Chermoula (sau charmoula) este un sos gros, sau pasta, folosit in bucatariile nord africane (Algeria, Maroc si Tunisia). Cel mai des este utilizat la asezonarea preparatelor pe baza de peste si fructe de mare, dar este indeajuns de versatil pentru a se combina bine si cu alte tipuri de carne si legume. Exista mai multe variante de chermoula, dar toate se bazeaza pe aceleasi doua ingrediente principale: usturoi si patrunjel.

Ingrediente :

1 catel de usturoi
1 linguritade seminte de chimion, prajite si macinate
4-5 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lamaie, zeama si coaja rasa de la
1 ardei iute verde (sau rosu), curatat de seminte si tocat
1 legatura mare de coriandru proaspat
sare
piper negru, proaspat macinat

Indicatii :
Se amesteca usturoiul cu chimion, 4 linguri ulei de masline, sucu de lamaie si ardeiul iute si se proceseaza intr-un blender. Se culeg frunzele de coriandru de pe tulpini.
Se adauga in blender frunze de coriandru, coaje de lamaie, sare si piper si se mai proceseaza cateva secunde. Se adauga si restul de ulei, daca este nevoie. Mixtura ar trebui sa semene cu un pesto.
Se pastreaza in borcane inchise ermeic, la frigider.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.