Cum sa-mi construiesc un solar

0 Shares
0
0
0

Cum sa-mi construiesc un solarSituatia economica din Romania pare a fi una total nedorita. Adesea oamenii raman fara locuri de munca si incearca sa investeasca in ceea ce pot pentru a trece cu bine peste aceasta perioada.

Unii isi fac ferme, altii solare, altii diverse constructii. Multi opteaza pentru constructii metalice, deoarece acestea sunt ieftine si solide.

Daca tot vorbim de constructii metalice si de faptul ca oamenii investesc in diverse tipuri de afaceri pentru a trece cu bine de criza financiara din Romania, putem vorbi de investitiile tot mai dese facute de diverse persoane in ceea ce priveste solarele. Din productia care iese in urma acestor investitii se poate castiga foarte bine si se poate duce un trai destul de decent.

Daca si tu vrei sa-ti faci proprieul solar, insa nu stii de unde sa incepi, inseamna ca ai nimerit unde trebuie. In primul rand, alege un loc potrivit. Degeaba construiesti un solar mare, rezistent si calitativ daca nu il plasezi unde trebuie. Este foarte important ca in solarul tau sa patrunda lumina naturala.

O orientare in directia Est-Vest este cea mai potrivita, deoarece astfel soarele patrunde in solar sufiecient, astfel incat plantele sa nu-si tina umbra si cresterea lor sa fie uniforma. Nu este indicat ca solarul sa fie plasat la umbra si este important ca acesta sa fie intr-un loc in care nivelul apei freatice sa fie la 2-2,50m adancime.

Un aspect esential cand vine vorba de solar il reprezinta tipul de sol. Acesta este un factor absolut vital. Daca solul nu este ales cu grija, nu este afectata doar cresterea legumelor, ci si gustul lor. Alegerea potrivita in aceasta privinta ar fi un sol luto-nisipos, sau nisipo-lutos. Luati in calcul acest aspect si faceti cea mai buna alegere.

Este important ca atunci cand vrem sa construim un solar sa luam in calcul posibilitatile de protectie a acestuia in caz de vant, zapada sau alte tipuri de posibili factori care pot dauna intr-un moment sau altul si pe care nu-i putem controla. In schimb, putem construi diverse elemente de protectie din gard viu, diverse fasii, sau de ce nu coceni si rogojini de trestie.

Dupa ce s-au luat in calcul toate aceste elemente, se trece la constructia propriu-zisa a incaperii numita solar. Scheletul solarului poate fi din metal sau lemn. Metalul este mai indicat, deoarece el este mai rezistent la ploaie sau zapada si nu este afectat de un posibil contact cu apa. Scheletul se contruieste in functie de cat de mare dorim sa fie solarul.

Dupa construirea scheletului, nu ne mai ramane decat sa montam folia de protectie care ajuta legumele sau florile sa creasca in conditii optime. Este important ca folia pe care o folosim sa fie rezistenta in timp, deoarece nu-si doreste nimeni sa o schimbe din an in an. De asemenea, extrem de importanta este rezistenta la rupere.

Este neplacut sa ti se rupa o parte din folie, deoarece acest lucru duce la schimbarea sau lipirea ei in momente deloc potrivite. Foliile pentru solare trebuie sa fie de asemenea transparente pentru a putea patrunde razelele de lumina si rezistente la dilatarea sau contractarea care se produce datorita schimbarii de temperatura.

Dupa ce construiti solarul, puteti trece la plantarea legumelor si florilor pe care doriti sa le aveti si pe care doriti sa obtineti profit. Daca sunteti interesati si de alte tipuri de constructii metalice cum ar fi halele, magaziile, diverse sedii de birouri sau locuinte construite pe structuri metalice, alegeti sa apelati la profesionistii de pe http://dkrconstruct.ro/constructii-metalice/ . De ce? Pentru ca atunci cand spui constructii metalice spui de fapt rezistenta si siguranta.

Alte stiri actuale :

1. Două lumi pe aceeaşi glie
2. Japonezii, interesaţi de agricultura Botoşaniului
3. Şcolile agricole vor fi reînfiinţate în Timiş
4. Pentru a preveni risipa de mancare s-au sprijinit 60.000 de ferme mici
5. Performanta pentru agricultura romaneasca: In ce domenii suntem pe primul loc in UE

0 Shares
You May Also Like