Ce sunt casele de amanet?

Ce sunt casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Magazinele de amanet functioneaza la nivel national, rafturile lor fiind pline cu o varietate de articole, de la cele mai obisnuite la cele de necrezut. Fiecare are propria istorie si trecut.

Au aparut in China

Magazinele de amanet au aparut pentru prima data in China antica in urma cu mai bine de 3.000 de ani ca metoda de acordare a imprumuturilor pe termen scurt taranilor.

Unii creditori au functionat independenti, dar in timp majoritatea acestor afaceri au fost efectuate prin magazine de amanet.

Ulterior, magazinele de amanet au prosperat in Grecia antica si Roma, oferind comerciantilor o modalitate de a obtine mici magazine din tara.

In evul mediu, unele restrictii au fost impuse asupra colectarii dobanzilor de catre Biserica Catolica, oprind cresterea magazinelor de amanet. Aceste norme au fost relaxate in secolele al XIV-lea si al XV-lea in Europa, iar creditul pe termen scurt a devenit o forma importanta de finantare a activitatilor de afaceri si de acordare a ajutorului temporar pentru cei saraci.

Familii proeminente, cum ar fi longobarzii din Anglia si medici din Italia au ajuns sa fie cunoscute sub numele de familii de creditori de bani.

Un exemplu este faptul ca regele Angliei Eduard al III-lea insusi si-a amanetat bijuteriile longobarzilor in 1388 pentru a ajuta la finantarea razboiului impotriva Frantei, precum si regina Isabela a Spaniei care si-a pus bijuteriile drept colaterale pentru a finanta expeditiile lui Cristofor Columb in Lumea Noua.

Spre deosebire de clasele superioare, pentru clasa muncitoare, imbracamintea era adesea cea mai valoroasa marfa pe care o detineau si, in consecinta, ceea ce amanetau. Desi majoritatea magazinelor de amanet au fost intotdeauna proprietate privata, au fost create si unele magazine publice de amanet, cum ar fi fonduri de caritate in Europa in secolul al XVIII-lea, oferind imprumuturi cu dobanda scazuta saracilor pentru a ajuta la reducerea datoriilor.

Practica amanetarii hainelor luni si vineri – “payday” – a fost o modalitate obisnuita pentru oamenii saraci de a o face de-a lungul saptamanii in timpul secolului al XIX-lea.

Deoarece persoanele care au nevoie de bani rapid sunt mai susceptibile de a fi la marginea societatii in aceasta zi si de varsta, protectii au fost puse in aplicare pentru a incerca sa impiedice amanet de obiecte furate.

Legea caselor de amanet din 1872 din Anglia a stabilit reglementari care protejeaza magazinele de amanet care vand din greseala obiecte furate. Aceasta lege prevede, de asemenea, valoarea dobanzii care ar putea fi percepute in articolele amanetate si stabileste orientarile generale pentru industrie, stabilind un model de reglementare care continua si in prezent.

La Amanet masini Bucuresti vei obtine preturi avantajoase pentru masina ta si imprumuturi substantiale.

Cum sa obtii rapid un credit de nevoi personale

Ati fost vreodata intr-o situatie in care aveati nevoie de bani rapid?

Sau poate vrei sa fii pregatit sa obtii bani rapid…

Apar tot timpul situatii care ar putea justifica necesitatea de a obtine un imprumut cat mai curand posibil. Amaneteaza -ti masina si obtine un imprumut rapid si eficient. Rezolva probleme financiare chiar astazi!

Avantajele unei masini electrice

Desi masinile electrice pot fi mai scumpe de cumparat decat omologii lor conventionali, costul initial mai mare este adesea redus prin stimulente federale si de stat. Costul realimentarii unei masini electrice poate fi, de asemenea, o fractiune din costul benzinei, ceea ce inseamna ca masinile electrice pot avea un cost total de proprietate mai mic. Trecerea la o masina electrica poate economisi in medie peste 700 de dolari pe an in costuri de alimentare si peste o mie de dolari pe an in unele orase.

Hibrizii plug-in pot oferi performante sporite de mediu si costuri mai mici de alimentare cu combustibil in comparatie cu vehiculele conventionale. Deoarece sunt reincarcabile de la o priza, ele inlocuiesc kilometrii care ar fi fost parcursi cu benzina cu electricitate, folosind motorul pe benzina in calatoriile mai lungi. Pentru a utiliza eficient un hibrid plug-in, soferii au nevoie de acces la un loc pentru parcare si conectare, desi o priza obisnuita de 120 V este de obicei suficienta. Si deoarece majoritatea hibridelor plug-in sunt masini de pasageri, potentialii cumparatori nu ar trebui sa necesite in mod regulat spatiu pentru mai mult de cinci ocupanti si nu ar trebui sa fie nevoie sa tracteze. Aflati mai multe despre cum functioneaza vehiculele plug-in.

Masinile electrice cu baterie folosesc energia electrica ca singurul lor combustibil, asa ca este important sa se potriveasca autonomia bateriei cu destinatia vehiculului. Cu toate acestea, reincarcarea departe de casa devine din ce in ce mai usoara pe masura ce statiile de incarcare publice si de la locul de munca devin mai disponibile pe scara larga. Si din moment ce masinile electrice cu baterie nu au emisii de esapament si inlocuiesc benzina cu electricitate, acestea pot fi unele dintre cele mai ecologice masini disponibile, perfecte pentru navetistii atenti la clima sau gospodariile cu mai multe masini care fac o multime de calatorii pe distante scurte. Aflati mai multe despre cum functioneaza bateriile electrice.

Pentru soferii interesati de ultima generatie, vehiculele cu celule de combustibil reprezinta un segment mic, dar in crestere de vehicule electrice, in special in California. Aceste vehicule ofera cateva beneficii semnificative, inclusiv timpi de realimentare rapid si intervale de rulare lungi, dar necesita si statii de alimentare cu hidrogen, care in prezent nu sunt disponibile pe scara larga. Aflati mai multe despre cum functioneaza pilele de combustibil si vehiculele cu celule de combustibil.

0 Shares
You May Also Like