De ce este indicat sa optati pentru incalzire prin pardoseala?

De ce este indicat sa optati pentru incalzire prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

De ce este indicat sa optati pentru incalzire prin pardoseala?Foarte multi dintre cei care isi renoveaza locuintele, si foarte multi dintre cei care isi construiesc case noi, in momentul in care trebuie sa aleaga sistemul de incalzire al locuintei, opteaza pentru incalzire prin pardoseala.

Incalzirea prin pardoseala este o modalitate excelenta de a va mentine casa calda. Este minunat sa mergeti desculti si fara sosete prin casa, pentru ca acest sistem de incalzire a locuintei distribuie caldura in mod egal in jurul fiecarui colt al camerei si va elibereaza peretii de la radiatoare, facand mai mult spatiu pentru picturi, unitati de raft sau chiar ferestre de imagine – sau va permit sa creati un aspect minimalist daca doriti.

Cu toate acestea, poate fi si foarte costisitor de instalat sistemul de incalzire prin pardoseala, in special in casele mai vechi, astfel incat este posibil sa trebuiasca sa va ganditi mult si inainte de a lua o decizie.

Care sunt cele mai importante beneficii ale incalzirii prin pardoseala?

 • Confort! Picioarele tale vor fi minunate si calde, astfel incat sa poti sa te plimbi in picioarele desculti tot anul – este deosebit de primitoare in baie cand iesi din baie sau dus;
 • Distribuie caldura uniform si consistent in jurul fiecarei incaperi;
 • unitate cu dimensiuni adecvate poate incalzi o zona mai mare decat un radiator individual si functioneaza la o temperatura mai scazuta, astfel incat sa puteti reduce facturile de incalzire;
 • Mai putine pierderi – podelele dvs. vor ramane calde chiar daca ferestrele;
 • Este ascuns intreg sistemul – deci nu va strica decorul si nu ocupati spatiu cu radiatoare urate, voluminoase;
 • Poate fi instalat sub pardoseli, lemn sau mochete (atata timp cat covorul nu este prea gros – in general, 1,5 centimetri este considerat grosimea maxima adecvata);
 • Ar putea spori pretul de vanzare al casei dvs.: incalzirea in pardoseala are reputatia de stare superioara si de inalta performanta si ar putea atrage cumparatorii care cauta o proprietate de lux.
 • Este o metoda mai sigura de incalzire – Sistemul de pardoseala nu este expus, deci nu trebuie sa va temeti de faptul ca copiii mici sunt raniti de suprafetele fierbinti sau de marginile ascutite ale radiatoarelor.

Care ar fi principalele dezavantaje ale incalzirii prin pardoseala?

 • Principala problema este costul incalzirii in pardoseala: poate fi costisitor si dificil de instalat – deci chiar daca facturile dvs. sunt mai mici, este putin probabil sa recuperati cheltuielile initiale. In cladirile mai vechi, care creeaza conditiile potrivite sub podea, pot dura ceva timp si pot provoca tulburari majore;
 • Poate dura mult timp sa se incalzeasca intreaga locuinta, deci este vital sa folositi un cronometru pentru a va asigura ca camerele sunt suficient de calde atunci cand doriti sa le utilizati;
 • Daca utilizati un sistem mai mic, puteti gasi ca aveti o podea calda, dar restul camerei este inca rece, deci aveti nevoie de radiatoare oricum.
 • Timp de instalare – Sub sistemul electric de incalzire prin pardoseala, trebuie aplicat un compus autonivelant. Aceasta trebuie sa se usuce complet inainte de a fi asezata podeaua. Sistemul radiant cu apa necesita mai mult timp pentru a fi instalat, dar, de obicei, acesta este finalizat in timpul unui proiect de renovare sau de constructie, timpul nu conteaza prea mult. Instalarea dureaza aproximativ o saptamana pentru a fi finalizata.

Cat costa incalzirea prin pardoseala?

Costurile de instalare pot varia foarte mult, in functie de alegerea unui sistem electric sau bazat pe apa, numarul de camere pe care doriti sa le incalziti, indiferent daca amenajati o locuinta noua, o extensie sau o cladire veche, si tipul podelelor.

Inainte de a investi in orice echipament de incalzire prin pardoseala, ar trebui sa consultati un specialist pentru a va ajuta sa decideti ce sistem este potrivit pentru casa dvs.

Este posibila efectuarea unei instalari electrice de incalzire prin pardoseala numai daca sunteti increzator in tehnicile DIY. Cu toate acestea, daca alegeti un sistem pe baza de apa, veti avea nevoie de un specialist calificat pentru a pune tevile si a le conecta la cazan.

Indiferent de sistemul pe care il alegeti, ar trebui sa fie conectat la alimentarea cu energie electrica de catre un electrician calificat, care va trebui sa conecteze, de asemenea, un senzor care functioneaza termostatul.

0 Shares
You May Also Like