Care este rolul unui avocat?

 Care este rolul unui avocat?

0 Shares
0
0
0

Un avocat este uneori mentionat ca un avocat in drept sau un consilier. Aceasta este o persoana care a petrecut multi ani invatand lucruri despre lege si a obtinut o licenta de a practica dreptul. In calitate de ofiter judiciar, este responsabilitatea avocatului sa stabileasca o relatie de incredere cu clientul sau si sa reprezinte clientul cat mai bine posibil.

De ce este nevoie de avocati?

Raspunsul poate fi mai usor de inteles daca luati in considerare numeroasele roluri ale avocatului. Un avocat poate fi considerat ca un purtator de cuvant angajat sa vorbeasca in numele unui client pentru a rezolva un conflict.

Comunicarea – un aspect important

Un avocat poate comunica adesea mai eficient decat clientul, deoarece avocatul nu este implicat emotional in litigiu si a fost instruit sa caute modalitati de a rezolva un litigiu folosind cunostintele juridice pe care le-a dobandit. Responsabilitatea principala a avocatului si provocarea este pentru clientul sau.

Avocatul trebuie sa joace uneori rolul unui adversar. Opozantul avocatului din sala de judecata se numeste avocatul advers. In timp ce avocatul trebuie sa ramana respectuos fata de avocatul opozitiei, acesta trebuie sa reprezinte, de asemenea, cu zel pozitia clientilor lor.

Un avocat este uneori chemat sa joace rolul de consilier sau consilier pentru a ajuta clientii cu probleme cum ar fi divortul, relatiile parinte-copil, redactarea testamentelor, intocmirea contractelor si alte probleme.

Dorintele clientului- rezolvare de catre avocat in limita legii

In acest rol, avocatul ar trebui sa incerce sa satisfaca dorintele clientului, oferind in acelasi timp sfaturi practice pentru a-si atinge scopul. Adesea, avocatul serveste ca un negociator care lucreaza cu clientul, precum si partea opusa pentru a gasi cea mai buna modalitate de a rezolva un conflict. Acesta este un rol dificil, deoarece avocatul trebuie sa fie capabil sa gaseasca compromisuri si sa stie momentul potrivit pentru a le prezenta pentru a ajunge la cea mai buna solutie pentru client. Negocierea este o abilitate care necesita experienta si rabdare din partea avocatului. Vezi aici avocat Bucuresti.

Executarea obligatiilor care decurg dintr-un contract trebuie sa fie in conformitate cu diligenta medie ceruta in mod rezonabil, in functie de natura si circumstantele sale. In relatia avocatului cu clientul sau, in cazul in care primul dintre ei nu respecta obligatiile contractate sau cele care sunt o consecinta necesara a activitatii sale profesionale, ne aflam in prezenta unei raspunderi contractuale.

Obligatia de aparare judiciara trebuie sa se limiteze la respectarea lex artis (normele oficiului), adica a normelor tehnice ale profesiei de avocat general acceptate si adaptate la circumstantele specifice ale cauzei.

Cu titlu de exemplu, unele aspecte care ar trebui incluse in exercitarea acestui beneficiu si au fost evidentiate numai acestea: sa raporteze cu privire la gravitatea situatiei, oportunitatea de a nu merge in instanta, costurile procesului si sansele de succes sau de esec; sa indeplineasca indatoririle deontologice de loialitate si onestitate in indeplinirea sarcinii; sa respecte legile procedurale; si aplicarea cunostintelor juridice indispensabile.

Aspecte interesante din istoria avocaturii

Este interesant de observat ca avocatii antici din Evul Mediu si-au dezvoltat o reputatie destul de negativa, deoarece au existat litigii excesive in acea perioada, care au fost cauzate de un numar mare de avocati care au creat litigii suplimentare din cauza incompetentei sau a abaterii lor. Pentru a spune clar, in avocati nu se avea incredere si reglementarea lor stricta era impinsa din diferite sectoare ale societatii.

Cand au inceput sa profeseze avocatii in Statele Unite? Este important sa intelegeti ca istoria avocatilor este plina de schimbari si fluctuatii. Pentru ca o societate sa aiba nevoie de avocati, trebuie sa existe un anumit nivel de avansare. Aceasta inseamna ca primii avocati nu au aparut imediat in America cand au fost infiintate coloniile britanice. Si multi oameni din colonii erau ostili avocatilor, chiar mai ostili decat oamenii din Europa. Unele colonii au scos in afara legii avocatii, iar acolo unde avocatii aveau voie sa profeseze, acestia erau strict reglementati si li se permitea sa perceapa doar o mica taxa. Pe masura ce coloniile au inceput sa prospere financiar, nevoia de avocati a crescut, dar majoritatea avocatilor nu erau instruiti si un client pur si simplu isi asuma un risc asupra calitatii unui avocat pe care l-au angajat. In Massachusetts, nu a existat o pregatire speciala necesara pentru a fi avocat pana in 1761, cand baroul a format o asociatie si a cerut ca avocatii sa aiba sapte ani de pregatire inainte de a putea practica avocatura. Baroul a stabilit, de asemenea, etica profesionala pe care toti avocatii erau obligati sa o respecte.

In cele din urma, prejudecatile impotriva avocatilor au inceput sa scada, iar profesia de avocat a inceput sa castige respect si putere. Douazeci si cinci dintre cei cincizeci si sase de barbati care au semnat Declaratia de Independenta erau avocati. Avocatii erau pregatiti in instante si, in cele din urma, dupa Revolutia Americana, barourile au fost infiintate in toata tara si educatia avocatilor a devenit oficializata.

0 Shares
You May Also Like