Ce este un invertor si de ce este esential sa profitam de energia solara?

Ce este un invertor si de ce este esential sa profitam de energia solara?

0 Shares
0
0
0

Ce este un invertor si de ce este esential sa profitam de energia solara?Pentru a profita de lumina soarelui pentru a genera energie curata pentru alimentarea locuintei, panourile fotovoltaice singure nu vor fi suficiente.

Si, orice kit solar va avea nevoie, cel putin, de o alta piesa cheie: invertorul. Stocarea bateriilor pe margine, care va fi, de asemenea, necesara atunci cand se intentioneaza sa aiba o alimentare de 24 de ore, o instalatie casnica fara invertor pur si simplu nu va putea utiliza energia captata.

Aceasta este cheia, dar, astfel incat sa nu existe indoieli, sa trecem in revista ce este un investitor si de ce este esential sa profitam de energia solara.

Pentru ce este invertorul unei instalatii solare?

Vrei un calculator, televizorul sau frigiderul sa functioneze cu energie electrica obtinuta din energia soarelui? Deci, aveti nevoie de un invertor in instalatia de acasa. De ce?

Pentru ca, pe masura ce s-au facut progrese, pentru ca orice dispozitiv electronic sa functioneze, este esential ca energia generata de panourile solare sa treaca de la curent continuu (DC) la curent alternativ (AC), cu care functioneaza aparatele, dispozitivele electronice etc. Aplicati pentru un program de finantare in vederea construirii sistemului de panouri fotovoltaice!

Pentru ca aceasta conversie sa fie posibila, orice instalatie solara, indiferent cat de mare sau mica, va avea nevoie de un invertor care, da, poate fi de diferite tipuri, in functie de mai multe variabile. Printre acestea, una fundamentala este daca instalatia solara este conectata la reteaua de energie electrica sau in afara retelei.

Tipuri de investitori disponibile.

Fara a dori sa fie excesiv de tehnice, introducerea tipului de investitori disponibili este necesara pentru ca, oricine se gandeste sa treaca la energia solara, sa aiba cel putin notiuni de baza care pot fi ajustate mai mult la nevoile lor.

Prin urmare, in afara de alternativele mai mari si diferitele clasificari care pot fi facute ale invertoarelor in functie de puterea, functionarea sau configuratia sistemului, printre altele, pentru uz casnic, ar fi necesar sa se inceapa cu o distinctie de pornire: exista, pe de o parte, invertoarele pentru instalatiile fara conectare la retea si cele pentru kiturile conectate.

Astfel, pentru instalatiile off-grid, ne-am confrunta cu invertoare autonome cu racordare la panouri fotovoltaice si baterii pentru depozitare casnica. Astfel, invertorul ar lua energia de la banca de baterii pentru a o converti, de acolo, pentru a fi consumata acasa.

In cazul instalatiilor solare care sunt conectate la reteaua electrica, invertoarele ar deveni interactive, pentru a functiona ca si creiere de gestionare a energiei care, in functie de necesitati, ar furniza energie pentru consumul panourilor, al retelei sau, in cazul in care sunt incluse in instalatie, a bateriilor.

In cadrul acestei a doua tipologii, cele mai frecvente pentru uz casnic sunt invertoarele cu lant sau invertoarele de coarde. Ele se remarca prin faptul ca sunt echipamente centralizate care convertesc energia captata pentru utilizarea lor. Printre dezavantajele sale numaram: daca un panou nu este suficient de expus la soare sau functioneaza prost, aceasta va fi puterea invertorului.

Istoria panourilor solare

Cand a fost inventata celula solara, aceasta a pus o schimbare in miscare pentru productia de energie. Aceasta schimbare s-ar repeta pe parcursul a sute de ani in mainile diversilor fizicieni si ingineri. Istoria energiei solare este o poveste fascinanta a inovatiei si progresului.

Cine a inventat panourile solare?

Energia solara nu este de fapt nimic nou. Oamenii au folosit energia solara inca din secolul al VII-lea i.Hr. In starea sa cea mai primitiva, energia de la soare a fost venerata si folosita aproape atata timp cat omul a umblat pe pamant.

Cele mai timpurii utilizari ale energiei solare au inclus focalizarea energiei soarelui printr-o lupa pentru a aprinde focul pentru gatit. Pana in secolul al III-lea i.Hr., grecii si romanii aruncau lumina soarelui in „oglinzile aprinse” pentru a aprinde torte sacre pentru ceremoniile religioase.

Camerele solare au fost inventate in antichitate pentru a capta energia solara pentru caldura sa naturala. Aceste camere de obicei orientate spre sud au captat si concentrat lumina soarelui de la faimoasele bai romane pana la chirpici de nativi americani si sunt inca populare astazi in multe case moderne.

O legenda din istoria solara a Greciei este cea a savantului Arhimede care a incendiat navele de lemn din Imperiul Roman. Povestea spune ca el a reflectat energia luminoasa a soarelui de pe scuturile de bronz, concentrand razele si atacand inamicul inainte ca acesta sa ajunga la uscat.

Ganditi-va la el ca la un fel de raza laser solara straveche. Daca acest lucru s-a intamplat sau nu pe vremea lui Arhimede, nu este verificat. Dar acest experiment cu energia solara a fost testat de marina greaca in anii 1970. Au incendiat o nava de test din lemn aflata la 50 de metri departare, folosind nimic altceva decat legendarul scut de bronz si energia luminii solare.

Tehnologia celulelor cu energie solara a fost inventata

In 1839, fizicianul francez Edmond Becquerel a descoperit efectul fotovoltaic in timp ce experimenta cu o celula facuta din electrozi metalici intr-o solutie conducatoare.  El a observat ca celula producea mai multa electricitate atunci cand a fost expusa la lumina.

0 Shares
You May Also Like