Cele mai importante beneficii oferite de incaltamintea din piele naturala

0 Shares
0
0
0

Conform studiilor, o gamă largă de cerințe trebuie îndeplinite, atunci când o persoană este nevoită să poarte o pereche de incaltaminte din piele naturala. Pielea naturală, are numeroase beneficii estetice şi utile, pentru persoana ce poartă acest material.

Avantaje încălțăminte din piele naturală

Avantajele generale ale încălţămintei din piele, fata de alte materiale sunt foarte numeroase: longevitatea, rezistenta la rupere şi durabilitatea, stilul clasic, articol de înaltă calitate, aspectul elegant, mirosul, faptul că fiecare piele este unică, absorbţia umezelii corpului, blocarea umezelii venite din exterior, rezistenta la vânt, elasticitatea şi multe altele.

Datorită împletirii ei tridimensionale, interminabile a fibrelor, pielea are în mod natural o rezistență foarte ridicată în ceea ce privește rezistența la rupere. În ceea ce privește utilizarea seste, de asemenea, de cea mai mare importanță ca pielea să aibă o creștere considerabilă a rezistenței atunci când este umedă, în timp ce valorile umede pentru materialele de substituție corespunzătoare sunt în mare parte sub valorile uscate.

Creșterea pielii este legată de faptul că fibrele de piele, datorită conținutului lor ridicat de grupări polare, intră într-o reacție intramicelară cu moleculele de apă, ceea ce face dificilă alunecarea fibrelor de piele atunci când sunt rupte.

Deoarece piciorul, atunci când este încălţat, este adesea în stare transpirată sau umedă,  acest fapt are o importanță practică. Rezistența structurală ridicată a pielii este, de asemenea, evidentă la determinarea rezistenței la despicare, prin care piesele testate sunt împărțite din partea îngustă în două straturi de grosime egală.

Caracteristica unei perechi de încălţăminte din piele naturală este suprafața sa aspră, aproape catifelată. Cu toate acestea, nu are în mod natural această suprafață. Este creată prin asprare cu ajutorul abrazivilor.  Probabil cel mai mare avantaj al pielii naturale este proprietatea sa respirabilă . Acest lucru se datorează asprării pielii tocmai descrise.

Prin urmare, este deosebit de potrivită pentru utilizarea în sport, motiv pentru care cizmele de drumeție și de munte sunt adesea fabricate din acest material. În plus față de respirabilitate, proprietatea impermeabilă merită menționată.  În plus, natura moale a pielii asigură un confort garantat. Acesta este un avantaj enorm, mai ales în excursii lungi pe munte. Pentru că numai atunci când pantofii sunt confortabili și moi pe picior, persoana se poate simţi bine şi în largul ei.

Cum se produce încălțămintea din piele naturală

Termenul tehnic pentru producția de piele este tăbăcirea. Materia primă utilizată este pielea de la animalele de fermă obișnuite. Cu toate acestea, piei de animale exotice, cum ar fi crocodilul, șarpele sau antilopa, pot fi, de asemenea, rafinate în piele. Din cauza cererii în creștere, prețul produsului natural a crescut puţin mai mult, decât era în trecut. Ceea ce este sigur, este faptul că avantajele produsului, fac ca preţul acestuia să fie unul mai bun decât ar trebui.

Pielea naturală este ca o a doua piele pentru cumpărător. Acest lucru este ideal pentru încălțăminte, deoarece materialul, va urma purtătorul pas cu pas. Mai exact, pielea se extinde în timp. Ca urmare, pantoful din piele naturală este din ce în ce mai asemănător cu piciorul în ceea ce privește compatibilitatea. Acest lucru mărește semnificativ confortul la purtare.

0 Shares
You May Also Like