Ce este un nutritionist?

Ce este un nutritionist?

0 Shares
0
0
0

Exista o multime de persoane care incearca tot felul de diete citite de pe internet pentru a slabi. Alte persoane pe langa aceste diete merg si destul de des la sala, insa tot nu reusesc sa ajunga la forma fizica mult dorita.

Ei bine, persoanele care nu resuesc nici cum sa ajunga la forma fizica pe care o doresc, nu au alta solutie decat sa treaca pragul unui nutritionist, care sa le creeze un regim alimentar personalizat. Astfel, sansele de reusita sunt foarte mari. In cele ce urmeaza vom vedea ce este si ce face un nutritionist, pentru toti cei care sunt interesati sa stie daca au nevoie sau nu de serviciile unui nutritionist.

Un nutritionist este un expert in domeniul alimentatiei si nutritiei. Acesti specialisti in domeniul alimentatiei si nutritiei sfatuiesc oamenii cu privire la ce sa manance pentru a duce un stil de viata sanatos sau pentru a atinge un obiectiv specific referitor la sanatate. Ei lucreaza in multe locuri, inclusiv spitale, cafenele, case de ingrijire medicala si scoli. Unii sunt angajati pe cont propriu cu practica proprie.

Unii nutritionisti ofera informatii personalizate pentru anumite persoane. De exemplu, un dietetician sau nutritionist bun Cluj ar putea invata un pacient cu hipertensiune arteriala cum sa foloseasca mai putina sare la prepararea meselor. Altii lucreaza cu grupuri de persoane care au nevoi similare. Ei ar putea, de exemplu, sa planifice o dieta cu alimente procesate reduse si zahar pentru a ajuta persoanele supraponderale sa piarda in greutate.

Deasemenea, nutritionistii mai pot face urmatoarele lucruri:

  • Explica nutritia si ce poate face aceasta pentru client;
  • Evalueaza nevoile si dieta sanatatii clientilor;
  • Dezvolta planurile de masa, luand in considerare atat costurile, cat si preferintele clientilor;
  • Evalueaza efectele planurilor de masa si schimba planurile dupa cum este necesar
  • Promoveaza o alimentatie mai buna prin discutii cu grupurile despre dieta, nutritie si relatia dintre obiceiurile alimentare bune si prevenirea sau gestionarea anumitor boli;
  • Continua cu cea mai recenta cercetare stiintifica in domeniul nutritiei.

Desi toti nutritionistii indeplinesc sarcini similare, exista mai multe specialitati in cadrul ocupatiilor. Urmatoarele sunt exemple de tipuri de nutritionisti:

Nutritionisti clinici care ofera terapie nutritionala medicala. Ei lucreaza in spitale, in spatii de ingrijire pe termen lung si in alte institutii. Acesti nutritionisti creeaza atat programe de nutritie individualizate, cat si de grup, bazate pe nevoile de sanatate ale pacientilor sau ale rezidentilor. Acesti nutritionisti clinici se pot specializa in continuare si pot acumula informatii utile cum ar fi lucrul numai cu pacientii cu afectiuni renale. De asemenea, acestia pot colabora cu alti profesionisti in domeniul sanatatii.

Nutritionistii de management planifica programe de masa. Acestia lucreaza in serviciile de catering, cum ar fi cafenele, spitale si corporatii alimentare. Acestia pot fi responsabili pentru cumpararea de alimente, si pot raspunde deasemenea de indeplinirea altor sarcini legate de afaceri. Acestia pot supraveghea personalul din bucatarie sau alti dieteticieni.

Nutritionistii comunitari, care sunt cei ce educa publicul pe subiecte legate de alimentatie si nutritie. Ei lucreaza adesea cu anumite grupuri de persoane, cum ar fi femeile insarcinate. Acestia lucreaza in clinici de sanatate publica, agentii guvernamentale si non-profit, organizatii de intretinere a sanatatii sau in diferite alte locuri.

0 Shares
You May Also Like