Ce rezultate da mezoterapia?

Ce rezultate da mezoterapia?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand auzim de mezoterapie ne gandim imediat la rezultatele pe care aceasta terapie le are si rapiditatea in care se vad ele.

Unii pacienti au raportat rezultate dupa numai primul tratament, dar raportul majoritar arata ca cei mai multi au pierdut o dimensiune la rochie sau o parte din riduri dupa aproximativ patru tratamente, spune Shapiro. Pentru scaderea in greutate si / sau reducerea celulitei, Shapiro recomanda 5 pana la 10 sesiuni; numarul de injectii la fiecare sesiune variaza de la 50 la 150.

Deoarece injectiile sunt administrate cu un injector chimic sau cu un “meso-gun” folosind un ac foarte mic, pacientii raporteaza, in general, ca nu mai simt decat o muscatura de furnica. Costul pentru fiecare sesiune variaza intre 400 si 500 USD. Nu este ieftin, dar, dupa cum spune Shapiro, “Pe termen lung, este semnificativ mai putin decat pretul liposuctiei”.

Shapiro aplica aceste tratamente pe persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani, care sunt in stare buna de sanatate. Cei care se afla pe solutii de diluare a sangelui, au cheaguri de sange sau aritmii cardiace sau sunt insarcinate sau sufera tratament pentru cancer, diabet sau alte probleme medicale majore semnificative nu sunt candidati buni pentru tratament.

Alte utilizari?

In timp ce Shapiro utilizeaza mezoterapia numai pentru scaderea in greutate si celulita, mezoterapia a fost folosita de mult timp in Europa si America de Sud pentru o serie de alte conditii, de la pierderea parului la herpes, fibromialgie, entorse ale gleznei, bursita, sindromul de tunel carpian si paralizie etc.

Allyn Brizel, director medical la Centrul pentru Managementul Varsta Clinica din Boca Raton, a participat la recentele cursuri de pregatire americane in mesoterapie si va oferi in curand tratamentul pacientilor sai, nu numai pentru scopuri cosmetice, ci si pentru par pierderea si leziunile legate de sport. Brizel admite, totusi, ca mezoterapia primeste cea mai mare parte a atentiei sale in S.U.A. datorita beneficiilor oferite pentru scaderea in greutate. “In aceasta tara, banii se fac din pierderea in greutate”, spune el.

Potrivit lui Brizel, utilizarea mezoterapiei pentru afectiuni medicale are sens, desi recunoaste ca este un tratament care nu este recunoscut sau acceptat pe scara larga in aceasta tara. “Utilizati aceleasi medicamente pe care le-ati lua pe cale orala, dar sub forma injectabila”, spune el, adaugand ca atunci cand medicamentele sunt administrate sub piele, doza este de 10% pana la 20% din doza orala normala. Daca vreti sa luati vreun medicament, de ce sa nu-l luati prin injectare, unde puteti lua mai putin din el?

Nu toata lumea este atat de increzatoare cu privire la beneficiile mezoterapiei. Chiar daca a fost recunoscuta in 1987 de catre Academia de Medicina franceza ca parte a medicinei traditionale, nu au existat avantaje sau merite stiintifice dovedite, spune Rod Rohrich, MD, presedinte ales al Societatii Americane de Chirurgie Plastica si presedinte al medicinii Chirurgie la Universitatea din Texas Southwestern Medical Center din Dallas. Acest lucru se limiteaza la experimente medicale, spune el.

Rohrich adauga ca sustinatorii mezoterapiei spun ca pot fi folositi pentru aproape orice, dar fara date stiintifice, acest lucru nu ar trebui facut pentru fiintele umane.

 

 

0 Shares
You May Also Like