6 tipuri populare de gazduire web

6 tipuri populare de gazduire web

0 Shares
0
0
0

Gazduirea de tip web a devenit in ultimii ani unul din pilonii de baza a afacerilor de tip online. Gazduirea web este absolut necesara tuturor site-urilor, pentru ca un web site este format din numeroase fisiere care trebuie tinute pe un server cu acces la internet pentru a putea fi vizibile vizitatorilor respectivei pagini web.

Cele mai folosite metode de hosting, in functie de necesitatile unor firme sau ale clientilor individuali va vor ajuta sa va decideti ce tip de web hosting este cel mai adecvat activitatii site-ului detinut de dumneavoastra. Acestea sunt: Shared web hosting, Reseller web hosting, Virtual private server, Cloud web hosting si, nu in ultimul rand, hosting-ul  dedicat. Citeste mai multe aici ca sa afli despre gazduire web.

Primul dintre acestea Shared web hosting inseamna ca site-ul dumnevoastra este gazduit pe un server pe care sunt gazduite si alte site-uri web, consumand in comun resursele. Avantajul acestui tip de gazduire este costul extrem de redus.

Marele dezavantaj al acestui tip de gazduire partajat este acela ca modul de functionare al site-ului dumneavoastra depinde de celelalte site-uri de pe server. Un site care este extrem de popular poate sa afecteze performanta propriului dumneavoastra site. In schimb, daca site-ul dumneavoastra web este cel mai polpular site de pe server, se pot utiliza mai multe resurse pentru un pret extrem de scazut.

Al doilea tip de gazduire web este reprezentat de Reseller web hosting care practic este un cont de hosting partajat. Acesta are instrumente suplimentare pentru a putea ajuta proprietarii contului de hosting sa revanda spatiu de gazduire. Pachetele de Reseller web hosting sunt bine dotate cu o interfata de administrare si software de facturare care ii ajuta sa factureze clientii.

Un al treilea tip de gazduire web este cel de tip Virtual Private Server. Aceste servere virtuale private impart un server fizic in numeroase servere independente. Aceasta se aseamna cu gazduirea Shared web hosting, doar ca resursele sunt mai mari si se impart pe baza de nume, IP-uri si porturi.

Cu un VPS spatiul alocat fiecarui client este complet izolat de ceilalti abonati la server si nu apare riscul raspandirii unor virusi sau accesul hackerilor prin intermediul unor softuri web. Accesul la server este fara limite, ceea ce inseamna ca puteti instala orice aplicatii sau puteti sa reinstalati sistemul de operare.

O tehnologie destul de noua este reprezentata de Cloud web hosting, aceasta bazandu-se pe faptul ca permite ca sute de servere individuale sa lucreze impreuna, astfel incat serverul sa para unul foarte mare. Avantajul acestui tip de gazduire este ca website-ul poate face fata cresterii traficulu, iar daca acesta este in scadere, se diminueaza automat si consumul de resurse.

Hosting-ul pe un server dedicat inseamna sa inchiriezi un server fizic de la o companie de gazduire si sa aveti control asupra acelui server. Cu un astfel de server, nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la alte site-uri de pe serverul partajat. Serverul dedicat inseamna securitate sporita, stabilitate, viteza si in acelasi timp flexibilitate.

0 Shares
You May Also Like