Ce ar fi mai bine sa alegi dintre un covor si o mocheta?

Ce ar fi mai bine sa alegi dintre un covor si o mocheta?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand consideri ca a sosit momentul sa iti redecorezi interiorul locuintei, cu siguranta va veni si clipa in care va trebui sa iti indrepti atentia si spre accesoriile din incapere.

Atunci cand discutam despre accesoriile dintr-o camera, cu siguranta prima data ne vin in minte draperiile si perdelele, pentru ca acestea ies cel mai mult in evidenta, iar plus de asta, se vad chiar si de afara.

Ei bine, si covoarele au un rol foarte important, pentru ca si ele sunt accesorii care ajuta foarte mult la infrumusetarea incaperii.

Si totusi, atunci cand va trebui sa cumperi un asemenea accesoriu care sa acopere parchetul, te vei intreba, ce ar fi mai bine sa alegi, o mocheta sau un covor.

Cu siguranta vei gasi o multime de modele si de mochete, dar si de covoare, asa ca vei avea de unde sa alegi, insa important este sa te decizi ce sa alegi.

In primul rand, va trebui sa tii cont de calitatea podelelor, atunci cand va trebui sa alegi astfel de accesorii. Podelele frumoase nu trebuiesc ascunse sub mocheta, in timp ce aceleasi podele frumoase trebuiesc protejate si intretinute pentru a avea o durata de viata indelungata.

Daca te vei gandi sa optezi pentru o mocheta, trebuie sa stii ca aceasta trebuie sa acopere integral podeaua, in timp ce un covor poate sa acopere doar o anumita suprafata a podelelor.

Este iarasi important de mentionat faptul ca o mocheta frumoasa poate sa fie de fiecare data o alegere inspirata, si este si accesibila ca si pret, dar si foarte comoda, practica si usor de intretinut, in timp ce un covor trebuie ales cu o deosebita atentie, iar pe langa asta mai este si mult mai scump, dar si mai dificil de intretinut decat o mocheta.

In magazinele de profi, vei putea sa gasesti atat mochete cat si covoare, iar forma, culoarea si materialul din care acestea sunt realizate, nu ar trebui sa reprezinte cel mai important criteriu de departajare pentru nici un astfel de accesoriu.

Discutand despre aceste doua elemente decorative de interior pentru locuinta, trebuie precizat faptul ca mocheta inseamna mai intai de toate functionalitate, pe cand covorul are un rol decorativ, iar ca si un rol el poate incalzi incaperea.

Un alt aspect important referitor la aceste doua elemente decorative, este acela ca mocheta este o varianta mai ieftina, dar la fel de placuta precum covorul pentru acoperirea pardoselii.

Ei bine, covorul are rolul de a delimita incaperea, insa este mai costisitor, insa fiecare alege ceea ce ii place.

In ceea ce priveste materialele din care sunt acestea fabricate, atat mocheta cat si covorul pot sa fie atat naturale cat si sintetice, iar aceste materiale sunt cele care deosebesc un produs de calitate superioara, de un produs de calitate indoielnica.

Pentru a alege unul dintre aceste doua accesorii, pe langa pret si preferinte, mai trebuie tinut cont si de traficul si intensitatea actiunilor care se desfasoara in camera.

Pentru camera de zi ar fi ideala o mocheta, in timp ce in camera copiilor, sau in dormitor, si chiar si in bucatarie, alegerea ideala ar fi un covor.

 

0 Shares
You May Also Like