Ce este asigurarea auto?

Ce este asigurarea auto?

0 Shares
0
0
0

Ce este asigurarea auto?Daca aveti o masina, stiti deja ca trebuie sa o aveti asigurata cu o asigurare auto buna: fiecare proprietar este obligat sa contracteze si sa mentina in vigoare o polita care acopera, cel putin, raspunderea civila a soferului care decurge din daunele, atat personale, cat si materiale, cauzate tertelor parti ca urmare a unui eveniment de circulatie.

De acolo, exista multe acoperiri suplimentare care pot fi achizitionate in functie de nevoile si circumstantele dumneavoastra (varsta, tipul de masina etc)

Citeste aici: toate persoanele fizice sau juridice, detinatoare de autovehicule supuse inmatricularii.

Asigurare terta parte:

Aceasta include raspunderea civila obligatorie, raspunderea civila complementara, precum si protectia juridica a automobilistului.

Asigurare extinsa terta parte:

In plus fata de acoperirile de asigurare anterioare terte parti, puteti adauga furt si foc. Aceasta modalitate include, de asemenea, acoperirea riscurilor extraordinare.

Cele doua garantii principale sunt asigurarea obligatorie si de raspundere civila suplimentara.

Asigurarea obligatoriede raspundere civila

Este asigurarea pe care trebuie sa o aiba fiecare vehicul. Acesta acopera cele mai multe dintre daunele pe care le producem tertilor sau bunurilor acestora, de exemplu, ranirea unui biciclist, lovituri in masina adversarului… Valoarea daunelor pe care le producem va depasi cu greu limitele actuale ale asigurarii obligatorii.

Asigurarea auto obligatorie este stabilita prin lege si este valabila pentru toate tarile acordului multinational de garantare, semnat de toate tarile Uniunii Europene, precum si Andorra, Croatia, Islanda, Norvegia si Elvetia. Aceasta inseamna ca asigurarea dumneavoastra continua sa va protejeze in cazul in care accidentul are loc intr-una dintre aceste tari.

Asigurare complementara de raspundere civila

Aceasta asigurare este o acoperire suplimentara neobligatorie, desi toti asiguratorii o includ deja impreuna cu asigurarea obligatorie in cadrul pachetului.

Aceasta modalitate este supusa a ceea ce se convine in conditiile politei si nu unei reglementari (cum este cazul asigurarii obligatorii).

Diferenta fata de asigurarea obligatorie este ca acopera daunele pe care le provocam ttertilor din limitele asigurarii obligatorii.

Este posibil sa aveti alte excluderi decat cele de asigurare obligatorie sau acoperiri suplimentare, cum ar fi daunele cauzate de copiii minori care conduc fara permisiunea parintilor, remorcile, asiguratul ca pieton sau biciclist sau ca sofer sau pasager al unei alte masini etc.

Asigurare completa a masinii tale

In cazul in care masina este noua, este recomandabil sa se ia o asigurare completa sau o asigurare proprie de daune. In plus fata de toate cele de mai sus, aceasta modalitate se aplica cu daunele care au avut loc la propriul nostru vehicul din cauza altor cauze posibile, cum ar fi vandalismul, daunele cauzate vehiculului de catre noi insine sau atunci cand nu exista nici un responsabil identificat.

Companiile ofera, de obicei, posibilitatea de a contracta aceasta modalitate cu o franciza, adica, in cazul in care are loc un accident, asiguratul ar suporta o parte din cheltuieli.

O asigurare auto este o buna metoda de a acoperi daunele provocate in urma unui accident rutier si poate scuti soferul de multiple cheltuieli ulterioare, neprevazute.

Avantajele asigurarilor auto

Pe langa faptul ca asigurarea auto obligatorie este, asa cum spune si numele ei, obligatorie, adica iti vei atrage amenzi daca nu o ai, mai apare o problema considerabila si anume faptul ca fara asigurare poti intampina mai multe obstacole. Daca analizezi avantajele de a avea asigurare auto, vei descoperi ca pretul pe care il platesti pentru ea este mult mai mic decat pretul platit pentru reparatii atunci cand provoci daune altui vehicul, indiferent de natura lor.

Cu o asigurare buna, este foarte posibil sa nu mai fie nevoie sa te bazezi doar pe asigurarea vinovatului. Asta inseamna ca vei obtine numeroase avantaje lucrand direct cu asiguratorul tau. Ce inseamna asta? Ca va trebui sa iti faci o asigurare cu decontare directa, care sa iti permita sa decontezi tot ce ai de plata direct din asigurarea ta, urmand ca asiguratorul tau sa se ocupe de recuperarea daunelor.

In felul acesta nu vei mai avea niciun motiv de ingrijorare pentru ca vei primi banii la timp, chiar intr-un timp foarte scurt, fara sa cheltuiesti nimic si fara sa stai sa astepti cu masina stricata pana cand banii ajung la service.

Stiai ca foarte multe service-uri nu mai accepta sa lucreze pana cand nu sunt platite? Ei bine asta se intampla pentru ca anumiti asiguratori fac deconturile foarte greu, ceea ce implica pierderi majore pentru service. Un alt aspect demn de mentionat este faptul ca atunci cand lucrezi cu un asigurator care are recenzii negative in numar mare, te poti astepta sa deconteze chiar si la jumatate de an.

Ce faci fara masina in sensul acesta? Aceasta este o intrebare foarte buna si merita toata atentia, de aceea este nevoie sa ai asigurare la un asigurator de incredere, care sa aiba recomandari bune si care chiar stie ce face astfel incat sa nu intampini probleme si neajunsuri din cauza asiguratorului.

0 Shares
You May Also Like