemn cu ferestre termopane oricand si la orice ora.

0 Shares
You May Also Like