Ce este, de fapt, leasing-ul?

Ce este, de fapt, leasing-ul?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand, in cadrul unei companii, se doreste o dezvoltare a activitatii si un management eficient al tuturor resurselor disponibile, cea mai buna solutie pentru finantarea achizitiei de autoturisme este leasingul auto.

Leasing-ul financiar auto nu are nici o legatura cu creditul bancar, acesta avand o serie de avantaje fata de acesta. Totusi, pentru a putea afla daca aceasta este cea mai buna varianta de finantare, este necesar sa se cunoasca toate detaliile legate de acesta.

Ce avantaje ofera o companie de leasing?

O data incheiat un contract de leasing, compania de leasing are siguranta ca, in cazul in care solicitantul nu va reusi sa isi achite ratele pe toata perioada contractuala, isi va putea recupera bunurile, caci are drept de proprietate asupra lor pe toata durata contractului.

Atunci cand apeleaza la un leasing financiar, clientul are posibilitatea de a apela la mai multe canale de vanzare, ceea ce poate fi considerat un mare avantaj.

Este mult mai usor pentru solicitanti sa poata accesa creditarea cu ajutorul unui leasing auto, decat prin intermediul unui credit bancar, iar perioada necesara pentru aflarea unui raspuns este de cateva zile.

Companiile de leasing sunt mult mai documentate in acest domeniu, fata de banci sau alte companii financiare, in special deoarece riscurile sunt mult mai usor de prevazut si controlat.

De ce este convenabil sa se apeleze la un leasing financiar

Companiile de leasing sunt foarte potrivite pentru a ajuta firmele mici si mijlocii sa se dezvolte, oferindu-le acestora numeroase posibilitati de dezvoltare. Astfel, cu ajutorul bunurilor achizitionate , acestea reusesc sa isi creasca in mod eficient veniturile.

De ce este convenabil sa se apeleze la un leasing financiar?

Este foarte convenabil pentru oricine sa apeleze la o companie de leasing, in special datorita faptului ca, la sfarsitul perioadei contractuale, solicitantul leasing-ului devine proprietarul bunurile achizitionate in acest fel.

In momentul in care este aprobat un contract de leasing, solicitantul are posibilitatea de a-si alege perioada de finantare, precum si valoarea avansului, caci acestea sunt flexible.

In cazul unui leasing auto, inmatricularea si asigurarea Casco obligatorie intra in atributia companiei de leasing.

Care sunt dezavantajele unui contract de leasing?

Pentru a se putea aproba un anumit contract de leasing, este absolut necesara plata unui avans, iar  asigurarea Casco, desi este incheiata de compania de leasing, este inclusa in rata lunara achitata de solicitant.

Chiar daca masina este proprietatea companiei de leasing pana la incheierea contractului, toate cheltuielile legate de intretinere, dar si riscurile ce pot aparea datorita utilizarii bunului respective sunt suportate de catre solicitantii contractului de leasing.

Ce acte sunt necesare pentru un leasing auto?

Exista o serie de acte necesare pentru dosarul leasing-ului auto, precum:

  • Cererea de finantare completata in original
  • Factura proforma a bunului ce se doreste achizitionat

In cazul firmelor, dintre documentele juridice necesare, trebuie specificate:

  • Certificatul de inmatriculare
  • Actul de identitate al reprezentantului si imputernicirea
  • Specimen de semnatura bancara

Sunt necesare, de asemenea, si o serie de acte contabile, iar dintre acestea trebuie specificate:

  • Ultimele doua bilanturi anuale
  • Ultima balanta de verificare
  • Certificatul de atestare fiscala
0 Shares
You May Also Like