Cine poate beneficia de orteze pentru picioare personalizate?
Cine poate beneficia de orteze pentru picioare personalizate?

Cine poate beneficia de orteze pentru picioare personalizate?

0 Shares
0
0
0

Cine poate beneficia de orteze pentru picioare personalizate?

Proprietatile mecanice ale ortezelor piciorului ajuta la asigurarea pozitionarii corecte a oaselor la picioare, glezne si genunchi. Muschii si ligamentele care conduc pana la solduri si care tin oasele picioarelor la locul lor sunt impiedicate sa se intinda in timp, ceea ce poate duce la agravarea ulterioara.

Ortezele de la nivelul picioarelor pot reduce, de asemenea, oboseala musculara si pot contribui la promovarea performantei musculare mai eficiente. Multe probleme biomecanice legate de picioare sunt cauzate de deformarea plastica – care apare atunci cand tesutul conjunctiv este plasat sub stres repetitiv sau constant.

Tesutul conjunctiv se poate intinde lent in timp. Cresterea lungimii tesutului poate provoca o mai mare instabilitate osoasa la nivelul piciorului si poate duce la probleme precum supra-pronatie sau arcade cazute.

Persoanele care activeaza in sport pot gasi ca orteza personalizata ajuta la cresterea rezistentei, a fortei si a abilitatilor de performanta. Persoanele care au un exces de greutate pot constata ca orthotics amelioreaza stresul suplimentar de greutate suplimentara in afara ligamentelor din picioare si picioare. Utilizarea ortezelor poate ajuta unele persoane sa evite sau sa prelungeasca perioada pana cand se impune o interventie chirurgicala.

Printre persoanele care pot beneficia de orteze la nivelul piciorului se numara si acele persoane care stau foarte mult timp in picioare, sau se plimba pe suprafete dure pentru o cantitate considerabila de timp in fiecare zi, care participa in mod regulat la sport cu impact mare, au suferit leziuni anterioare ale piciorului sau ale picioarelor sau se confrunta cu dureri articulare la mers, alergare, sau in picioare. Alte persoane care pot purta orteze se confrunta cu urmatoarele situatii:

Cei care sufera de dureri ale picioarelor

In timpul vietii lor, foarte multi oameni vor intampina probleme cu piciorul in diferite grade, unele dintre ele putand fi dureroase si dezactive. In cele mai multe cazuri, orteza pentru picioare poate fi folosita pentru a ajuta la ameliorarea si chiar corectarea starii.

Dureri de genunchi si de spate

Multe persoane au dureri cronice, persistente la genunchi, solduri si spate jos, care nu au raspuns la tratamentul traditional. Daca va aflati in acest grup, poate exista o legatura intre durerea pe care o intampinati si modul in care functioneaza picioarele. Daca durerea dvs. se datoreaza mecanicii piciorului, orteza poate fi o modalitate foarte eficienta de a va ameliora simptomele.

Persoanele cu diabet

Diabetul duce frecvent la neuropatie sau leziuni nervoase la nivelul picioarelor. Acest lucru poate duce la pierderea senzatiei, lasand un pacient incapabil sa simta durere, caldura sau frig – ceea ce poate duce, de asemenea, la stres si incordare asupra altor parti ale corpului. Milioane de oameni folosesc orteze pentru a reduce o astfel de tulpina.

Persoanele cu artrita

Artrita este o afectiune distructiva care afecteaza articulatiile organismului. Cand loveste anumite articulatii din corp, pot aparea o varietate de afectiuni dureroase. In multe cazuri, ortezele piciorului pot fi folosite pentru a ajuta pacientii sa pastreze si sa sporeasca mobilitatea.

Sportivi si alergatori de performanta pot purta orteze

In efortul de a imbunatati performanta fizica, multi sportivi se bazeaza pe orteze pentru a-si mentine piciorul in cea mai eficienta aliniere, permitand oaselor, muschilor, tendoanelor si ligamentelor sa lucreze la o eficienta de 100%, sa previna vatamarile, sa amelioreze durerea si sa creasca. eficienta.

Cei care doresc confort maxim

Ca raspuns la cerintele riguroase pe picioarele lor, multe persoane folosesc orteze personalizate in pantofi si adidasi pentru a ajuta la absorbtia si distribuirea socului, oferind in acelasi timp usurare de stresul si vatamarea zilnica.

Ei bine, in situatia in care vi se recomanda sa purtati orteze personalizate, ar fi ideal sa tineti cont de urmatoarele detalii, pentru a va bucura la maxim de beneficiile acestora:

  • Asigurati-va ca purtati orteze adecvate.
  • Asigurati-va intotdeauna ca aveti orteza dreapta in pantoful drept si stanga in stanga.
  • Cand utilizati un elevator pentru calcaie sau o talpa completa, asigurati-va ca il asezati cat mai departe in calcaie, cum permite pantoful.
  • Utilizati intotdeauna orteze in pantofi care au o insertie detasabila pentru o potrivire optima.
  • Nu le spalati niciodata cu apa calda si nu le lasati niciodata in interiorul pantofilor umezi.
  • Folositi pulbere de talc daca scartaie cand mergeti, ortotipurile traditionale sunt facute cu pluta, iar acest lucru provoaca scartaitul.
  • Luati-va intotdeauna ortotipurile cu dvs. cand cumparati pantofi noi si asigurati-va ca se potrivesc in magazin – nu se vor modela pentru a se potrivi cu un pantof nou.
  • Daca sunt inca incomode, provoca dureri sau vezicule dupa perioada de pauza, consultati podiatrul.
0 Shares
You May Also Like