Cel mai bun laptop de gaming

0 Shares
0
0
0

Laptopurile pentru jocuri ocupa o categorie aparte. Punctele lor forta constau intr-o placa video excelenta pentru jocuri, un sistem de racire eficient, un display mare si o tastatura buna. Dezavantajul este ca sunt mari, voluminoase si au o durata scurta de viata a bateriei.

Sunt ideale pentru jucatorii inraiti care nu doresc un desktop, pentru studenti, soferi de camioane, soldati detasati etc. Daca doriti sa jucati cele ma recente jocuri cu setari decente la cadre inalte – si sunteti dispus sa sacrificati portabilitatea si durata de viata a bateriei – cel mai bun laptop pentru dumneavoastra este un laptop de gaming de ultima generatie.

Laptopurile de gaming au procesoare rapide si placi grafice bune, o cantitate mare de memorie RAM si mult spatiu de stoccare, un sistem de gestionare mai bun al caldurii si a zgomotului si o gama potrivita de porturi pentru conectarea diverselor periferice neceare jocurilor.

Retineti totusi ca un calculator desktop de jocuri este in general mai bun decat un laptop de jocuri din aceeasi gama de pret. Dar un laptop de jocuri are sens cu adevarat daca jucati serios si daca doriti sa duceti laptopul la un prieten, la o petrecere sau sa calatoriti cu el.

Gaming laptop – pentru cine este cel mai bun laptop?

Laptopurile de gaming sunt in sine niste ciudatenii. Asta pentru ca ofera putere de a juca la setari excelente, sacrificand portabilitatea, durata de viata a bateriei si valoarea in comparatie cu laptopurile clasice, non-gaming. De obicei aceste laptopuri au preturi extrem de piperate si chiar nu se merita sa cumperi un laptop de gaming daca ai de gand doar sa-l tii pe masa de acasa tot timpul. Pentru acest lucru poate fi mai convenabil sa cumperi un desktop foarte bine dotat pentru jocuri.

Totusi daca jucati mult si vreti sa luati laptopul cu dumneavoastra in calatorii, in concedii, la petrecerile prietenilor sau in alta parte, atunci este de inteles ca un laptop de gaming ar putea deveni cel mai bun laptop pentru dumneavoastra.

Laptopurile in general (si laptopurile de gaming in particular) ar trebui sa tina cel putin trei ani. Puteti imbunatati performantele laptopurilor prin schimbarea hard diskului cu un SSD sau prin adaugare de RAM. Dar acest lucru nu va insemna prea mult pentru performante in jocuri. Cel mai important factor atunci cand vorbim despre laptopurile de gaming este cel legat de placa video. Deci un laptop de jocuri trebuie sa fie prevazut cu un GPU extrem de puternic si capabil.

Daca aveti un laptop de jocuri mai vechi cu care nu puteti juca noile aparitii la 1080p sa zicem si nu puteti sa-l upgradati pentru a obtine performantele dorite, cel mai simplu este sa va cumparati un laptop nou.

In prezent cel mai bun laptop de jocuri suporta 1080p si chiar jocuri 4K, daca atasati un monitor 4K. Placa video este suficient de puternica pentru a rula jocuri de realitate virtuala Oculus Rift si HTC Vive. Daca laptopul dumneavoastra de jocuri vechi nu poate face aceste lucruri, ar fi momentul sa va uitati la un model mai recent.

Care este cel mai bun laptop de jocuri

Caracteristicile care influenteaza performanta unui laptop sunt urmatoarele, in ordinea importantei lor:
– placa video (GPU)
– procesor (CPU)
– sistemul de ventilare si de gestionare a caldurii
– memoria (RAM)
– spatiul de stocare.

Alte caracteristici importante includ:
– zgomotul emis
– calitatea tastaturii
– displayul
– intr-o masura mai mica boxele si trackpadurile.

Dar cel mai bun laptop de jocuri are o placa video excelenta. Aceasta este esentiala pentru performantele sale. Totul incepe de la placa grafica.

0 Shares
You May Also Like