Avantajele tratamentului implantului

Avantajele tratamentului implantului

0 Shares
0
0
0

Avantajele tratamentului implantului

Exista mai multe beneficii pentru implanturile dentare, insa vom enumera doar cele mai importante avantaje, care in mod evident va vor convinge sa optati pentru cel mai ieftin implant dentar Megasmile.ro in cazul in care aveti dinti lipsa. Iata asadar care sunt acestea:

 • Imbunatatirea calitatii vietii pacientului
 • Conservate integritatea structurii faciale
 • Zambetul este restaurat cat mai natural posibil
 • Dintii vecini sunt pastrati sanatosi, mentinand integritatea
 • Stabilitate crescuta
 • Imbunatatirea sanatatii generale, imbunatatirea calitatii alimentarii si a digestiei
 • A crescut contributia de incredere in sine
 • Estetica faciala imbunatatita
 • Cresterea capacitatii de degustare
 • Usor in efectuarea igienei orale
 1. Oferind tratamente sigure si nedureroase – implanturile dentare sunt fabricate din titan medical si sunt perfect integrate in tesutul osos uman (si nu numai).

Titanul a fost utilizat cu succes in medicina (ortopedie, neurochirurgie etc.) de peste o suta de ani, fiind cunoscut faptul ca nu produce reactii alergice sau fenomene de respingere. Implantul dentar, atunci cand exista oase suficiente pentru a-l sustine, este pur si simplu inserat, rapid si fara durere. Un implant dentar poate dura o viata daca este ingrijit corespunzator! Chiar daca coroana artificiala se poate deteriora in timp din diferite motive, implantul va ramane in interiorul osului si numai coroana sa poate fi schimbata rapid.

 1. Un implant dentar nu are decadere si nu doare – nu exista structuri organice vii, nici terminatii nervoase. Nici la nivelul implantului, nici la coroana artificiala. Daca nu exista nervi, durerea nu este prezenta. De aceea, pacientii trebuie sa fie atenti cu implantul dentar.

Consumul de bauturi si alimente calde nu se va manifesta prin sensibilitate sau durere, dar titanul, care este un metal, va stoca rapid aceste temperaturi ridicate, provocand arsuri in straturile osoase care intra in contact. Prin urmare, in timp, stabilitatea implantului de titan in os poate fi compromisa.

 1. Cea mai mare rata de succes chirurgical, pe termen mediu si lung – folosirea implanturilor de calitate in “mana” unui implantolog cu experienta, asistata de tehnologia avansata, poate transforma tratamentul implantului dentar in acte chirurgicale medicale cu cea mai mare rata de succes in randul dentare tratamente, chiar si medicale.

Studiile efectuate de academiile de profil din SUA si Europa demonstreaza ca rata de succes a implantologiei dentare se situeaza undeva in jurul valorii de 98% dupa 5 ani, 96% dupa 10 ani si 92% dupa 20 de ani. Este bine de stiut ca pentru aceasta rata ridicata de succes, pacientul are o contributie decisiva: igiena orala adecvata la domiciliu, controale regulate si igiena profesionala, reducerea sau chiar renuntarea la fumat.

 1. Restaurarea zambetului in modul cel mai natural- prin inlocuirea completa a dintelui, inclusiv radacina, functia dintelui natural poate fi reprodusa artificial, cu o baza solida si stabila. Coroana de pe implant, realizata din materiale estetice (portelan, zirconiu) si ancorata prin intermediul protezei, va fi inconjurata de o guma sanatoasa si estetica.

Mai ales daca proteza protetica (elementul de legatura dintre implant si coroana artificiala) va fi fabricata din zirconiu – lumina naturala va trece prin straturi ceramice, la fel ca si smaltul si dentina, oferind o alba pentru a fi invidioasa si un stralucire pentru zambet. In jurul coroanelor de portelan (ceramica completa sau zirconiu ceramica), gingiile vor respecta sanatatea, fara nici un semn de inflamatie. Aceste elemente, albul dintilor si rozul gingiilor definesc notiunea de estetica dentara.

 1. Reactia de masticare completa – coroanele ancorate pe implanturile dentare, impreuna cu a fi estetice, sunt de asemenea perfecte, fiind fabricate din materiale ceramice rezistente (portelan si / sau zirconiu). Veti putea manca alimentele preferate, ca si in cazul dintilor naturali.

Lucrarile ancorate pe implanturi nu acopera zonele spre limba sau palat ca proteza mobila si, prin urmare, gustul alimentelor nu va fi modificat. O alimentatie sanatoasa poate fi realizata numai cu o proteza sanatoasa (completa). In caz contrar, o serie de probleme pot aparea in timp, organismul fiind lipsit de anumite substante nutritive prin evitarea anumitor alimente care nu pot fi consumate. In acelasi timp, inghitirea bolusului alimentar incomplet de mestecat va genera tulburari gastrice mai mult sau mai putin severe.

 1. Reactia functiei fonetice – lipsa dintilor sau lucrarile inestetice si brute provoaca probleme serioase pacientului in timpul discursului. Pronuntia consonantilor se realizeaza prin atingerea limbii din spate a dintilor in fata maxilarului superior. Aria de prezenta a dintilor lipsa sau a lucrarilor suspendate (proteze, poduri) cauzeaza probleme serioase de pronuntie, precum si stropirea saliva a interlocutorilor. Coroanele estetice pe implanturi vor urma anatomia dintilor naturali si functia fonetica va fi complet restaurata. Datorita tehnologiei CAD / CAM pentru fabricarea coroanelor dentare in clinicile Implantodent si folosirea celor mai avansate materiale ceramice (ceramica completa si zirconiu), lucrarile de implant dentar sunt identice cu coroanele naturale.
 2. Mentinerea sanatatii dintilor invecinati – prin utilizarea implanturilor dentare in inlocuirea dintilor lipsa evita compromisul dintilor vecini, spre deosebire de puntile dentare sau protezele mobile.

O punte dentara implica tratarea si lustruirea a minimum doua dinti invecinati (mutilarea), iar proteza partiala (mobila) este ancorata cu carlige dentare (elemente de gripare) din sarma pe dintii invecinati, ceea ce le face sa devina mobil intr-o perioada scurta de timp.

 1. Pastrarea (pastrarea) integritatii structurii faciale- in absenta radacinilor dentare apare resorbtia osoasa. Oasele nu mai sunt stimulate in consecinta si prin pierderea functiei lor incepe sa atrofie (topi). Introducerea implantului dentar nu a putut fi realizata fara augmentare osoasa (adaos de oase).

Prin urmare, este extrem de important, imediat sau la scurt timp dupa ce a pierdut un dinte, sa il inlocuiti cu un implant dentar. Implantul dentar va preveni resorbtia osoasa deoarece va produce stimuli, prin coroana artificiala ancorata pe ea, care va mentine volumul si structura osoasa.

Oasele maxilare suporta muschii si tegumentele fetei. Atata timp cat volumul lor nu se modifica, pielea va ramane intinsa si fara riduri si fizionomia fetei va ramane neschimbata. Armonia faciala este direct legata de integritatea oaselor maxilare, printre alte oase faciale.

 1. Imbunatatirea igienei orale- asigurarea igienei coroanelor ancorate pe implanturile dentare este mult mai usoara decat igiena puntilor dentare. Igiena corecta la domiciliu se realizeaza in acelasi mod ca si igiena dintilor naturali prin utilizarea corecta a periutei de dinti, a atei dentare, a duzei orale sau a periilor interdentale, completate cu clatire cu apa de gura.

Pentru o conducta adecvata, igiena implantului dentar se efectueaza numai in conformitate cu recomandarile specialistului, pentru a nu afecta gingiile care inconjoara implantul si coroana. In plus, pentru mentinerea rezultatelor pe termen lung, verificarile periodice (la fiecare 6 luni) si igiena profesionala sunt esentiale.

Medicul nu va controla numai igiena orala, ci si noua ocluzie, va curata zone greu accesibile cu instrumente speciale si poate oferi sfaturi utile pentru mentinerea rezultatelor pozitive in tratamentul implantului dentar.

 1. Imbunatatirea calitatii vietii – absenta dintilor scade increderea si stima de sine, agravand astfel calitatea vietii. Inlocuirea dintilor pierduti cu coroane estetice si functionale pe implanturile dentare, care arata si functioneaza exact ca dintii naturali, ajuta la eliminarea acestor stari negative, restabilind calitatea vietii.
0 Shares
You May Also Like